Madeleine 04.01.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 serio? hmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.01.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 no, ale jej nie znałam, a poza tym pan powiedział, że i tak ma tylko jeden najczęstszy ten tam wycinak (nie pamiętam, jak to się zwie), a że zlew miałam przy sobie, a baterii nie i nie miałam szans, żeby szybko znowu z nim przyjechać na to wycięcie, to zaryzykowałam iokazało się, że trafiliśmy może kłamał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 04.01.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 i tak nie zdążymy załatwic baterii w tym tygodniu więc musimy zamontować zlewozmywak bez baterii Taratak Gap sie dziś "powiesił" jak będę na budowie to zrobie mu zdjęcie na szczęście jak się stoi to nie widac tego syfonu trzeba się schylić lub uklęknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.01.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 na szczęście już ustaliłyśmy, że nie będziesz wyprawiać takich niezdrowych dla kręgosłupa akrobacji czekam na foteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 04.01.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Awo65 - mam badanie geotechniczne i stąd wiem, że przeważnie do 3 m mamy piaski ilaste i gliniaste z przewarstwieniami z gliny. lustro wody swobodne na 1,5 m przy wysokim stanie wód. możesz mi podpowiedzieć, co to dla mnie znaczy w praktyce? To wygląda, że możesz zrobić spokojnie rozsączanie na głębokości 0,8-1,0. Możesz też zrobić studnie chłonną (albo może dwie, zależnie od układu działki). W Twoich warunkach studnia chłonna może też być studnią czerpalną (lustro na 1,5). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 04.01.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Jakiś namiarek na małą kopareczkę i duży dźwig ktoś by miał ?Najlepiej po psio-polskiej stronie Wrocławia. Dźwig do tej wanny (nie da rady inaczej) więc nie musi być taki znowu duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.01.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Dźwig do tej wanny (nie da rady inaczej) więc nie musi być taki znowu duży. U sąsiadów pralkę wkładali na balkon podnośnikiem koszowym. Kosz czy łycha koparki może robić za dźwig. Jak masz w pobliżu jakiś zakład, to może widlak by przyjechał na fuchę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.01.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 na szczęście jak się stoi to nie widac tego syfonu trzeba się schylić lub uklęknąć Przyklej kartkę obok "oglądanie miski od spodu zabronione" To taka parafraza sytuacji z jazdy na 18-tkę. Do autobusu PKS wsiadły dwie koleżanki. Jedna wysoka, zgrabna, ładna, ładna kiecka. Dech zapierało!!! Druga od raz po wejściu mówi: "tylko nie patrzcie na jej buty !!!". Oczywiście nikt się nie zastosował, a na nogach... brudne trampki. Człek na 18-tkę się już nie załapie, ale w pamięci zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.01.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Suspenser, a to mnie zaciekawiłeś. Jakie mieliście baterie i na jakie wymieniliście? Mieliśmy zwykłe, marketowe, chińskie, a zmieniliśmy na: w kuchni z wyciąganą wylewką, w mojej łazience na obracaną [była stała] z perlatorem Hihippo z przyciskiem start/stop. Ten perlator igiełkowy Hihippo powoduje jednak lekki odpryskiwanie wody od rąk, ale przycisk jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.01.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 To wygląda, że możesz zrobić spokojnie rozsączanie na głębokości 0,8-1,0. Możesz też zrobić studnie chłonną (albo może dwie, zależnie od układu działki). W Twoich warunkach studnia chłonna może też być studnią czerpalną (lustro na 1,5). dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.01.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Jakiś namiarek na małą kopareczkę i duży dźwig ktoś by miał ? Najlepiej po psio-polskiej stronie Wrocławia. Dźwig do tej wanny (nie da rady inaczej) więc nie musi być taki znowu duży. mala kopareczka ale z kątów: 601 549 690 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.01.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Ten perlator igiełkowy Hihippo powoduje jednak lekki odpryskiwanie wody od rąk, ale przycisk jest super to każdy producent baterii stosuje w swoich modelach czy jakiś wybrany typu Kludi czy Grohe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 05.01.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Obecnie p. Adam rozkłada mi podłogówkę i okazało się, że haki którymi przyczepia rurki do styropianu się nie trzymają przez co rury podnoszą się do góry.Nie mam maty styro+ folia, tylko samą folię a pod spodem górna warstwa styro ma 5cm.Czy ktoś miał podobny problem? Jak temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.01.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Gosia, jak ten pan był u mnie, to mówił, że wszystko zależy od długości wąsów tych klipsów/haków do przyczepiania rurek. A Tobie jak tłumaczy przyczynę problemu? btw, ja postanowiłam, że jednak nie skorzystam z jego usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 05.01.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 No właśnie że haki są krótkie, ale nie znaleźliśmy dłuższych i musi zrobić na tych co ma. Nikt nie miał takiego problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.01.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 ale przecież on robi "tylko na własnych materiałach" - to kto te haki kupował? i jakiej są długości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 05.01.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 No on kupował, chyba 5cm, bo takie są standardowe. Ja tylko zamiast drogiej maty kupiłam sama folię i styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.01.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 ale przecież kupa ludzi tak robi. i co, pan Adam mówi, że to z powodu braku drogiej maty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 05.01.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Nie wiem dokładnie, ale styro jest podłogowy eps100, polecony przez wylewkarza, więc to bardzo dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.01.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 hm, no ja bym od niego oczekiwała, żeby coś zaradził, skoro on kupował te klipsy. nie wiem, co Ci doradzić, bo temat podłogówki jeszcze przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts