Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

My też mamy w domu stado kotów, a w zeszłym roku pożegnaliśmy naszego 19-letniego psa. Na razie moja druga połowa mówi, że nie chce psa, nie chce tego znowu przeżywać (a z kotami też będzie...)

Awo, wiem, o co chodzi... jak moja 9-letnia kotka pożegnała ten padół łez dwa lata temu, to też bardzo przeżyłam. ale mąż po miesiącu zorganizował mi adopcję dorosłej kocicy, którą wolontariusze przywieźli nam aż spod Kielc :) ja pracuję w domu i bardzo mi brakowało kociego towarzystwa, bo drugą kocicę mamy typowo podwórkową - w domu nie lubi być, a stres jej się objawia w tak przekonujący sposób, że... oszczędzę Ci szczegółów :)

trzeciego futrzaka przed świętami zaadoptował moj synek. przyszło takie małe, ubłocone coś, stanęło nam na progu i Junior stwierdził, że to będzie "jego" kotek, skoro dwa duże należą do rodziców ;)

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

drugą kocicę mamy typowo podwórkową

My mamy starą kotkę (nie wiem ile może mieć lat) i jej prawie rocznego synka. Wiodą żywot całkiem przyzwoity (doskonale to widać po ich futrach ;) ), choć głównie podwórkowo-kotłowniany. Ten mały chyba chętnie by się przeniósł do domu, ale syn jest alergikiem, a poza tym jakoś nie widzę klasycznego dachowca w roli kotka domowego. Koleżanka trzyma kota w mieszkaniu od małego, więc już się nabawił agorafobii ;) i mimo wszystko robi nocne kocie wędrówki. W kawalarce (teraz ma większe) objawiało się to wahadłowym bieganiem od szafy do zasłon, nie wyłączając wdrapywania się na nie :rolleyes:

Witam

Mam pytanie, czy posiada ktoś namiary na firmy z Wrocławia lub okolic zajmujące się naprawami uszkodzeń w wannach akrylowych. Chodzi o pęknięcie około 3 cm. Może orientuje się ktoś jaki może być koszt takiej naprawy.

Pozdraw.

skontaktuj się z serwisem producenta wanien - potrzebny jest idealny odcień akrylu. Ja naprawiałam kiedyś wannę, małe odpryśnięcie (pół cm średnicy) to koszt chyba 150 czy 200 (ale z tego większość to dojazd).

Siedzę z synkiem nad matematyką i zainteresował się pierwiastkowaniem. Znaczy się nie jak obliczyć na kalkulatorze czy kompie, tylko na papierze lub w pamięci. Kto jeszcze pamięta jak się pierwiastkuje ręcznie? Nie chodzi mi przy tym o metodę prób i błędów, czy krokowe przybliżanie. Chodzi mi o takie algorytmiczne podejście (takie jak "dzielenie w słupku"). Pewnie niewielu będzie umiało ;) Suspenser - pamiętasz?

Jak ktoś chce przećwiczyć to niech weźmie sobie np. 8 365 247 i spróbuje dojść do pierwszego miejsca po przecinku. Czekam na zgłoszenia "UMIEM" :)

Siedzę z synkiem nad matematyką i zainteresował się pierwiastkowaniem. Znaczy się nie jak obliczyć na kalkulatorze czy kompie, tylko na papierze lub w pamięci. Kto jeszcze pamięta jak się pierwiastkuje ręcznie? Nie chodzi mi przy tym o metodę prób i błędów, czy krokowe przybliżanie. Chodzi mi o takie algorytmiczne podejście (takie jak "dzielenie w słupku"). Pewnie niewielu będzie umiało ;) Suspenser - pamiętasz?

Jak ktoś chce przećwiczyć to niech weźmie sobie np. 8 365 247 i spróbuje dojść do pierwszego miejsca po przecinku. Czekam na zgłoszenia "UMIEM" :)

http://bit.ly/yQcqGo

:p

Ale ja się nie pytałem kto umie wygooglać, ale kto umie pierwiastkować na kartce :p

Teraz wygooglać to wszystko już można, a jak się czasem mi zdarzy zapytać ludzi o ręczne pierwiastkowanie, to patrzą na mnie jak na kosmitę :D