Tatarak 17.01.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 dzięki Spireo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 17.01.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 a ja dziś niebudowlanie - czy możecie mi polecić jakiś godny zaufania warsztat samochodowy, który się zajmuje oplami? Jedyny jaki mogę z czystym sumieniem polecić to: Opel GSI Przemkowska 24 54-426 Wrocław 501 136 657 gsi.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 17.01.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Witam, czy jako doświadczeni forumowicze i budowniczy poratujecie mnie kontaktem na parkieciarza z okolic Wrocławia? Buduję w na płd-wsch od Wroclawia? Planuję parkiet na podłogówce. Niestety nikogo nie znalazłam w wątku moje ekipy. Pozdrawiam U mnie w mieszkaniu, kładł facet co się zowie: Gajek Wojtek. tel. 602312510 Jestem zadowolony z prac. Cenowo przystepnie. Ma swoją ekipę. Spróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.01.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Jedyny jaki mogę z czystym sumieniem polecić to: Opel GSI Przemkowska 24 54-426 Wrocław 501 136 657 gsi.pl dzięki to jest pewnie ten, który miała na myśli Spirea, bo Przemyska nie jest boczną Strzegomskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 17.01.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Czy ktoś ma namiar na jakiegoś w miarę wyluzowanego kominiarza (do odbioru)?Czy kominiarze mają jakieś swoje rewiry czy można zawezwać dowolnego? PS. W sprawie dekarzy - Pan Krystian z Magbudu odpisał bardzo szybko, powiedział, że niestety podpisał właśnie duże zlecenie i nie da rady zająć się moim garażem (przynajmniej szczery). Myślę jednak, że dogadam się z Panem Cięciwą, bardzo sympatyczny koleżka i akurat ma zlecenia w Kiełczowie więc znajdzie dla mnie chwilkę. Nie chce zapeszać ale dzięki za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.01.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 jarret - to trzymam kciuki za p. Cięciwę zapowiedz mu, że jak się postara, to będzie miał drugą klientkę "z płaskim" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 17.01.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Zobaczymy, najpierw muszę się z nim spotkać, no i musi być lepsza pogoda. A co? już szukasz zamiennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.01.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 wolę mieć plan awaryjny. na koniec tego tygodnia powinnam dostać wycenę na nasz dach płaski. zobaczymy, czy zmieni się w stosunku do tej z lata - jeśli tak i o dużo... no to trzeba będzie poszukać kogoś z bardziej przyjaznym dla klienta cennikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 17.01.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Daj znać jak dostaniesz. Sam jestem ciekaw CZY dostaniesz i ile by mnie to zakosztowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.01.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Czy ktoś ma namiar na jakiegoś w miarę wyluzowanego kominiarza (do odbioru)? Czy kominiarze mają jakieś swoje rewiry czy można zawezwać dowolnego? . Mają swoje rewiry, ale ogólnie są wyluzowani Z tego co sam widziałem i czytam u innych to się nie czepiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 17.01.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 a wyrozumiali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.01.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ja ostatnio pijam mniej soków. Za słodkie. Wolę kranówkę, wodę źródlaną i zieloną herbatkę. Pijącym soki polecam zwracać uwagę czy kupują sok 100% czy też wodę z cukrem i kwaskiem cytrynowym + trochę soku do smaku [30-50%]. Ja sobie sam rozrabiam sok pół na pół z wodą bo czysty też już dla mnie od dawna za słodki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 17.01.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Czy ktoś ma namiar na jakiegoś w miarę wyluzowanego kominiarza (do odbioru)? Czy kominiarze mają jakieś swoje rewiry czy można zawezwać dowolnego? u mnie był ten: http://www.kominiarczyk.com nie robią problemów ekipa z Brzeziej Łąki więc blisko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.01.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Suspenser, ciekawa jestem Twoich wyników. Woda Polaris niegazowana z Biedronki - 17 stopni niemieckich twardości ogólnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.01.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Woda Polaris niegazowana z Biedronki - 17 stopni niemieckich twardości ogólnej niezły wynik;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.01.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Jedyny jaki mogę z czystym sumieniem polecić to: Opel GSI Przemkowska 24 54-426 Wrocław 501 136 657 gsi.pl pomyliłam ulicę, dokładnie o ten warsztat mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.01.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Sprawdźcie tylko ile jest sodu itp. No chyba, żeście zdrowi jak konie Nie rozumiem co to ostatnio za szaleństwo z tym sodem w wodzie mineralnej - toż w Polaris choć jest go "sporo" to tylko 7,5 mg/litr, czyli jakieś tam mikroskopijne ziarenko soli zawiera tyle co cała butelka - czy przy soleniu jesteśmy aż tak precyzyjni W sumie nie wiem ile jest go w tej zmiękczonej wodzie, ale skoro jony wapnia są wymieniane na jony sodu to chyba sporo ? A może się mylę ? Kto wie ile mg czy g / litr wody powstanie po wymienieniu jonów przy zmiękczaniu z 20 stopni niemieckich do 4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 17.01.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Nie rozumiem co to ostatnio za szaleństwo z tym sodem w wodzie mineralnej - toż w Polaris choć jest go "sporo" to tylko 7,5 mg/litr, czyli jakieś tam mikroskopijne ziarenko soli zawiera tyle co cała butelka - czy przy soleniu jesteśmy aż tak precyzyjni A w Staropolance już 117,4mg/l. Ale nie o to mi chodziło. Może źle napisałem. Chciałem zwrócić jedynie uwagę, że filtry czy urządzenia zmiękczające, odkamieniające czy mineralizujące (domowe mineralizatory) to stacje chemiczne. Wiele osób bezkrytycznie montuje w domach całe systemy uzdatniania za grube tysiące złotych, tak na prawdę nie wiedząc co dostaje na 'wyjściu'. Przegięcie w jedną albo drugą stronę nigdy nie było zdrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.01.2012 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 czy w rozmowie z parkieciarzem, można się na Ciebie powołać? Spokojnie tak. Jak nie będzie mnie kojarzył po imieniu i miejscowości, to możesz jeszcze próbować mówić o suszeniu klepki przemysłowej z abiurany kupionej w Tesco. Ten merbau - jeżeli nie pamiętasz - mam od niego. Był ciut droższy niż z jakiegoś polecanego źródła we Wrocławiu, ale nie badałem czy mają selekcjonowany, a chciałem jasne deseczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.01.2012 02:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Pijącym soki polecam zwracać uwagę czy kupują sok 100% czy też wodę z cukrem i kwaskiem cytrynowym + trochę soku do smaku [30-50%]. Ja sobie sam rozrabiam sok pół na pół z wodą bo czysty też już dla mnie od dawna za słodki. Ja też najczęściej rozdrabniam. Intrygowało mnie, czemu - przy naszym handlu, który charakteryzuje się wysokimi marżami - mamy tak tanie soki. Może się mylę, ale na moje oko Niemcy i Słowacy, mieli inne rzeczy tańsze, a soki... dużo droższe. Jak dla mnie odpowiedź jest jasna - inna jakość. Nie wnikałem aż tak szczegółowo, ale spodziewam się, że będą trzy typy (plus wersje pośrednie), które są z różnych półek cenowych, czyli: - woda + środki nadające smak (pełna chemia), - sok z koncentratu - najpierw się owoce przerabia na koncentrat (odciągając wodę), a potem koncentrat miesza z wodą, - sok wyciskany w 100%. Jakby ktoś nie wiedział, to Polska jest nr. 1 w produkcji... koncentratu pomarańczowego. Przynajmniej była kilka lat temu. Jeden z naszych producentów produkuje 100% soki (nie wnikałem czy są one wyciskane ale obawiam się, że nie), ale sok niby jest o jakimś smaku, ale większość stanowi sok z winogron. Zapewne tańszy, ale nikt mu nie zarzuci, że sok nie jest 100%. Soku z pewnych owoców i tak nie dałoby się pić, jeżeli byłyby 100% z tegoż właśnie owocu. W USA było jasne (soki są mało popularne) - w lodówkach kartoniki ze 100% sokiem (droższe jakieś 2-3 razy), a na zwykłych półkach kartoniki, które obowiązkowo musiały mieć napis "Made from concentrate". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts