Tatarak 20.01.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Mam pytanie do szczęśliwych posiadaczy WentMech - w garderobie macie NAWIEW czy WYWIEW? projektant mi rysuje nawiew, a gdzieś tam czytałam, że powinien być wywiew. przeglądam różne strony i argumenty są dwojakie: - lepiej wywiew, bo to "pomieszczeni brudne". nie każdy ciuch idzie po jednym założeniu do prania, więc jakieś zapachy z niego lepiej wywiewać. - lepiej nawiew, to wtedy garderoba nie "zaciąga" kurzu na ubrania z innych pomieszczeń. i głupia jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 20.01.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ja mam wywiew w garderobie i z tego co czytałam zawsze się tak robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.01.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 in your dreams Wojgoc - nawet se pomarzyć nie możesz, bo Tatatak czuwa i "NA ZIEMIE!!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 czy jestem przewrażliwiona czy wyczuwam złośliwość? złośliwość??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.01.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 czy jestem przewrażliwiona czy wyczuwam złośliwość? Przewrażliwiona to mało powiedziane. To zaczątki psychozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.01.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 złośliwość??? czyli jestem przewrażliwiona? bo wiesz, jak mnie tak jedna budowa potrafi wykończyć czasami, to przy drugiej już bym ducha wyzionęła na bank, więc nie wiem, czy mi dobrze życzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 20.01.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 "Brak wymiany powietrza tam, gdzie przechowuje się produkty żywnościowe, sprzyja ich psuciu się, a w garderobie może powodować odczuwalny po wejściu zaduch, a także przykry zapach ubrań."http://budujemydom.otodom.pl/?id=artykul,11502,4Na pewno wywiew powinien być jak nie masz okna w garderobie, ja w oryginalnym projekcie miałam wentylację grawitacyjną i kratkę w garderobie, czyli też byłby wywiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.01.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 w garderobie macie NAWIEW czy WYWIEW? A do czego jest potrzebne potrzebne świeże powietrze? Jak dla mnie do oddychania, a nie do dbania o brak kurzu na ubraniach. Jeszcze jednak kwestia - jeżeli traktujesz garderobę jako pomieszczenie (a o tym świadczy kratka), to ja bym i tak używał przynajmniej częściowo zamkniętych szaf. Jeżeli jako szafę, to pytanie po co kratka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.01.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 bo wiesz, jak mnie tak jedna budowa potrafi wykończyć czasami, to przy drugiej już bym ducha wyzionęła na bank, więc nie wiem, czy mi dobrze życzysz Tak myśli człowiek będący jeszcze przed końcem budowy. Potem - kiedy już otrząśnie się z depresji budowlanej - zaczyna widzieć ile jeszcze by poprawił i już kombinuje czy nie postawić nowego Przetrzymaj jeszcze pół roku, to pogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 czyli jestem przewrażliwiona? bo wiesz, jak mnie tak jedna budowa potrafi wykończyć czasami, to przy drugiej już bym ducha wyzionęła na bank, więc nie wiem, czy mi dobrze życzysz ani jedno ani drugie:no: ja mam wrażenie, że ta budowa to swoisty afrodyzjak dla Ciebie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 A do czego jest potrzebne potrzebne świeże powietrze? Jak dla mnie do oddychania, a nie do dbania o brak kurzu na ubraniach. Jeszcze jednak kwestia - jeżeli traktujesz garderobę jako pomieszczenie (a o tym świadczy kratka), to ja bym i tak używał przynajmniej częściowo zamkniętych szaf. Jeżeli jako szafę, to pytanie po co kratka? by świeży zapach w Twych bucikach się utrzymywał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.01.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Gosia, dzięki za konkret. muszę dopytać projektanta, jak motywuje ten nawiew. Wojtek - faktem jest, że cała ta budowa jest PODNIECAJĄCA ale wiesz, że ja już 5 kg schudłam? a przy tym jem więcej słodyczy niż kiedykolwiek w życiu! no to nie wiem, czy mnie to podniecanie się nie wykańcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.01.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 kiedy już otrząśnie się z depresji budowlanej - zaczyna widzieć ile jeszcze by poprawił i już kombinuje czy nie postawić nowego zwracam Ci uwagę, że ja właśnie stawiam NOWY i już teraz wiem, co bym zmieniła i poprawiła, ale tym razem mam na karku hipotekę, więc rozpoczęcie kolejnej budowy nie będzie łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Wojtek - faktem jest, że cała ta budowa jest PODNIECAJĄCA ale wiesz, że ja już 5 kg schudłam? a przy tym jem więcej słodyczy niż kiedykolwiek w życiu! no to nie wiem, czy mnie to podniecanie się nie wykańcza kwestia z:o jakiej wagi:o sie spada 5kg..... to figurkę masz nastolatki:rolleyes: ale tak to jest z nadmiarem podniety w określonym przedziale czasowym, ze wykańcza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.01.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 to figurkę masz nastolatki:rolleyes: nosz kurczę, już mi przykro, jak bardzo się rozczarujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.01.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 by świeży zapach w Twych bucikach się utrzymywał.... Buty nie ześmiergną od stania w szafie, a od złej higieny i/lub chorób nóg. Jeżeli masz buty, które źle waniają i koniecznie chciałbyś wstawić je do garderoby, to zdecydowanie lepiej by był tam wywiew !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 20.01.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 z tym zameldowaniem na pobyt stały (na potrzeby zmiany taryfy prądowej) potrzebujemy: akt notarialny, decyzję o nadaniu numeru budynku, dowód osobisty,wypełniony druczek o zameldowanie i zaświadczenie o wymeldowaniu z poprzedniego miejsca (jak w tej samej gminie to nie trzeba) i nie zależy to od widzi misię urzędnika można się zameldować na "ściernisku" i żyć ekologicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.01.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 to figurkę masz nastolatki:rolleyes: No, no, wojgoc... "Nie podejrzewałem kolegi". Chyba zaczynam kumać o co chodzi z tym żenieniem. Na Grupie bywasz ostry, a na innych wątkach pewnie bajerujesz kobitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.01.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 ooooo niechby to Monsanbia usłyszała , co Wojtek? Frankai - z żenieniem jesteś daaaaaaaleki od prawdy opowiedzieć Ci? Wojtek ciągle w różnych wątkach przypominał jednej dziewczynie, że co ona robi na forum, zamiast pracować. aż niektóre forumowiczki doszły do wniosku, że skoro 1) wie, że dziewczyna ma jaką robotę na głowie, 2) tak ją ostro goni, to na pewno jest jej mężem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.01.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 No a wojgoc już wyrastał mi na Tulipana, a tu takie odbrązowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts