Zy 02.01.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 witaj libra66 jeśli chcesz to wyslę Ci na priv namiary na moich wykonawców od kuchni u mnie będą jeszcze robic szafy w zabudowie i szafkę w wc jestem z nich bardzo zadowolona cenowo i jakościowo To ja też chętnie poproszę o namiary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.01.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 my przy montażu naszego licznika byliśmy trochę zdziwieni że zamontowali nam licznik "starego" typu ale monter nas pocieszył że lepiej dla nas jak piszesz elktronicznego nie da się oszukać Chyba nie myślisz oszukiwać. Nawet jak bym wiedział jak to się robi, to bym nie próbował. Życiorys łatwo sobie idzie spaprać, ale czyści się trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.01.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 wymyśliłam sobie Spokojną, ładnie? A nie wymyśliłabyś sobie Tatarakowej? Łatwiej by się trafiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 02.01.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 orientuje się ktos w jakich cenach chodzi humus?? z transportem i bez transportu Cena za ok. 10 ton to 350zł. Zależy od dostawcy, lokalizacji no i od ilości ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 02.01.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 no co Ty nic z tych rzeczy ja "boidupka" jestem pisząc "oszukać" miałam na myśli że elektroniczne są bardzo czułe i rejestrują wszystko a te satrego typu są mniej wyczulone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 02.01.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Dobra, reasumując oba tematy. Z gościem z energetyki umówiłem się, że gdy przyjdzie montować skrzynkę, będzie też mój teść, który wepnie od razu docelowy kabel zasilający (ten już od dawna czeka zakopany w ziemi - znaczy kabel a nie teść). Po wszystkich pomiarach i odbiorach instalacji i tak muszę na razie pogodzić się z budowlanym, ale potem przepięcie na docelowy nie wiąże się (prawdopodobnież) z żadnymi kosztami (wręcz przeciwnie - odejdzie abonament). Ale muszę się tam wcześniej zameldować (bo pewnie to jest potrzebne do jakiejś umowy dystrybucyjnej). Z kolei na czym stanęło z tym meldowaniem (widziałem u góry dyskusję, ale się zgubiłem) - że musi być ostateczny odbiór domu? PS. Warunki, projekty, umowę przyłączeniową i pierwszą ratę za przyłączenie zapłaciłem 2 lata temu. Od takiego czasu czekam na prąd (sąsiad czeka od 5 lat, musiał przerwa budowę). Mam wrażenie, że u mnie to wszystko się teraz odbywa jakoś poza procedurą. Drewno. Fakt jest taki, że cała rzesza budowlańców, paląc czym popadnie od jakichś dwóch miesięcy zrobiła z mojego kominka czarną dziurę a ja to trochę zlałem. Szamot jest czarny a szyba jeszcze bardziej. Wszyscy powtarzają, że sa na to skutreczne środki a ja z niecierpliwością czekam na nazwę czyścidła od Frankaia. Drewno z Casto daje radę i jest w rozsądniej cenie. Si ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.01.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 A nie wymyśliłabyś sobie Tatarakowej? Łatwiej by się trafiało no patrz, że też mi do głowy nie przyszło! ale już z sąsiadem klepnęliśmy Spokojną i przepadło przecież nie będę teraz odkręcać, bo pomyśli, że jestem jakaś N I E P O W A Ż N A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 02.01.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Z***y dzięki za info wysłałam Ci priv Jarett wiąże się jeszcze z kosztami odbioru całej instalacji w budynku czyli z opłata za pomiary (coś chyba 400 zł takk mi sie obiło o uszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 02.01.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Z***y dzięki za info wysłałam Ci priv Jarett wiąże się jeszcze z kosztami odbioru całej instalacji w budynku czyli z opłata za pomiary (coś chyba 400 zł takk mi sie obiło o uszy) Ale kto tych pomiarów dokonuje? Człowiek z energetyki czy elektryk-wykonawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 02.01.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 ktoś coś słyszał o akcji "żólty worek" w wpo alba?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 02.01.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 elektryk z odpowiednimi uprawnieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 02.01.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 elektryk z odpowiednimi uprawnieniami Znaczy teść mój zrobi. Myślę, że zamiast 400zł wystarczy, że zaproszę go na dobrze zakropioną parapetówkę. Jeśli wcześniej nie wyciągnę kopyt na tej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 02.01.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Gosia86 wysłałam Ci priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 02.01.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 ktoś coś słyszał o akcji "żólty worek" w wpo alba?? Tak podrzucają co dwa tygodnie żółty worek na puszki i plastik, wystawiasz pełny a oni wymieniają na pusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 02.01.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 cos się za to płaci??czy wliczone w podstawowy abonament??czy ktos wie czy van gansewinkel też coś takiego ma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 02.01.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Nie nic nie płacisz, podobnie jest z pojemnikiem na makulaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 02.01.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Znaczy drewno z Casto nie boli? Potrzebuję czegoś na szybko bo nadal nie mam ogrzewania a kafelkarze chcą pracować. Szybę w kominku i tak już mam prawie tak ciemną, że ognia przez nią nie widać. Mam nadzieję, że domyje to magicznymi środkami.ja czyszczę tytanem do kominków. podstawa to regularność. jak palę przy otwartym kominie i doprowadzeniu powietrza, szyba jest idealnie czysta. Jak przymknę - robi się czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.01.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Wszyscy powtarzają, że sa na to skutreczne środki a ja z niecierpliwością czekam na nazwę czyścidła od Frankaia. Cegłą bym się zbyt nie przejmował. Chyba. U mnie wkład też jest dodatkowo oblepiony, ale to czarne i to czarne. Gorzej z szybą, ale póki co daję radę Inna sprawa, że potem mnie płomień hipnotyzuje. Czyżby jakieś atawistyczne odruchy? Grzanie się przy ognisku i przygotowywanie pożywienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 02.01.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 A i moim dodatkowy zmartwieniem jest - jak przemieścić wannę do górnej łazienki. Waży 170kg. Tak - dokładnie tyle. Bez dźwigu się chyba nie obejdzie (mam na szczęście wyjście z łazienki na taras nad garażem (ten nieszczęśliwy, którego p. Marcin nadal nie zrobił). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.01.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 A i moim dodatkowy zmartwieniem jest - jak przemieścić wannę do górnej łazienki. Waży 170kg. Tak - dokładnie tyle. Bez dźwigu się chyba nie obejdzie (mam na szczęście wyjście z łazienki na taras nad garażem (ten nieszczęśliwy, którego p. Marcin nadal nie zrobił). 4 chłopów wtarga po schodach. Solidna drabina oparta pod kątem 45 stopni i zrobić "wjeżdżalnię" na taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts