Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

ja w ogóle mam nad zlewem okno nieotwieralne. jak chyba większość na parterze. damy radę. ile razy w roku okna myjecie? bo ja max 3 (i nie temi rencami - ze względów zdrowotnościowych zresztą).

Ja kilka razy w roku, ale tylko z zewnątrz - mopem/ściągaczką na regulowanym kiju - cała akcja mycia okien parteru trwa z 10-15 minut.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Frankai, a co Ty robiłeś w Sylwestra na forum?

A byłem w Sylwestra? Nie pamiętam. Z pewnością nic nie pisałem.

A w Nowym Rok - no cóż... w ostatnich dniach sporo się u mnie wydarzyło, więc loguję się do poczty i czytam newsy, kiedy mam okazję.

namiary poszły na priv

tak czytam o tym myciu okien i stwierdziałam że jutro zmierze się z moimi oknami :) (zawsze to mniej brudu na nich będzie i szybicej pójdzie z myciem już przed przeprowadzką, nowym termin koniec stycznia, oby sie udało)

obejrzałam wczoraj tego Gapa i stwiedziłam że nie podoba mi się ten odpływ na dole, ale może jak się go zamontuje to nie będzie sie rzucac w oczy, w sumie to na wystawce tego nie zauważyłam

Madeleine - a jaką masz zmywarkę z 3 poziomami?

Pragnę donieść, że Claris ma śliczny dom i bardzo fajny zlew :). W ogóle ma fajnie, a jak ma coś niefajnego, to widocznie mi nie pokazała ;)

Gosia, to ja też poproszę namiary na meble kuchenne.

zmywarka siemens sn66m095eu :)

dołączam się do życzeń i również mam nadzieję, że Frankai siedział ze względu na sprawy pozytywne.

zmywarka siemens sn66m095eu :)

Co do rozmiaru, to nie ma takiej suszarki, której nie można przepełnić ;) Ja mam podobną wielkość, ale kupowałem wcześniej i zapewne masz już ciut nowocześniejszą. "66" z tego co pamiętam, to bez wyświetlacza na wierzchu. Ja wolałem widzieć co się dzieje i dlatego mam "56". O konkretnym modelu decydowało zaś to, że mam otwartą kuchnię i chciałem jak najcichszą. Moja ma 41dB. Narzekam tylko na jedną rzecz - brak funkcji dodatkowego suszenia. Niestety sporo wody zostaje na kubkach czy miseczkach z wklęsłymi spodami.

Madeleine, możesz wrzucić fotkę jak zmywarka jest zamontowana w stosunku do blatu ? Tzn. czy sterowanie na klapie chowa się pod blat czy jakoś inaczej to wygląda? Dzięki

Madaleine pewnie już śpi, to może ja odpowiem :)

Montaż jest zupełnie intuicyjny - front równo z innymi frontami, więc musi się chować pod blat. Inna sprawa czy bezpośrednio, czy pod jakąś listwę maskującą czy szufladę. Ponieważ zmywarki na ogół mają ciut ponad 80cm, a blaty są gdzieś na poziomie 90cm, a musi być jakiś cokół, więc miejsca szczególnie brak.

U mnie wygląda to tak (przyciski są od góry drzwi, a wyświetlacz widoczny):

http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/1KuchniaA401/1103637884_p8og6-S.jpg

Frankai - dzięki.

Pytam bo są zmywarki które sterowanie i ew. wyświetlacz mają w górnej części drzwiczek i się zastanawiam jak to wygląda i się użytkuje.

U mnie sterowanie jest też w górnej części drzwiczek. One zamykają się u mnie pod tym panelem i to nie wymaga żadnych cudów. Podobnie te bez wyświetlacza. Kuchniarz coś wspominał, że te bez panela mają jakieś światełko pod drzwiczkami, żeby widać było, że gary się jeszcze "piorą", ale o tym musi napisać Madeleine, bo nie widziałem.