Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

no, ale jej nie znałam, a poza tym pan powiedział, że i tak ma tylko jeden najczęstszy ten tam wycinak (nie pamiętam, jak to się zwie), a że zlew miałam przy sobie, a baterii nie i nie miałam szans, żeby szybko znowu z nim przyjechać na to wycięcie, to zaryzykowałam iokazało się, że trafiliśmy ;) może kłamał?

Awo65 - mam badanie geotechniczne i stąd wiem, że przeważnie do 3 m mamy piaski ilaste i gliniaste z przewarstwieniami z gliny. lustro wody swobodne na 1,5 m przy wysokim stanie wód. możesz mi podpowiedzieć, co to dla mnie znaczy w praktyce?

To wygląda, że możesz zrobić spokojnie rozsączanie na głębokości 0,8-1,0. Możesz też zrobić studnie chłonną (albo może dwie, zależnie od układu działki). W Twoich warunkach studnia chłonna może też być studnią czerpalną (lustro na 1,5).

Dźwig do tej wanny (nie da rady inaczej) więc nie musi być taki znowu duży.

U sąsiadów pralkę wkładali na balkon podnośnikiem koszowym. Kosz czy łycha koparki może robić za dźwig. Jak masz w pobliżu jakiś zakład, to może widlak by przyjechał na fuchę? ;)

na szczęście jak się stoi to nie widac tego syfonu trzeba się schylić lub uklęknąć :)

Przyklej kartkę obok "oglądanie miski od spodu zabronione" ;)

To taka parafraza sytuacji z jazdy na 18-tkę. Do autobusu PKS wsiadły dwie koleżanki. Jedna wysoka, zgrabna, ładna, ładna kiecka. Dech zapierało!!! Druga od raz po wejściu mówi: "tylko nie patrzcie na jej buty !!!". Oczywiście nikt się nie zastosował, a na nogach... brudne trampki. Człek na 18-tkę się już nie załapie, ale w pamięci zostało.

Suspenser, a to mnie zaciekawiłeś. Jakie mieliście baterie i na jakie wymieniliście?

Mieliśmy zwykłe, marketowe, chińskie, a zmieniliśmy na: w kuchni z wyciąganą wylewką, w mojej łazience na obracaną [była stała] z perlatorem Hihippo z przyciskiem start/stop.

Ten perlator igiełkowy Hihippo powoduje jednak lekki odpryskiwanie wody od rąk, ale przycisk jest super :)

Obecnie p. Adam rozkłada mi podłogówkę i okazało się, że haki którymi przyczepia rurki do styropianu się nie trzymają przez co rury podnoszą się do góry.

Nie mam maty styro+ folia, tylko samą folię a pod spodem górna warstwa styro ma 5cm.

Czy ktoś miał podobny problem? Jak temu zaradzić?