jarett 24.01.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Gdy juz prawie dogadałem się z nowymi dekarzami... rano wstałem i oświeciło mnie..Po co ja na tym moim zmaltretowanym stropie garażu będę robił jakieś konstrukcje z drewna, styropianu i OSB jak tam można po prostu zwykłą wylewkę ze spadkiem zrobić i pod spód dać styro. Może to nawet wyjść taniej (i trwalej, i szczelniej...chyba?). Pytanie czy można takie cóś robić teraz (pogoda) i czy mimo wszystko położyć NA to jeszcze papę...? Bo pod spód to raczej tak - tzn pod spodem już jest papa ale nieszczelna co widać na suficie mojego garażu. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.01.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Cegiełka, czy na pewno OSB nadaje się na podbitkę? Mi zrobili deskę czołową z OSB (która potem wylądowała w śmieciach) i kierownik budowy mówił, że jak już to powinno się dać litą deskę, bo prędzej czy później płyta nabierze wilgoci i zacznie puchnąć. Nawet lakierowanie nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegiełka83 24.01.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Cegiełka, czy na pewno OSB nadaje się na podbitkę? Mi zrobili deskę czołową z OSB (która potem wylądowała w śmieciach) i kierownik budowy mówił, że jak już to powinno się dać litą deskę, bo prędzej czy później płyta nabierze wilgoci i zacznie puchnąć. Nawet lakierowanie nie pomoże. To jest specjalna podbitka z OSB dają na to gwarancje, kształt ten sam co podbitka z drzewa. Mój tato ma już kilka lat i nic sie nie dzieje, po kilku latach wygląda dużo lepiej niż z PCV (nie odkształca sie itp.) i da się ją odświeżyć. W Castoramie są to możesz obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 24.01.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 To jest specjalna podbitka z OSB dają na to gwarancje, kształt ten sam co podbitka z drzewa. Mój tato ma już kilka lat i nic sie nie dzieje, po kilku latach wygląda dużo lepiej niż z PCV (nie odkształca sie itp.) i da się ją odświeżyć. W Castoramie są to możesz obejrzeć. A jak to cenowo wychodzi (zwykła deska a OSB)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 24.01.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Podpowiedzcie proszę szybciutko gdzie można zamówić gotowe obróbki blacharskie (w sensie gdzie sprzedają i gną na miejscu blachę)? A jeszcze najlepiej, żeby mieli tam też inne produkty dachowe (papę, drewno, itd). PS. Pan Cięciwa dzisiaj był, przejął się stanem mojego garażu. Akurat ma robotę w Kiełczowie więc obiecał, że jak tylko załatwię materiały to on podjedzie i mi to zrobi. Ja obróbki blacharskie robiłam w Marcinkowicach, http://www.dachyzblachy.com/ Wygięli mi na miejscu. U mnie niestety zaczął komin przeciekać i też czekam aż p. Cięciwa przyjedzie, materiały już mam dla niego przygotowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 ale ciiii bo Tatarak lepiej o mnie ostatnio myśli, a to znowu stereotypy się kłaniają wszystko widze, wszystko słyszę, wszystko potępiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 To jest specjalna podbitka z OSB dają na to gwarancje, kształt ten sam co podbitka z drzewa. Mój tato ma już kilka lat i nic sie nie dzieje, po kilku latach wygląda dużo lepiej niż z PCV (nie odkształca sie itp.) i da się ją odświeżyć. W Castoramie są to możesz obejrzeć. ja mam takie cudo w obecnym domu. nic mu się nie dzieje oprócz tego, że trzeba przemalować raz na jakiś czas - takimi jak do drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegiełka83 24.01.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 ja mam takie cudo w obecnym domu. nic mu się nie dzieje oprócz tego, że trzeba przemalować raz na jakiś czas - takimi jak do drewna NO dokładnie, drewniane też trzeba co jakiś czas odświeżyć. A cenowo to dąb, jesion okolice 35 zł/m2, sosnowe 25 zł/m2 pewnie gdyby poszukać dało by się taniej. Do sosny nie mam zaufania, że tak to ładnie nazwę. Panowie lecą z koksem więc postaram się jutro z rana jakieś foty umieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 24.01.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Jarett jeszcze masz 2 tartaki w Chrząstawie może tam dostaniesz to co Ci potrzebne lecę się "wykańczać" z wiarą że później będzie lepiej, bo na obecną chwilę to nie chce mi sie już nawet chodzić na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 chodzić na budowę dokąd? u Ciebie to już jest DOM, a nie tam budowa to tak , jak ja bym napisała, że jadę na działkę, zamiast na budowdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.01.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 dokąd? u Ciebie to już jest DOM, a nie tam budowa to tak , jak ja bym napisała, że jadę na działkę, zamiast na budowdę Ja ciągle na swoją mówię budowa. Najlepsze było jak moja chrześnica zapytała, gdzie mamy tę budowę, bo ona już była w naszym domu, ale na budowie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.01.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 wszystko widze, wszystko słyszę, wszystko potępiam Wszystko? Znaczy co - homoseksualnych krawców (kreatorów mody), kościste modelki i... normalne kobiety. No wszystko, to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Frankai, masz świadomość, że dosłowność potrafi zabić każdy humor sytuacyjny? jak nie masz, to miej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Słuchajcie - czy ktoś nie rozważał ADOPCJI PSA ZE SCHRONISKA? w ubiegłą sobotę mieliśmy ze znajomym nieprzyjemną sytuację: bawiące się psy wyskoczyły nam na jezdnię, nie zdążyliśmy się zatrzymac, a po klaksonie rozbiegły się w przeciwnych kierunkach i jednego nie udało się nam ominąć. to mała ruda suczka rasy kundel bardzo grzeczna i spokojna. zawieźliśmy ją do lecznicy, a potem do schroniska. właśnie tam dzwoniłam - na szczęście nie zdradza oznak żadnych obrażeń, ale niestety nikt jej nie szuka. pani, która była świadkiem wypadku mówiła, że pierwszy raz widziała oba psy w tej okolicy, obiecała rozwiesić ogłoszenia. ale być może był to pies porzucony/podrzucony? ja mam trzy koty i nie bardzo miejsce na psa, ale może ktoś z Was nosił się z zamiarem przygarnięcia stworzenia? albo zna kogoś, kto by się zaopiekował Rudą, jak ją sobie w myślach nazywam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.01.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Tatarak, czytałam u Ciebie, spróbuj zamieścić ogłoszenie na dogoforum czy jakoś tak. Ja odpadam, 11 lat temu wzięłam psa ze schroniska. Więcej nie zdecyduję się. i chyba nie tylko na psa ze schroniska, ale w ogóle na psa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 24.01.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Frankai, masz świadomość, że dosłowność potrafi zabić każdy humor sytuacyjny? jak nie masz, to miej A to względem kościstych modelek czy budowy? A propos zabijania. Polonistka kiedyś fajnie nam wyjaśniła: "Jeżeli trzeba tłumaczyć na czym kawał polega, to kawał już poległ" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Spireo - dzięki, spróbuję tam. Frankai - polonistka miała rację, dlatego nic już nie dodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 24.01.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Frankai, przykro mi z powodu tescia:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 25.01.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Słuchajcie - czy ktoś nie rozważał ADOPCJI PSA ZE SCHRONISKA? w ubiegłą sobotę mieliśmy ze znajomym nieprzyjemną sytuację ...[ciach]... ja mam trzy koty i nie bardzo miejsce na psa, ale może ktoś z Was nosił się z zamiarem przygarnięcia stworzenia? albo zna kogoś, kto by się zaopiekował Rudą, jak ją sobie w myślach nazywam? Ech, te futra. Tak, jak pisała Spirea - spróbuj na psim forum, to jest dogomania.pl. My też mamy w domu stado kotów, a w zeszłym roku pożegnaliśmy naszego 19-letniego psa. Na razie moja druga połowa mówi, że nie chce psa, nie chce tego znowu przeżywać (a z kotami też będzie...), ale jak już zamieszkamy na tej wsi, to w końcu się na psa pewnie zdecydujemy. Niestety jeszcze nie teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndreWroc 25.01.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 WitamMam pytanie, czy posiada ktoś namiary na firmy z Wrocławia lub okolic zajmujące się naprawami uszkodzeń w wannach akrylowych. Chodzi o pęknięcie około 3 cm. Może orientuje się ktoś jaki może być koszt takiej naprawy.Pozdraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts