Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

z własnego doświadczenia widzę, że polska biurokracja jest bardziej przyjazna od zachodnich biurokracji.

do garazu i kotłowni proponuje Ci gres techniczny Stargres - są 4 rózne odcienie, od jasnego po prawie czarny - w Brico jest po 16zł/m2 z kawałkiem. Przewagą jego nad innymi dostępnymi w tej cenie jest fabryczna impregnacja i Vkl. ścieralnośći. Nazwa Jego to SD Beige, SD Graphite

Ja kupowałem go w MAxflizz - ale Im się chyba już wyprzedał.

Mogę Ci podesłać foty ze swojego garazu na maila jak chcesz.

No, wlasnie nie wiem czy te moje to nie Stargres?

Pamietasz, jak wygladalo pudelko?

A mnie moglbys podeslac? Chcialabym zobaczyc, jak wyglada wieksza powierzchnia.

szanowna grupo, zostało mi wiadro białej farby sufitowej - 15l, wydajność przy dwukrotnym malowaniu wg producenta łącznie 0,25l/m2 (czyli do pomalowania 60m2, już na gotowo - ale mi zostało sporo różnej farby, a kupiłam za mało niby...). Kupiona w listopadzie 2011.

Caparol capadin, bardzo fajna farba. Ktoś reflektuje? Kupiłam za 100, sprzedam za 50 (i dowiozę do centrum albo zapraszam na kawę).

szanowna grupo, zostało mi wiadro białej farby sufitowej - 15l, wydajność przy dwukrotnym malowaniu wg producenta łącznie 0,25l/m2 (czyli do pomalowania 60m2, już na gotowo - ale mi zostało sporo różnej farby, a kupiłam za mało niby...). Kupiona w listopadzie 2011.

Caparol capadin, bardzo fajna farba. Ktoś reflektuje? Kupiłam za 100, sprzedam za 50 (i dowiozę do centrum albo zapraszam na kawę).

kupuję :)

i skorzystałabym z zaproszenia na kawę :)

Jarett, ja się ciągle zastanawiam, czy swoich dekarzy Ci polecić. Bo niby wszystko ok (w tym płaskie daszki), ale jak chciałam, żeby mi przedłużyli sztucery w rynnach, to kilka miesięcy czekałam. I podbitki nie chcieli pomalować (ale też kasy nie wzięli, więc dla mnie na plus).

Na wszelki wypadek - Piotrek: 663 724 539

Na wszelki wypadek zapiszę :) A skąd on jest? Bo już ktoś kiedyś mi polecał dekarza Piotrka tylko teraz numeru nie mogę znaleźć.

A na marginesie. Skoro handelek tak tu kwitnie to i ja mam coś fajnego.

Zostało mi 6 paczek (+ 1 szt luzem) bardzo ładnych płytek Imola Antares 46t 40x60. Miedziano-brązowo-metaliczne.

Razem to jest dokładnie 6m2. Kupiłem bodaj za 140zł, sprzedam za... 99zł/paczka (przy zakupie całości). Transport we Wro i okolicach gratis :)

Zdjęcia nie oddają efektu, ale wkleję. W razie czego piszcie na priv.

http://www.budowanie-domu.pl/temp/kafel.jpg

Trochę jeszcze brudnawe:

http://www.budowanie-domu.pl/temp/kafel1.jpg

Piotr - jego ekipa robiła u nas dach. Bardzo OK pod każdym względem. Górale :).

Gdy u nas robili mieszkali w Kątach lub okolicy ale są bardzo mobilni. Gorzej u nich z czasem bo zajęci non stop.

U nas oprócz dachu robili podbitkę ale to wyjątkowo i wcale im się nie dziwię (masa roboty a kasa taka sobie, u nas 5 dni, 4 ludzi i uczciwie robili od rana do wieczora. Zrobili podbitkę + barierkę z drewna na loggi).W naszym wypadku (dach tradycyjny) zrobili bardzo OK (własnie 3-cia zima mija pod dachem).

Michał