Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Albert,

a Ty juz w Polsce? objechałeś sklepy z wykończeniówką?

ehhm nie, w piątek przylatuję ale obchody zacznę w poniedziałek bo weekend mam przeznaczony na spotkania rodzinne i inne bzdeto-popijawy. Już wiem że zaraz po przylocie idziemy do bed clubu na jakiś bal przebierańców. Może być fajnie :rolleyes:

ehhm nie, w piątek przylatuję ale obchody zacznę w poniedziałek bo weekend mam przeznaczony na spotkania rodzinne i inne bzdeto-popijawy. Już wiem że zaraz po przylocie idziemy do bed clubu na jakiś bal przebierańców. Może być fajnie :rolleyes:

większość tych sklepów czynna jest w niedzielę - z doświadczenia powiem tylko tyle, że przesuwając na potem nie zdążysz wszędzie.

popatrz też w Casto - ja ostatnio kupiłem kafle tam Ceramika Milo kolekcja Storm, lappato rektyfikowan po 60zł/m2 a cena w internetowych to 79,9zł/m2

Biedny Frankai poirytowany otacającym Go światem polityków :)

POlityką.

Jestem poirytowany mediami. To że politycy to w większości oszołomy, już mnie nie dziwi. Bez medialnej tuby, byliby nikim. Rzetelności przekazu w mediach nie ma kompletnie. Im dłużej żyję, tym bardziej się przekonuję, że propaganda nie zginęła, a mafia i kumoterstwo ma się coraz lepiej. Obym tylko nie ześwirował z tego powodu i nie zaczął ziać nienawiścią ;)

Z kolei wszyscy komentujący "POlitykę" czyli piszący o "PiSuarach", nadają się albo do poprawczaka (gówniarstwo), albo do leczenia na oddziałach zamkniętych.

Po jakim czasie wyrosną mi stalagmity?

Miałem podobnie, ale po usunięciu problemu (5cm szczelina między ścianką a daszkiem wokół garażu, zakryta później gąsiorami i "parapetem" z klinkieru rozwiązał sprawę. Wykonawca musiał skuć najgorzej dotknięte fragmenty tynku i wykonać nowy.

mam kolejarzy w rodzinie ludzie robią różne rzeczy na przejazdach "bo może się uda"

jeszcze fajniej jest jak łebki rzucają kamykami w pociągi

Mój ojciec przyznał się, że - to chyba jeszcze przed wojną - celowali z mostu w kominy parowozów. Zdaje się, że potrafił taki wystrzelić, jeżeli trafili na zrzut pary. Ja jakoś nie odziedziczyłem tej skłonności ;)

ja na drodze do pracy mam przejazd ze szlabanem na którym stoję zawsze i to po około 10 minut bo po 3 pociągi jedzie

Widziałem ludzi, którzy omijają krótkie szlabany, a pociąg był w zasadzie 100m od przejazdu.

Dzisiaj tuż obok mnie pop...ł dostawczak na pomarańczowych kogutach. Chyba chciał się poczuć jak strażak ;) Nie wykonywał żadnych prac, a tylko wtedy powinien sygnalizować, że należy uważać i umożliwić mu wykonywanie prac wykonywanych na lub wokół drogi. W dodatku jechał po drodze z kiepsko ułożonej kostki pokrytej rosą. Pomyślałem sobie, że powinien dostać nauczkę za bezmyślność. Jak pomyślałem... tak się stało po 100m. Nie wyhamował i walnął w w betonową przegrodę na objeździe. Zupełnie niegroźnie, ale uszkodzenia zderzaka z pewnością spowodują, że gość dostanie opi...l od szefa.

większość tych sklepów czynna jest w niedzielę - z doświadczenia powiem tylko tyle, że przesuwając na potem nie zdążysz wszędzie.

popatrz też w Casto - ja ostatnio kupiłem kafle tam Ceramika Milo kolekcja Storm, lappato rektyfikowan po 60zł/m2 a cena w internetowych to 79,9zł/m2

czasu na pewno mi nie starczy, bo nie jadę po to tylko żeby łazić po sklepach ale i pozałatwiać inne urzędowe duperele i znając życie i naszą biurwokrację to te sprawy zajmą mi najwięcej czasu.

Przy okazji. Co do płytek w większości pomieszczeń w domu to wiem za czym mam się rozglądać (chyba że połowica nagle dostanie objawienia i zmieni zdanie) ale teraz i mnie oświeciło że trza by płytki w garażu i kotłowni na ten przykład zapodać.

Jakieś sugestie?

czasem jest tak że niektóre sprawy wydają się tak błahe że się o nich zapomina. Ehhh za dużo na głowie przed wyjazdem i rdzenie się przegrzewają :yes:

czasu na pewno mi nie starczy, bo nie jadę po to tylko żeby łazić po sklepach ale i pozałatwiać inne urzędowe duperele i znając życie i naszą biurwokrację to te sprawy zajmą mi najwięcej czasu.

Przy okazji. Co do płytek w większości pomieszczeń w domu to wiem za czym mam się rozglądać (chyba że połowica nagle dostanie objawienia i zmieni zdanie) ale teraz i mnie oświeciło że trza by płytki w garażu i kotłowni na ten przykład zapodać.

Jakieś sugestie?

z własnego doświadczenia widzę, że polska biurokracja jest bardziej przyjazna od zachodnich biurokracji.

do garazu i kotłowni proponuje Ci gres techniczny Stargres - są 4 rózne odcienie, od jasnego po prawie czarny - w Brico jest po 16zł/m2 z kawałkiem. Przewagą jego nad innymi dostępnymi w tej cenie jest fabryczna impregnacja i Vkl. ścieralnośći. Nazwa Jego to SD Beige, SD Graphite

Ja kupowałem go w MAxflizz - ale Im się chyba już wyprzedał.

Mogę Ci podesłać foty ze swojego garazu na maila jak chcesz.

na pewno poważnie się nad tym zastanowię

weź go, serio nie będziesz żałował. Uczciwy, bardzo solidny i jak zacznie, to skończy. I materiały sobie zorganizuje i wszystko. Zresztą Hubert też super. A masz temat do końca wykończeniówki załatwiony z szukaniem ludzi - bo zrobią Ci absolutnie wszystko, wszelkie przeróbki, lampy, ogrodzenie i co tam sobie wymyślisz. Arek ma uprawnienia i agd mi montował, dziecku karnisz, obrazki na ścianach, skrzynkę na listy przed domem - no wszystko :)

Jarett, ja się ciągle zastanawiam, czy swoich dekarzy Ci polecić. Bo niby wszystko ok (w tym płaskie daszki), ale jak chciałam, żeby mi przedłużyli sztucery w rynnach, to kilka miesięcy czekałam. I podbitki nie chcieli pomalować (ale też kasy nie wzięli, więc dla mnie na plus).

Na wszelki wypadek - Piotrek: 663 724 539

Madeleine,

czy po 4 miesiącach jesteś dalej zadowolona w tynków?

Ja chciałbym zrobić tez cementowo-wapienne, bez gładzi. Czy u Ciebie wygląda to dobrze?

Może jakieś zdjęcie mogłabyś wrzucić?

jestem zadowolona, ale czy zrobiłabym jeszcze raz... pewnie tak, bo kasa ;) Natomiast u mnie ściany są pozastawiane meblami/ tynkami albo ubrudzone małymi łapkami, więc nierówności ściany nie robią na mnie żadnego wrażenia.

Jedne co - to naklejki dziecięce (takie do dekoracji ścian) bardzo słabo się trzymają.