Tatarak 27.01.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 ten wiesz, Bonaparte a co, wiesz na pewno, że ktoś inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.01.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 nie kojarzę, aby Jego noga stanęła na angielskiej ziemii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.01.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 toteż w Angli ostał się ruch lewostronny! jakie to logiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.01.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 oj Tatarak - z logiką to niewiele ma wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.01.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 serio? to mi logicznie wytłumacz WHY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.01.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 http://pl.wikipedia.org/wiki/Ruch_lewostronny i czekam na przeprosiny - pfffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.01.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 przy okazji, jak się jeździ po Angli, jeśli " W Wielkiej Brytanii na nieoznakowanych skrzyżowaniach nikt nie ma pierwszeństwa" - szaleństwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.01.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 oj Tatarak - z logiką to niewiele ma wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.01.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 toteż w Angli ostał się ruch lewostronny! jakie to logiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.01.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 http://pl.wikipedia.org/wiki/Ruch_lewostronny i czekam na przeprosiny - pfffff ok, masz racje zarówno do faktów jak i logicznego myslenia - sorki ide na kawe mózgownice wzmocnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.01.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 smacznej kawki życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.01.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 tylko przeróbka kierownicy na właściwą stronę trochę kosztuje:rolleyes: a po prawej nie zarejestrujesz w Polsce Sęk w tym, że widziałem ogłoszenia z kierownicą po lewej. Szybko jednak zniknęły - to chyba jakiś przekręt był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.01.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Nie da się ukryć, że marże w Polsce są horrendalne, a co ciekawsze hiper- i supermarkety nie płacą podatków. Ponoć supermarkety mają metodę - 5 lat i zmiany szyldu, bo koniec zwolnienia. Niestety tak jest - te zachodnie firmy traktują nas jak kolonię. Do tego towary są gorszej jakości. Szkoda, że mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że nas w ten sposób okradają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.01.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 przy okazji, jak się jeździ po Angli, jeśli " W Wielkiej Brytanii na nieoznakowanych skrzyżowaniach nikt nie ma pierwszeństwa" - szaleństwo! W sumie to... nie pamiętam, żeby taki dylemat mnie spotkał. W USA (w sumie to zależy także od stanu) są różne ciekawostki. Jedną z nich jest "STOP" ze wszystkich stron. Może to odpowiedni tego braku pierwszeństwa, o którym piszesz? Nie ma w takim przypadku żadnej reguły prawej strony. Jedzie ten, kto był pierwszy na skrzyżowaniu. Prawie każda osoba z Polski, która słyszy o tej regule, zaczyna szukać dziury w całym (a jak podjadą równocześnie) i ją kwestionować. Okazuje się jednak, że takie rozwiązanie - wbrew logice - świetnie się sprawdza !!! Kierowca "włącza" pełną czujność na takich skrzyżowaniach i doskonale się rozumie z innymi kto jest tym pierwszym, a nikt nie musi czekać wieczność. Przy większym ruchu (choć zwykle te skrzyżowania nie są zbyt ruchliwe, bo na takich zawsze światła) dylematu w ogóle nie ma - kolejność ustalona na początku jest utrzymywana, bo już nie ma sytuacji równoczesnego podjechania. Z innych ciekawostek hamerykańskich: w większości stanów na czerwonym świetle można skręcić w prawo, chyba że znak (a raczej tablica z informacją) tego zabrania. W Michigan można skręcić w lewo, pod warunkiem że droga w którą się skręca jest jednokierunkowa i nie wchodzi się w kolizję z innymi uczestnikami ruchu. Często też wiszą nad skrzyżowaniami pojedyncze, mrugające światła - mrugające czerwone to równoważnik STOP, a pomarańczowe oznaczenie drogi z pierwszeństwem. Fajnym rozwiązaniem są kolory pasów - biały rozdziela pasy w tym samym kierunku, żółty w przeciwnym. Krawężnik czerwony - droga pożarowa i absolutny zakaz parkowania, niebieski kolor jak u nas dla invalidów, żółty... zapomniałem ale chyba parking płatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uriel 27.01.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Witam serdecznie, Czy macie jakiś dobry namiar na drewno kominkowe? Z góry dziekuję Ja swoje kupowałam 'U Grzegorza' - http://drewnokominkowe.opx.pl/ w listopadzie 5 metrów przestrzennych topoli ze świeżej wycinki (mokre, ale było do kozy). zostało go tyle (palimy już w piecu) , że spokojnie będzie się sezonować jakiś czas pytanie z innej beczki - czy 20,500 PLN za: - 9 skrzydeł drzwi z olchy (w tym jedne przesuwne) - i schody dębowe jednobiegowe, ażurowe, z policzkami które sprawiają z boku wrażenie, jakby schody były pełne, nie ażurowe, balustrada 5-cio metrowa ze stalowymi tralkami to dużo czy okazja życia? a jeśli dużo, to znacie taniego schodziarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.01.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Uriel, na moje oko bardzo dobra cena. Mnie polecony stolarz powiedział 7 k za same stopnie dębowe w liczbie 16 sztuk (z tym że część zabiegowa i każdy ma ciut inny kształt), a te drzwi to same skrzydła bez framug? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudia203 28.01.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Cześć,jestem tu po raz pierwszy. Mam ogromną prośbę.Czy mógłby mi ktoś krótko opisać, jak działają zakupy na wgrupiekupie.pl?Nie bardzo wiem jak się za to zabrać, a jestem w trakcie budowy domu w okolicach Wrocławia i byłabym zainteresowana takimi wspólnymi zakupami. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uriel 28.01.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Uriel, na moje oko bardzo dobra cena. Mnie polecony stolarz powiedział 7 k za same stopnie dębowe w liczbie 16 sztuk (z tym że część zabiegowa i każdy ma ciut inny kształt), a te drzwi to same skrzydła bez framug? skrzydła+framugi powiedzieliśmy mu, że na drzwi mamy 9.5k (najdroższe te przesuwne, prowadnice są drogie), schody sam z siebie wycenił na 11k. podejrzewam że na schodach zarobi więcej niż na drzwiach. ale nie wiem, czy warto się pchać w drzwi z olchy - ma ktoś? jak to to się zachowuje po czasie? wypacza się? płowieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 28.01.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Uriel, ale klejone czy lite? jeśli lite - to cena jest wygórowana. Jeśli klejone - to pytanie, jak wykończone, czy odpowiednio drewno wysezonowane, co na wierzchu - jaki fornir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 28.01.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Fotki poproszę. Gdzie takie ceny? Tak, tak w IE. W Dublinie. "Zalapalam" sie na mega promocje. Na drugi dzien kupilam jeszcze dla brata zestawik i po promocji... Cena wrocila do normy. Suspenser, samochod mam, ale nigdy jeszcze nie jechalam nim do Polski. Zawsze samolotem. Szkoda urlopu na tydzien podrozy. Znalazlam transport za 100e, czyli calosc i tak sie oplaca, bo wychodzi 450e. Nie mam zdjecia. Cos takiego, jak te, ale proste oparcia i ciensze troszeczke poduszki i oparcia. W dodatku szare. http://hastegarden.pl/meble-ogrodowe-monaco.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts