Tatarak 02.01.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Gosia, dzięki za fotkę tak sobie myślę, że jak "dziad" zawiśnie na swoim miejscu, to skąd trzeba będzie spojrzeć, żeby ten odpływ dostrzec? może akurat zniknie? Madeleine - ozdobne nogi dałaś do zlewu w pomgosp? fiu fiu wypas no ale kto bogatemu zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.01.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 sprawdziłam co z tym numerem i moja gmina, jak się ma nieruchomość dłużej niż 2 m-ce to żadnych załączników nie chce. w każdym razie tak stoi na www. jadę sobie dziś złożyć - a co, tak na nowy roczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 02.01.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 mam taką nadzieję że nie będzie widac na wystawce nie zxauważyłam (ale to może dlatego że byłam niewyspana, spałam tylko 3 godziny i byłam też obrażona że nie będziemy miec catalano i już wszystko było mi jedno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 02.01.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 ja chyba w związku z tymi numerami i energetyką się przemelduję (pomiarowca do odbioru mamy praktycznie na telefon, tylko zrobić biały montaż) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 02.01.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Madeleine - ozdobne nogi dałaś do zlewu w pomgosp? fiu fiu wypas no ale kto bogatemu zabroni nie, do garażu no wiesz, brama się otwiera, pojawia się szafka w głębi - i nie na jakichś tam tanich nogach za 15pln, tylko wypasionych za 25 Gosia, tego syfonu przecież nie widać, jeśli nie myjesz podłogi na kolanach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.01.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Gosia - moim zdaniem będzie super. kichać na catalano poza tym kategorycznie Ci zabraniam myć podłogi na kolanach! Magda - aaa do garażu, nie no, to muszą być ozdobne masz instalację odgromową na dachu? kto ma - ręka do góry! i ile kosztowała - materiały i robocizna razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 02.01.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Gosia - moim zdaniem będzie super. kichać na catalano poza tym kategorycznie Ci zabraniam myć podłogi na kolanach! Magda - aaa do garażu, nie no, to muszą być ozdobne masz instalację odgromową na dachu? kto ma - ręka do góry! i ile kosztowała - materiały i robocizna razem. Ja mam Robocizna 1tys zł - robili dachowcy razem z rozkładaniem dachówki materiał ok 800zł - kupowałam wszystko w Błyskawicy, polecam bednarka 300zł (ale jak masz wypuszczone "wąsy z fundamentu" to nie potrzebujesz) połączenie wyrównawcze w domu robił elektryk nie pamiętam ile to kosztowało, ale niedużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.01.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 mnie miałby robić elektryk, ale chciałabym wiedziec, ile może za to "krzyknąć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 02.01.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 ja nie mam, bez sensu wydałam pieniądze na wypuszczenie wąsów z fundamentu. Teraz mnie wkurzają, musimy je jakoś zakopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 02.01.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Podobno jak jest położona dachówka, to trzeba wynająć dźwig i to jest spory koszt, ale nie wiem jak to w praktyce wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.01.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 poza tym kategorycznie Ci zabraniam myć podłogi na kolanach! Dobrze że mi nie zabroniłaś Zresztą ja nie będą na kolanach, tylko na nakolannikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.01.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 frankai, ceny masakryczne, jak mam być szczera. Ale co tam, bogatemu wolno różnica w cenie jest ok. 30% w stosunku do stolarza. poza tym 64cm - to nie jest fanaberia, to czasem jest bez sensu. bo wkłady do środka są i tak na 60, a te 4cm nie ma znaczenia poza totalnie mikroskopijną kuchnią, gdzie każdy cm na wagę złota. poza tym można kupić korpusy w ikei, a fronty od stolarza - jest i w miarę tanio, i niepowtarzalnie. Myślę, że te 30% mniej za IKEA względem stolarza jest możliwe. Jeżeli pomyślę ile czasu bym spędził na kombinowaniu, to wyszłoby wówczas drożej. Wkłady mają sens wobec szuflad, tych ze sztuśccami w dodatku. Poza tym zawsze istnieje możliwość położenia czegoś obok wkładu. Spiżarnia jest mała, więc jeżeli cena jest porównywalna (biorąc pod uwagę koszt własnego czasu), to warto mieć te parę cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.01.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 a może właśnie dajcie spokoj z tymi szafkami, spakujcie pamiątki do kartonów, że niby "potem się rozpakuje" i jakoś to z czasem przycichnie? może tak jej będzie łatwiej? Pakowanie w kartony i tak będzie. Nie chciałbym jednak przeciskać się w nowym domu pomiędzy stadami kartonów. W porządkowaniu papierów, to zapewne pomogę. Zdjęcia koniecznie trzeba zachować. No ale stare zeszyty (widziałem że są w jakiejś szafie !!!), czy szklaneczki... Sorry ale wolałbym, żeby tego nie brała. Za sprzątnięcie garażu i warsztatu to ja będę odpowiadał, więc tam będzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.01.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Gosia, tego syfonu przecież nie widać, jeśli nie myjesz podłogi na kolanach Skoro niektórzy bez schylania pod szafę wchodzą, to i to dostrzegą Na poważnie to jeszcze zależy z jakiego kąta się patrzy na daną rzecz. Jeżeli łazienka jest długa i do tego widać miskę z drzwi, to się zobaczy. Czy to przeszkadza komuś - musi sam zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.01.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Podobno jak jest położona dachówka, to trzeba wynająć dźwig i to jest spory koszt, ale nie wiem jak to w praktyce wygląda. Zależy kto robi. Jak niewprawny elektryk, to pewnie tak. Jak dobry dekarz, to wystarczy drabina. Jak w parze, to też sobie dadzą radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 02.01.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 z nadaniem numeru nie ma problemu. Chodzi raczej o zameldowanie. Wydaje mi się, że co do zasady zameldowanie możliwe jest dopiero po odbiorze, ale nie chce mi się sprawdzać dokładnie. Spirea moim zdaniem masz rację. Nie wolno mieszkać w nieodebranym budynku więc zameldowanie tak bym właśnie odebrała. Tzn Urząd zameldować nas zamelduje, bo pewnie nie ma łącza online z Nadzorem, ale tenże ma prawo ciepnąć w nas karą finansową i to bolesną jeśli lokal będzie tylko nosił cechy zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 02.01.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 A co jeśli ja domu nie zamieszkuję ale stale tam przebywam? A w końcu meldunek to potwierdzenie miejsca stałego pobytu.W domu przebywam prawie codziennie, ale tam nie śpię. Czyli nie można powiedzieć, że tam mieszkam (nie mam tam swoich rzeczy), natomiast przebywam, co jest zgodne z interpretacją meldunku. Edit: przy podpisywaniu wniosku o meldunek podpisałam, że stale przebywam po tym adresem, a nie że tam zamieszkuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 02.01.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Myślę, że te 30% mniej za IKEA względem stolarza jest możliwe. Jeżeli pomyślę ile czasu bym spędził na kombinowaniu, to wyszłoby wówczas drożej. Wkłady mają sens wobec szuflad, tych ze sztuśccami w dodatku. Poza tym zawsze istnieje możliwość położenia czegoś obok wkładu. Spiżarnia jest mała, więc jeżeli cena jest porównywalna (biorąc pod uwagę koszt własnego czasu), to warto mieć te parę cm.fakt. ale do stolarza też jak idziesz, to musisz wiedzieć, czego chcesz. wkłady są fajne wszędzie, gdzie są szuflady - niekoniecznie na sztućce. jeśli są montowane do boków szuflady, nie zrobisz szafki szerszej... / nie położysz nic obok. zabudowa spiżarni - fakt, tutaj warto wykorzystać pełną przestrzeń. dlatego właśnie same formatki zamówiłam gdzie indziej, a kątowniki i szyny kupiłam gdzie indziej. poza ikeą są w castoramie itd., ale chciałam tani montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.01.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Dobrze że mi nie zabroniłaś Zresztą ja nie będą na kolanach, tylko na nakolannikach ja nie z tych, co by komuś przyjemności odmawiali, a Ciebie podejrzewam, że lubisz się na tych nakolannikach ściorać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.01.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Spirea moim zdaniem masz rację. Nie wolno mieszkać w nieodebranym budynku więc zameldowanie tak bym właśnie odebrała. Tzn Urząd zameldować nas zamelduje, bo pewnie nie ma łącza online z Nadzorem, ale tenże ma prawo ciepnąć w nas karą finansową i to bolesną jeśli lokal będzie tylko nosił cechy zamieszkania. mój KB twierdzi, że tak naprawdę to nadzór nie jest w stanie udowodnić, że się mieszka, bo nie ma jakiejś definicji, że jak się śpi X nocy z rzędu, to już jest mieszkanie, a nie np. pilnowanie majątku przed złodziejami. a że śpią rodzice i dziecko?a no bo mąż pilnuje, żona się sama boi spać gdzie indziej, a dziecka - wiadomo, nikt nie zostawi na pastwę losu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts