Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

GRATULACJE! :)

kto Ci robił i po ile?

Robił mi Bronowicki i jestem bardzo zadowolona, dzięki Wojtek :)

Panowie naprawdę profesjonalni i znają się na rzeczy, sami przywożą piasek, cement i inne materiały, mają swoje samochody.

Zabrakło trochę piasku - przywieźli, siatki było mało, posiadali swoją, więc nic nie trzeba było na szybko kombinować.

To co zdążyłam zobaczyć wyglądało super - równo i gładko zatarte, nie mogę się doczekać, aż wejdę i dokładnie wszystko obejrzę.

Panowie po sobie ładnie posprzątali i popakowali śmieci w worki, a takie zachowanie nie zdarza się często na budowie.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Moment, moment. Łączysz 2 pojęcia, a chętnie pogłębimy swoją wiedzę. Krótkie pytanie: czy pojęcie 3-fazowe wg Twojego doświadczenia, odnosi się do rzeczywistego zasilania z 3 faz, czy zasilanie jest z jednej fazy, a w lampie są prowadzone 3 linie (ja to nazywałem instalacja 3-biegunowa)?

Nie napisałem tego wprost, fakt. Ta 'fazowość' to żargon elektryków-oświetleniowców, nie ma nic wspólnego z rzeczywistymi fazami energetycznymi. Są to linie zasilające, prowadzone z jednej fazy za pomocą odpowiednich zasilaczy (transformatorów). Resztę Frankai pięknie wyłuszczył.

Jak mnie popierała Ellaj (co oczywiście było bardzo miłe), to nie było komentarzy, ale jak wojgoc, to od razu "grupa wsparcia" i "solidarność plemników". Tępienie to nie nie jest, ale widać od razu, kto bez narażania się na komentarz może wspierać, a kto nie :p

popieranie przez kobietę to jest jej normalny odruch serca;), i nie umniejszając - jak tu komentować. ale chłopacy to sobie na forum częściej tryskają testosteronem po oczach niż wyrazami wsparcia. wczoraj na wątku o pompach to już szukałam. gdzie się skryć, żeby rykoszetem nie oberwać, tak było wesoło (metaforycznie ofkors), więc cieszymy się, że na wrocławskiej jesteście tacy zżyci i przyjaźni :)

za parapety 2x1,8 grubość normalna z jesiona płacę 500 zł.

ja za 3 parapety 1.86x0.21 i jeden 0.92x0.21 zapłaciłam 750 zł grubość chyba 3 cm

więc chyba miałam lepszą cenę

ten blat wychodzi rozmiarowo podobnie ( w metrach kwadratowych) więc chyba cenę też mam dobrą

Taratak dzwoniłam do szklarza mam mu podać wymiary mailem i zrobi mi wycenę

Spiera super że znalazłaś transport

To nie jest takie trudne :) W USA jak się robi przeprowadzki, to idzie się na najbliższą "plazę" (taki narożnik ulic z szeregiem sklepów), tam jest firma przeprowadzkowa i ma od busa do wielkiej ciężarówki. Podajesz... ile pokoi chcesz sobie przeprowadzić i sugerują ci rozmiar. Koledzy potrzebowali czegoś wielkości prawie naszego Stara. Okazało się, że można to prowadzić mają zwykłe prawko :jawdrop: no, a że się bali to mnie poprosili. Stwierdzam, że nie jest to nic trudnego. Co prawda oni mają większość ulic ciut szerszą.

Ja jednak znając swe możliwości pozostaję przy mniejszym gabarycie :)

Oj tam oj tam :p

Może jestem już przewrażliwiony, ale winne są media. O płciowości i mówieniu prywatnym firmom, kogo mają zatrudniać już pisaliśmy wiele razy, więc tylko wspomnę o "nudności". Jak ktoś nie jest "inny" to jest "nudny". Jak jest "nudny", to nie nadaje się do mediów. Co najwyżej na "tło". Podobnie nudne są rzeczowe wypowiedzi, bo łatwiej mówić o "zdrajcach", "złodziejach" a przynajmniej o "podłości". Jak będzie takich słów należało użyć, to... nikt tego nie dostrzeże (vide "Ballada o Dzikim Zachodzie"). Palikot musiał użyć gumowego penisa, żeby ktoś zabrał się do pracy, a prokurator się musi postrzelić (moim zdaniem nie chciał się zabić, bo skoro miał go do obrony, to pewnie nauczył się strzelać), żeby zwrócić uwagę na rozkradanie wojska (co tak na marginesie chyba funkcjonuje w wojsku od zawsze).

Koniec przerwy i wracam do pracy, bo dziś znowu do północy przyjdzie siedzieć :rolleyes:

No właśnie nie wiem bo nie mogę odnaleźć do nich kontaktu (dasz raz jeszcze, proszę?) a wtedy nie dzwoniłem bo liczyłem jeszcze naiwnie na porozumienie z moją ekipą.

A są nieziemsko dobrzy ? :)

U mnie wykonali dach bardzo ładnie, z tym, że ja mam dwuspadowy o prostej konstrukcji :)

Tel. 692156250 p. Cięciwa

ja,ale musialabys przyjechac z dzwigiem i lawetą - bo to wagon kolejowy

zainteresowana?

Hej!

Mam kilka pytanek:

jakie to ma mniej więcej wymiary?

gdzie masz go zaparkowanego? działeczkę mam w zach. cz. Wrocławia.

Czy kojarzysz mniej więcej ile kosztuje transporcik takiego cuda?

no i ile za to cudeńko? :)

Próbowałam zapytać na priva ale masz zapchaną skrzynkę:)

Jarret, a mnie nieziemsko dobrzy dachowcy łazienkę powiększyli! najpierw się trzy razy pytali, jak mają być okna. kazałam zrobić "jak w projekcie, ewentualnie okno w pralni ciut dalej". no to przesunęli okno w łazience - dobrze, że się zorientowałam, że mi wychodzi w połowie przyszłej ścianki działowej z kg między łazienką a pralnią, to jeszcze można wszystko przesunąć... i weź tu człowieku nie sprawdzaj po wszystkich!?

i znowu mi się dziecko rozchorowało :( w grudniu był w przedszkolu 4 dni. w styczniu raptem 6, bo zaraz przecież ferie... ja się zastrzelę :(

Tatarak,

a nie przegrzewasz dzieciaka?

bylem ostatnio ze swoja córa u lekarza we Wrocku - kazda matka przed wyjsciem oputalala swe dziecko w kurtke, szalik, czapke i rekawiczki, mimo, ze na dworze bylo +10st.

w Bru dzieciaki o tej porze chodza bez kurtek po podwórku i .... nie chorują,

jak choroba w klasie to 3-4 dzieciaki max na 23 chodzace.

przegrzewam, bo mam totalnie niesterowalny piec na węgiel :( ale wietrzę i ogólnie staram się go raczej rozbierać w domu. poza tym niestety w sb bardzo zmarzł na budowie podczas naszych dłuuuugich rozmów ze schodziarzem, koparkowym i elektrykiem :( bardzo mi brakuje jakiejś cioci/babci na podorędziu w takich sytuacjach.

Mówię Ci, podrzuć mi Juniora.

Wśród okolicznych dzieci też sporo smarkających - ale jak mają nie smarkać, skoro zimy nie ma i wirusów pełno. Ja na pewno nie przegrzewam - nie doszliśmy jeszcze do etapu noszenia czegokolwiek pod spodnie.

A, Wojgoc, dzięki za telefon, to było bardzo miłe :hug: