Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Nie chodzi mi przy tym o metodę prób i błędów, czy krokowe przybliżanie. Chodzi mi o takie algorytmiczne podejście (takie jak "dzielenie w słupku"). Pewnie niewielu będzie umiało ;) Suspenser - pamiętasz?

Jak ktoś chce przećwiczyć to niech weźmie sobie np. 8 365 247 i spróbuje dojść do pierwszego miejsca po przecinku. Czekam na zgłoszenia "UMIEM" :)

Szczerze mówiąc kompletnie nie pamiętam [bo mi to nie potrzebne a umiejętności nieużywane zanikają nawet szybciej niż narządy].

Na szczęście mamy wujka googla ;)

Podobnie jak z obliczaniem macierzy metodą Sarusa [kiedyś zadziwiałem innych obliczając dzięki tej metodzie wyniki układów równań w pamięci] ;)

Oj SUSPENSER - albo na PWr idą osoby o podobnych poglądach, albo nas przeprogramowali ;) ale ciiii bo Tatarak lepiej o mnie ostatnio myśli, a to znowu stereotypy się kłaniają

Idą różne osoby, ale Ci którzy dotrwali do końca musieli nauczyć się radzić sobie w tych jakże niesprzyjających do "przetrwania" warunkach ;)

A to wszystko za 350e w promocji. Szok!

W Obornikach Slaskich sa po 4tys. zl.

Nie da się ukryć, że marże w Polsce są horrendalne, a co ciekawsze hiper- i supermarkety nie płacą podatków. Ponoć supermarkety mają metodę - 5 lat i zmiany szyldu, bo koniec zwolnienia.

Dory Wieczór - nieśmiało;)

Jejku, myślałem, że tu zakurzone kąty zastanę a tu proszę - pieknie się wątek rozwija;)))

Jedna z czytelniczek mojego Dziennieka mnie dzisiaj nawiedziła telefonem o poradę, więc zaglądam tu z ciekawości.

Pozdrawiam, starych i nowych Budowniczych.

"Ojciec" żyje i pilnuje :) Pozdrawiam również.

Szczerze mówiąc kompletnie nie pamiętam [bo mi to nie potrzebne a umiejętności nieużywane zanikają nawet szybciej niż narządy].

Podobnie jak z obliczaniem macierzy metodą Sarusa [kiedyś zadziwiałem innych obliczając dzięki tej metodzie wyniki układów równań w pamięci] ;)

Sarusa nie pamiętam. 3xZ ;)

Idą różne osoby, ale Ci którzy dotrwali do końca musieli nauczyć się radzić sobie w tych jakże niesprzyjających do "przetrwania" warunkach ;)

Ja to inaczej odbieram. Za naszych czasów trzeba było zdać egzamin i nie był on wcale trywialny. Mój brat w czerwcowych egzaminach miał 2-2-3 (mat, fiz, język), a w technikum świadectwo z paskiem. Za to potem trudno było wylecieć. Do dziś pamiętam jak to ludzie mieli problemy z... logarytmami :o

tylko przeróbka kierownicy na właściwą stronę trochę kosztuje:rolleyes:

a po prawej nie zarejestrujesz w Polsce

A jakby się dało (KE prowadzi postępowanie przeciw Polsce w tym temacie) zarejestrować to jeździłbyś? Sorry, ale jak dla mnie to paranoja.

dla mnie to też paranoja - jak kilka innych angielskich rozwiązań

Coś mi świta, że oryginalnie ruch był lewostronny, a wynikało to z faktu, żeby woźnicowie mogli sobie podać rękę przy mijaniu się. A czemu zmieniono to już nie pamiętam.

Inna sprawa, że nie widzę wielkiej różnicy w jeżdżeniu u nas i u nich. Nie miałem żadnego problemu z przestawieniem się, jak pojechałem tam w delegację.

Coś mi świta, że oryginalnie ruch był lewostronny, a wynikało to z faktu, żeby woźnicowie mogli sobie podać rękę przy mijaniu się. A czemu zmieniono to już nie pamiętam.

Inna sprawa, że nie widzę wielkiej różnicy w jeżdżeniu u nas i u nich. Nie miałem żadnego problemu z przestawieniem się, jak pojechałem tam w delegację.

mnie świta, że Napoleon zaprowadził ruch prawostronny. ale ja słaba z historii jestem, to mogłam go pomylić z Kleopatrą albo z Rooseveltem ;)