albert07 11.01.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 to tak jak w Bru - ponoc nazywa się to zimny chów. ale też te dzieciaki nie chorują tyle co polskie to fakt, moi siostrzeńcy normalnie już nie chcą się w takie palta ubierać. Po ogrodzie ganiają w gumowcach i koszulkasz, a mnie aż trzęsie jak patrzę . No i nie smarkają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 11.01.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 ale mogę czy potrzebujesz? i na jak długo? ty to do mła kierujesz? Jak tak to nie wiem, chcę namiar na wszelki wypadek bo nie wiem czy Bogdan będzie miał ludzi od tego i jak tak to jakich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.01.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Albert,a Ty juz w Polsce? objechałeś sklepy z wykończeniówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 11.01.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 tzn. jak? normalnie z komórki na komórki. choc przewaznie krece przez internet. tej wojgoc a dużą masz tą komórkę? bo mi to tylko rower i wózek włazi. Internetu już nie zmieściłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.01.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 ty to do mła kierujesz? Jak tak to nie wiem, chcę namiar na wszelki wypadek bo nie wiem czy Bogdan będzie miał ludzi od tego i jak tak to jakich. do Ciebie kolego - polecam Arka do wszelakich prac wykończeniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 11.01.2012 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Albert, a Ty juz w Polsce? objechałeś sklepy z wykończeniówką? ehhm nie, w piątek przylatuję ale obchody zacznę w poniedziałek bo weekend mam przeznaczony na spotkania rodzinne i inne bzdeto-popijawy. Już wiem że zaraz po przylocie idziemy do bed clubu na jakiś bal przebierańców. Może być fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 11.01.2012 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 do Ciebie kolego - polecam Arka do wszelakich prac wykończeniowych na pewno poważnie się nad tym zastanowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.01.2012 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 tej wojgoc a dużą masz tą komórkę? bo mi to tylko rower i wózek włazi. Internetu już nie zmieściłem aś Ty dzisiaj dowcipny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 11.01.2012 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 aś Ty dzisiaj dowcipny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.01.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 ehhm nie, w piątek przylatuję ale obchody zacznę w poniedziałek bo weekend mam przeznaczony na spotkania rodzinne i inne bzdeto-popijawy. Już wiem że zaraz po przylocie idziemy do bed clubu na jakiś bal przebierańców. Może być fajnie większość tych sklepów czynna jest w niedzielę - z doświadczenia powiem tylko tyle, że przesuwając na potem nie zdążysz wszędzie. popatrz też w Casto - ja ostatnio kupiłem kafle tam Ceramika Milo kolekcja Storm, lappato rektyfikowan po 60zł/m2 a cena w internetowych to 79,9zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.01.2012 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Biedny Frankai poirytowany otacającym Go światem polityków POlityką. Jestem poirytowany mediami. To że politycy to w większości oszołomy, już mnie nie dziwi. Bez medialnej tuby, byliby nikim. Rzetelności przekazu w mediach nie ma kompletnie. Im dłużej żyję, tym bardziej się przekonuję, że propaganda nie zginęła, a mafia i kumoterstwo ma się coraz lepiej. Obym tylko nie ześwirował z tego powodu i nie zaczął ziać nienawiścią Z kolei wszyscy komentujący "POlitykę" czyli piszący o "PiSuarach", nadają się albo do poprawczaka (gówniarstwo), albo do leczenia na oddziałach zamkniętych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.01.2012 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Po jakim czasie wyrosną mi stalagmity? Miałem podobnie, ale po usunięciu problemu (5cm szczelina między ścianką a daszkiem wokół garażu, zakryta później gąsiorami i "parapetem" z klinkieru rozwiązał sprawę. Wykonawca musiał skuć najgorzej dotknięte fragmenty tynku i wykonać nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.01.2012 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 mam kolejarzy w rodzinie ludzie robią różne rzeczy na przejazdach "bo może się uda" jeszcze fajniej jest jak łebki rzucają kamykami w pociągi Mój ojciec przyznał się, że - to chyba jeszcze przed wojną - celowali z mostu w kominy parowozów. Zdaje się, że potrafił taki wystrzelić, jeżeli trafili na zrzut pary. Ja jakoś nie odziedziczyłem tej skłonności ja na drodze do pracy mam przejazd ze szlabanem na którym stoję zawsze i to po około 10 minut bo po 3 pociągi jedzie Widziałem ludzi, którzy omijają krótkie szlabany, a pociąg był w zasadzie 100m od przejazdu. Dzisiaj tuż obok mnie pop...