Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

czy jako doświadczeni forumowicze i budowniczy poratujecie mnie kontaktem na parkieciarza z okolic Wrocławia? Buduję w na płd-wsch od Wroclawia? Planuję parkiet na podłogówce. Niestety nikogo nie znalazłam w wątku moje ekipy. Pozdrawiam

jeśli szukasz firmy, która załatwi Ci sprawę parkietów kompleksowo, to w zależności od rodzaju parkietu poza Kenio rozważ również Zebrano z ul. Braniborskiej - cenowo konkurencyjni do Kenio.

Poza tym jeszcze Wischol z pl. Św. Macieja, gostek z ul.Traugutta 142, Bel-pol - tu mają drogi montaż, Witex na Karmelkowej.

Natomiast gorzej wygląda sytuacja ze znalezieniem dobrego fachowca w przystepnej cenie co położy parkiet kupiony gdzie indziej - spróbuj jeszcze o forumowicza ghost34

bo wtedy ciężko brać odpowiedzialność za jakość materiału, czy drewno ma odpowiednie parametry itd. Podobnie chyba zresztą działa Wichsol. Nie wchodząc w szczegóły - brzmi sensownie. No i kupuje się materiał z 8% vatem.

niby tak, ale skoro we wrocławskich sklepach parkieciarskich interesująca mnie deska jest o 25zł drozej w cenie netto jak zakup w internecie to trudno się oprzec, że coś jest nie tak.

przykładowo na deske Jatoba mam oferte za 175zł netto+ robocizna z chemią za 75zł+ 8%Vat =270zł

te samą deskę mogę kupić po 150zł netto+23%Vat=184zł, co przy interesujących mnie 120m2 daje sporo różnice,

do tego mogę część Vatu odzyskać z US

temu spać po nocach nie możesz;)

Gorący okres miałem. Jak wiesz końcówkę roku miałem ciężką i narobiło się zaległości.

Nockę odespałem po części w pociągu i znowu jestem w biurze. Za chwilę myślę się jednak urwać i brakujące 4 godziny dospać w łóżku. Od jutra praca w normalnym reżimie. Taką mam nadzieję ;)

czy jako doświadczeni forumowicze i budowniczy poratujecie mnie kontaktem na parkieciarza z okolic Wrocławia? Buduję w na płd-wsch od Wroclawia? Planuję parkiet na podłogówce. Niestety nikogo nie znalazłam w wątku moje ekipy.

Mój robi we Wrocku. U mnie część materiału dał swojego, a część kupiłem wcześniej. Próbował mnie namówić na zwrot do Casto i od niego, ale się uparłem, że nie. Sprawdził więc tylko wilgotność, kazał podsuszyć i mam śliiiiiiczny parkiecik.

Nie wiem co myśli o parkiecie na podłogówce, ale nie jest świeżakiem, więc pewnie ma doświadczenia i z takim.

Namiar w moje ekipy :)

niby tak, ale skoro we wrocławskich sklepach parkieciarskich interesująca mnie deska jest o 25zł drozej w cenie netto jak zakup w internecie to trudno się oprzec, że coś jest nie tak.

przykładowo na deske Jatoba mam oferte za 175zł netto+ robocizna z chemią za 75zł+ 8%Vat =270zł

te samą deskę mogę kupić po 150zł netto+23%Vat=184zł, co przy interesujących mnie 120m2 daje sporo różnice,

do tego mogę część Vatu odzyskać z US

dokładnie ten sam producent?

przy swoim materiale chyba położą też z Partexu z Karmelkowej. Byli u mnie na pomiarach, koniec końców nie zdecydowałam się, ale sprawiali bdb wrażenie.