Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

zawsze to jakieś rozeznanie cenowe będziesz miała

ja za schody z ponad 5 metrów barierki plus blenda do tego na łączenie ścian ze stropem zapłaciłam 10 000 (minus rabat za pomylenie koloru, nie było tragedii)

mam wycenę na blat pod umywalki za 2.73 mb na 41 cm szeroki 780 zł z jesiona wybielany od czoła gruby na 7 cm

czy ktoś się orientuje czy to dobra cena??

za parapety 2x1,8 grubość normalna z jesiona płacę 500 zł.

właśnie też szukam blatu pod umywalki. Potrzebuję coś co będzie czerwone z połyskiem. Dzwonię właśnie do szklarza spytać o cenę.

Tatarak, nie wiem, jakie masz ceny na te balustrady szklane i gdzie wyceniałaś. Zajrzyj tu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?132745-Dziennik-budowania-i-nie-tylko-Etap-III-Organizacja-budowy&p=4739508&highlight=balustrada#post4739508 post 166 - wyceniałam wtedy balustrady do nas.

chłopaku, bo Ty się nie nauczyłeś DELEGOWANIA ZADAŃ. zaproponuj żonie, niech sobie sama powybiera, bez przesady. a Ty w tym czasie tylko zarabiaj na jej pomysły i nie krytykuj, żeby jej nie podcinać skrzydeł, bo to takie nieromantyczne.... ;)

Po pierwsze jestem pantoflarz.

Po drugie żonę zawsze rozpieszczałem. Może nie przyznasz tego, ale kobiety takich rzeczy nie dostrzegają, dopóki... człek nie pokaże drugiego oblicza, a ja tego nie lubię robić.

Po trzecie - i tu znowu się poprzechwalam - jestem znacznie skuteczniejszy w googlaniu.

Jakbym umiała takmi wielkim busem powozić to sama bym Ci przewiozła :)

To nie jest takie trudne :) W USA jak się robi przeprowadzki, to idzie się na najbliższą "plazę" (taki narożnik ulic z szeregiem sklepów), tam jest firma przeprowadzkowa i ma od busa do wielkiej ciężarówki. Podajesz... ile pokoi chcesz sobie przeprowadzić i sugerują ci rozmiar. Koledzy potrzebowali czegoś wielkości prawie naszego Stara. Okazało się, że można to prowadzić mają zwykłe prawko :jawdrop: no, a że się bali to mnie poprosili. Stwierdzam, że nie jest to nic trudnego. Co prawda oni mają większość ulic ciut szerszą.

właśnie też szukam blatu pod umywalki. Potrzebuję coś co będzie czerwone z połyskiem. Dzwonię właśnie do szklarza spytać o cenę.

Wiem, że "de gustibus non disputandum est" i staram się nie zniechęcać ludzi do ich wizji, ale... blat pod umywalką fajnie się zachlapuje, a jak do tego dodać wspaniałe właściwości półek szklanych do przyciągania kurzu... Jakkolwiek fajnie by to nie wyglądało, po dotychczasowych doświadczeniach z półką szklaną - nigdy bym czegoś takie nie zaproponował nawet wrogowi.

Wiem, że "de gustibus non disputandum est" i staram się nie zniechęcać ludzi do ich wizji, ale... blat pod umywalką fajnie się zachlapuje, a jak do tego dodać wspaniałe właściwości półek szklanych do przyciągania kurzu... Jakkolwiek fajnie by to nie wyglądało, po dotychczasowych doświadczeniach z półką szklaną - nigdy bym czegoś takie nie zaproponował nawet wrogowi.

dzięki, wezmę pod uwagę.

Po pierwsze jestem pantoflarz.

Po drugie żonę zawsze rozpieszczałem. Może nie przyznasz tego, ale kobiety takich rzeczy nie dostrzegają, dopóki... człek nie pokaże drugiego oblicza, a ja tego nie lubię robić.

Po trzecie - i tu znowu się poprzechwalam - jestem znacznie skuteczniejszy w googlaniu.

a po czwarte - to lubisz :) ostatnio w jednym dzienniku była rozmowa o mężach, którzy się nie angażują w budowę - wcale albo dostatecznie albo jakoś tak słabiej niż ich partnerki. i stanęło na tym, że pomimo narzekań - owe partnerki po prostu to lubią :) u Ciebie jest analogicznie - to pewnie ten kobiecy pierwiastek Twojej natury dochodzi do głosu! :wiggle:

Tatarak, nie wiem, jakie masz ceny na te balustrady szklane i gdzie wyceniałaś. Zajrzyj tu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?132745-Dziennik-budowania-i-nie-tylko-Etap-III-Organizacja-budowy&p=4739508&highlight=balustrada#post4739508 post 166 - wyceniałam wtedy balustrady do nas.

bardzo pożyteczna lektura, ale to była wycena szkła, które miało być montowane jak? na śruby?

bo sam system do montowania szyb od góry jak mi ślusarz pokazał w katalogu - szyna 5 m - z vatem będzie chyba ok. 2k. to u nas ponad 4k za sam niewidoczny później profil i jeszcze cena szkła i montażu... i bu :( ale może są tańsi producenci, zagadnę tego szklarza Gosi, jak się ze schodami ogarnę.

od góry, czyli tak jak u Anuli? u nas był chyba wyceniany montaż na rotule. Zadzwoń po prostu i sprawdź. W komentarzach potem mi pisali, że na to, co podał miał dobre ceny. Szklarz jest na Placu Kromera, powinnaś znaleźć kontakt w internecie.

edit: ja widzę stopki na grupie tylko jak jestem wylogowana ;)

Frankai, Ty chyba coś z elektryką masz wspólnego, a przynajmniej orientujesz się w tych kwestiach. Mam mieć oświetlenie szynowe. Jak szukam tego rodzaju asortymentu, to pojawiają się szyny jednofazowe i trójfazowe. Czy możesz przybliżyć, o co z tym chodzi i jakie rozwiązanie jest optymalne? Dzięki z góry :)

no następny delikatny i wrażliwy! a kto Was tu tępi? i przykłady proszę.

Jak mnie popierała Ellaj (co oczywiście było bardzo miłe), to nie było komentarzy, ale jak wojgoc, to od razu "grupa wsparcia" i "solidarność plemników". Tępienie to nie nie jest, ale widać od razu, kto bez narażania się na komentarz może wspierać, a kto nie :p