ł dostawczak na pomarańczowych kogutach. Chyba chciał się poczuć jak strażak Nie wykonywał żadnych prac, a tylko wtedy powinien sygnalizować, że należy uważać i umożliwić mu wykonywanie prac wykonywanych na lub wokół drogi. W dodatku jechał po drodze z kiepsko ułożonej kostki pokrytej rosą. Pomyślałem sobie, że powinien dostać nauczkę za bezmyślność. Jak pomyślałem... tak się stało po 100m. Nie wyhamował i walnął w w betonową przegrodę na objeździe. Zupełnie niegroźnie, ale uszkodzenia zderzaka z pewnością spowodują, że gość dostanie opi...l od szefa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.01.2012 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 aś Ty dzisiaj dowcipny... Chyba już trenuje przed imprezami w Polsce, albo weryfikuje tezę, że 1-2 skręty tygodniowo zupełnie nie szkodzą płucom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 12.01.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 tak wojgoc teżjarret gratuluję ale żeby było coś pozytywnego przynajmniej Ci się leje w 1 miejscu, które łatwo zlokalizowac na dachu (łatwo jak sie chce;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 12.01.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Madeleine, czy po 4 miesiącach jesteś dalej zadowolona w tynków?Ja chciałbym zrobić tez cementowo-wapienne, bez gładzi. Czy u Ciebie wygląda to dobrze?Może jakieś zdjęcie mogłabyś wrzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 12.01.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 większość tych sklepów czynna jest w niedzielę - z doświadczenia powiem tylko tyle, że przesuwając na potem nie zdążysz wszędzie. popatrz też w Casto - ja ostatnio kupiłem kafle tam Ceramika Milo kolekcja Storm, lappato rektyfikowan po 60zł/m2 a cena w internetowych to 79,9zł/m2 czasu na pewno mi nie starczy, bo nie jadę po to tylko żeby łazić po sklepach ale i pozałatwiać inne urzędowe duperele i znając życie i naszą biurwokrację to te sprawy zajmą mi najwięcej czasu. Przy okazji. Co do płytek w większości pomieszczeń w domu to wiem za czym mam się rozglądać (chyba że połowica nagle dostanie objawienia i zmieni zdanie) ale teraz i mnie oświeciło że trza by płytki w garażu i kotłowni na ten przykład zapodać. Jakieś sugestie? czasem jest tak że niektóre sprawy wydają się tak błahe że się o nich zapomina. Ehhh za dużo na głowie przed wyjazdem i rdzenie się przegrzewają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 12.01.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Ja wlasnie kupilam (tzn. tato) do ogrodu zimowego gres techniczny grafitowy w casto po 18zl. Chcialam paradyz Montana, ale juz nie sprowadzaja. I dobrze, bo montana byla po 34zl.Na zdjeciu wyglada extra. Albert do garazu i kotlowni, jak znalazl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.01.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 czasu na pewno mi nie starczy, bo nie jadę po to tylko żeby łazić po sklepach ale i pozałatwiać inne urzędowe duperele i znając życie i naszą biurwokrację to te sprawy zajmą mi najwięcej czasu. Przy okazji. Co do płytek w większości pomieszczeń w domu to wiem za czym mam się rozglądać (chyba że połowica nagle dostanie objawienia i zmieni zdanie) ale teraz i mnie oświeciło że trza by płytki w garażu i kotłowni na ten przykład zapodać. Jakieś sugestie? z własnego doświadczenia widzę, że polska biurokracja jest bardziej przyjazna od zachodnich biurokracji. do garazu i kotłowni proponuje Ci gres techniczny Stargres - są 4 rózne odcienie, od jasnego po prawie czarny - w Brico jest po 16zł/m2 z kawałkiem. Przewagą jego nad innymi dostępnymi w tej cenie jest fabryczna impregnacja i Vkl. ścieralnośći. Nazwa Jego to SD Beige, SD Graphite Ja kupowałem go w MAxflizz - ale Im się chyba już wyprzedał. Mogę Ci podesłać foty ze swojego garazu na maila jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 12.01.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 na pewno poważnie się nad tym zastanowię weź go, serio nie będziesz żałował. Uczciwy, bardzo solidny i jak zacznie, to skończy. I materiały sobie zorganizuje i wszystko. Zresztą Hubert też super. A masz temat do końca wykończeniówki załatwiony z szukaniem ludzi - bo zrobią Ci absolutnie wszystko, wszelkie przeróbki, lampy, ogrodzenie i co tam sobie wymyślisz. Arek ma uprawnienia i agd mi montował, dziecku karnisz, obrazki na ścianach, skrzynkę na listy przed domem - no wszystko Jarett, ja się ciągle zastanawiam, czy swoich dekarzy Ci polecić. Bo niby wszystko ok (w tym płaskie daszki), ale jak chciałam, żeby mi przedłużyli sztucery w rynnach, to kilka miesięcy czekałam. I podbitki nie chcieli pomalować (ale też kasy nie wzięli, więc dla mnie na plus). Na wszelki wypadek - Piotrek: 663 724 539 Madeleine, czy po 4 miesiącach jesteś dalej zadowolona w tynków? Ja chciałbym zrobić tez cementowo-wapienne, bez gładzi. Czy u Ciebie wygląda to dobrze? Może jakieś zdjęcie mogłabyś wrzucić? jestem zadowolona, ale czy zrobiłabym jeszcze raz... pewnie tak, bo kasa Natomiast u mnie ściany są pozastawiane meblami/ tynkami albo ubrudzone małymi łapkami, więc nierówności ściany nie robią na mnie żadnego wrażenia. Jedne co - to naklejki dziecięce (takie do dekoracji ścian) bardzo słabo się trzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts