Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Spirea, a nie chciałaś malowanych proszkowo? takie malowanie jest dużo trwalsze - tak mówił ten "nasz" ślusarz od dachowca.

U mnie po spawaniu konstrukcja była szpachlowana (tak jak karoserie), potem proszkowo, a na to jeszcze lakier (żeby utwardzić i zabezpieczyć to malowanie, bo proszkowe jest wrażliwe na obtłuczenia)

Tatarak, mam podobnie. Nie starcza mi czasu na pracę, a trzeba przecież zarobić na to wszystko. U Ciebie i u mnie jest jeszcze ten problem, że same sobie w większości regulujemy czas pracy. W tej sytuacji, jak nie ma czegoś terminowego, to praca spada na dalszy plan. Gdyby trzeba było pracować 8 h od do, to byłoby pod tym kątem łatwiej. Ale trudniej z kolei prowadzić budowę.

Tatarak, czy ten Twój sąsiad, który przewoził z Tobą schody nie świadczy okazyjnie usług przewozu?

Tatarak nam zrobił wycenę na 7000 ale bez barierki i trochę skomplikowane te schody nam zaprojektował (i zajmowały by więcej miejsca niz te na które się zdecydowaliśmy)

Mi niestety kończy się dobrobyt (czytaj urlop) i dziś musze iśc do pracy na 2 zmianę (co ma swoje plusy i minusy, mąż pojechał do pracy rano więc budowa nie ruszona, a ja wrócę późno)

ja też tak mam że jak w pracy nie ma co robić ( a trzeba być ) to na budowie bym mogła coś pomóc strasznie mnie to złości

ciekawa jestem co zastanę po tak długiej przerwie (od 21.12.2011)

Tatarak, mam podobnie. Nie starcza mi czasu na pracę, a trzeba przecież zarobić na to wszystko.

Gdyby trzeba było pracować 8 h od do, to byłoby pod tym kątem łatwiej. Ale trudniej z kolei prowadzić budowę.

A jeżeli do tego dodać żonę, która wybrzydza, że to się nie podoba, tamto się nie podoba (więc trzeba grzebać po sieci i szukać elementów wyposażenia), a jak coś się ustali, że nie to miała na myśli (i znowu trzeba myśleć co i jak)? Jakby pracy, budowy i szukania wyposażenia było mało, to oczywiście dochodzą pretensje, że nie mam dla niej czasu, że nie jestem już romantyczny i że nie mam czasu dla dziecka. No więc przyłączam się do "jak żyć?"!

Tatarak, mam podobnie. Nie starcza mi czasu na pracę, a trzeba przecież zarobić na to wszystko. U Ciebie i u mnie jest jeszcze ten problem, że same sobie w większości regulujemy czas pracy. W tej sytuacji, jak nie ma czegoś terminowego, to praca spada na dalszy plan. Gdyby trzeba było pracować 8 h od do, to byłoby pod tym kątem łatwiej. Ale trudniej z kolei prowadzić budowę.

Tatarak, czy ten Twój sąsiad, który przewoził z Tobą schody nie świadczy okazyjnie usług przewozu?

nie wiem, od czego zależy u Ciebie wysokość dochodu, ale ja jak się nie przypilnuję przez cały m-c, to potem by było nieprzyjemnie... i chociaż mi się strrrasznie nie chce, to muszę codziennie coś popchnąć...

Też mi on przyszedł do głowy, tylko że jest z mojej strony i do Ciebie ma kawałek. skąd to chcesz przewozić? to go spytam jak stoi z czasem i czy by się podjął.

Tatarak nam zrobił wycenę na 7000 ale bez barierki i trochę skomplikowane te schody nam zaprojektował (i zajmowały by więcej miejsca niz te na które się zdecydowaliśmy)

Mi niestety kończy się dobrobyt (czytaj urlop) i dziś musze iśc do pracy na 2 zmianę (co ma swoje plusy i minusy, mąż pojechał do pracy rano więc budowa nie ruszona, a ja wrócę późno)

ja też tak mam że jak w pracy nie ma co robić ( a trzeba być ) to na budowie bym mogła coś pomóc strasznie mnie to złości

ciekawa jestem co zastanę po tak długiej przerwie (od 21.12.2011)

zobaczymy, co mi odpowie, bo na razie rozmawiałam, mailowałam i cisza...

jak ja bym chciała mieć taką pracę, że czasami wystarczyłoby gdzieś być... a nie byłoby nic do roboty... ech :) chociaż jeden dzień w miesiącu. spałabym z otwartymi oczami :D

A jeżeli do tego dodać żonę, która wybrzydza, że to się nie podoba, tamto się nie podoba (więc trzeba grzebać po sieci i szukać elementów wyposażenia), a jak coś się ustali, że nie to miała na myśli (i znowu trzeba myśleć co i jak)?

chłopaku, bo Ty się nie nauczyłeś DELEGOWANIA ZADAŃ. zaproponuj żonie, niech sobie sama powybiera, bez przesady. a Ty w tym czasie tylko zarabiaj na jej pomysły i nie krytykuj, żeby jej nie podcinać skrzydeł, bo to takie nieromantyczne.... ;)