wojgoc 31.01.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Drodzy forumowicze. Czy mieliście styczność z hurtownią budowlaną Manex-Trans spod Walichnowów? Nie jest to wrocławski Manex z ulicy Bystrzyckiej. hurtowni nie znam, ale zastanawiam się, czy opłaca Im się wozić do Ciebie towar? tam i z powrotem to 200km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 31.01.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 hurtowni nie znam, ale zastanawiam się, czy opłaca Im się wozić do Ciebie towar? tam i z powrotem to 200km Materiały na cały stan surowy (z pustakami Kozłowic 25 cm) wraz z transportem mają w takiej samej cenie jak okoliczne wrocławskie hurtownie z Robenen 24 cm. To mnie kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.01.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 sprawdź cene pustaków EDERA u Samira w Renowie na Buforowej - możesz się powołać na polecenia Wojtka z Bielan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 31.01.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 sprawdź cene pustaków EDERA u Samira w Renowie na Buforowej - możesz się powołać na polecenia Wojtka z Bielan Właśnie czekam na wycenę od Samira. Jeszcze się na Ciebie nie powoływałem. Zobaczę, co mi napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.01.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 ale weź jeszcze pod uwagę, że jak Ci nagle czegoś trochę zabraknie lub zostanie, to nie dowiozą/odbiorą tego szybko i tanio; dokupisz coś drożej w miejscowej hurtowni albo dopłacisz ekstra za transport i oszczędności szlag trafił. a czasami to jest ważne. ja mam kilka stówek w paletach, których hurtownia nie ma czasu ode mnie odebrać od września. a były momenty, że mi te kilka stówek było strasznie potrzebne ilość bloczków udało mi się obliczyć tak, że zostało ok. pół palety, ale już pustaków miałam całą paletę do zwrotu i jeszcze trochę zostało luzem na budowie. pustaki na strop obliczał mi pan z hurtown - przestrzelił o całą paletę. cenę miałam dobrą, ale za to teraz nie mam co z nimi zrobić btw, może chcesz odkupić? w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.01.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Właśnie czekam na wycenę od Samira. Jeszcze się na Ciebie nie powoływałem. Zobaczę, co mi napisze. szczerze? Samir - jak rasowy handlowiec - obieca Ci wszystko, a potem będzie, jak będzie... wiem, bo miałam "przyjemność" kontaktów handlowych z Renową a na wycenę to możesz dość długo czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 31.01.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Sprawdzam jeszcze Budomex z Oławy. Ceny mają ciekawe (Porotherm 25 P+W za 4,15 brutto). Nie wiem tylko, ile mnie skasują za transport. Prośby o wyceny materiałów mailem nie zakończyły się porażką. Na 8 maili dostałem 6 wycen - nie jest najgorzej. Mają teraz w hurtowni chyba czas, żeby na maile odpisywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 31.01.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 ale weź jeszcze pod uwagę, że jak Ci nagle czegoś trochę zabraknie lub zostanie, to nie dowiozą/odbiorą tego szybko i tanio; dokupisz coś drożej w miejscowej hurtowni albo dopłacisz ekstra za transport i oszczędności szlag trafił. a czasami to jest ważne. ja mam kilka stówek w paletach, których hurtownia nie ma czasu ode mnie odebrać od września. a były momenty, że mi te kilka stówek było strasznie potrzebne Przyznaję Ci rację. Mimo wszystko poszukuję jeszcze w okolicach mojej budowy: Żórawina, Oława - to nie jest tak daleko i koszty transportu mnie nie zjedzą. ilość bloczków udało mi się obliczyć tak, że zostało ok. pół palety, ale już pustaków miałam całą paletę do zwrotu i jeszcze trochę zostało luzem na budowie. pustaki na strop obliczał mi pan z hurtown - przestrzelił o całą paletę. cenę miałam dobrą, ale za to teraz nie mam co z nimi zrobić btw, może chcesz odkupić? w dobrej cenie. Jak mi nie będzie daleko, to pożyczę od kogoś busa i mogę odkupić. Ale to dopiero połowa, albo koniec kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.01.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 31.01.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Materiały na cały stan surowy (z pustakami Kozłowic 25 cm) wraz z transportem mają w takiej samej cenie jak okoliczne wrocławskie hurtownie z Robenen 24 cm. To mnie kusi miałam pół palety tego czegoś z kozłowic i to był najgorszy materiał jaki miałam (nie wiem czy ta partia była taka czy co) one rozsypywały sie jak puzzle dla porównania miałam wienerbergera 38, robena 25 i leiera na działówki więc przekrój spory jesli masz możliwość to wybierz coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 31.01.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 miałam pół palety tego czegoś z kozłowic i to był najgorszy materiał jaki miałam (nie wiem czy ta partia była taka czy co) one rozsypywały sie jak puzzle dla porównania miałam wienerbergera 38, robena 25 i leiera na działówki więc przekrój spory jesli masz możliwość to wybierz coś innego A po porównaniu co Ci wypadło najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 31.01.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 ale weź jeszcze pod uwagę, że jak Ci nagle czegoś trochę zabraknie lub zostanie, to nie dowiozą/odbiorą tego szybko i tanio; dokupisz coś drożej w miejscowej hurtowni albo dopłacisz ekstra za transport i oszczędności szlag trafił. a czasami to jest ważne. ja mam kilka stówek w paletach, których hurtownia nie ma czasu ode mnie odebrać od września. a były momenty, że mi te kilka stówek było strasznie potrzebne trzeba było mówić, mogłam je przy okazji wizyty zabrać, bo renovę mam koło siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 31.01.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 szczerze? Samir - jak rasowy handlowiec - obieca Ci wszystko, a potem będzie, jak będzie... wiem, bo miałam "przyjemność" kontaktów handlowych z Renową a na wycenę to możesz dość długo czekać potwierdzam, a szczególnie jak czegoś będzie za mało to dowiezienie kilku palet potrafi trwać nawet tydzień, trzeba wtedy zrezygnować i wsiąść gdzie indziej, żeby przestoju nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.01.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 trzeba było mówić, mogłam je przy okazji wizyty zabrać, bo renovę mam koło siebie! Tatarak nie kupował w Renowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.01.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 potwierdzam, a szczególnie jak czegoś będzie za mało to dowiezienie kilku palet potrafi trwać nawet tydzień, trzeba wtedy zrezygnować i wsiąść gdzie indziej, żeby przestoju nie było ani ja, ani Madeleine nie narzekamy na współprace z Samirem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.01.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Tatarak nie kupował w Renowie i tu się mylisz. kupowałam i narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.01.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 trzeba było mówić, mogłam je przy okazji wizyty zabrać, bo renovę mam koło siebie! Gosiu, palety spod terivy są ciężkie jak... jak palety spod terivy! może styro u nich kupię, to mi w końcu zabiorą, ale nie wiem, czy kupię, bo moje zapytanie o wycenę chyba pożarł jakiś mailożerca i odzewu brak. nic to, się ociepli, zadzwonię. czy ja dobrze pamiętam, że masz stelaż sanitu pod bidet? ile płaciłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.01.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 i tu się mylisz. kupowałam i narzekam. upss, wydawało mi się, ze kupowałas w czymś na M - Mateks czy cos takiego. a u Samira robiłaś wyceny porównawcze - a tu taka niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 31.01.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 czy ja dobrze pamiętam, że masz stelaż sanitu pod bidet? ile płaciłaś? poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 31.01.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 kurcze skleroza czy co? zamieszałam dobrze że mam zapisaneto były wienerberger -porotherm 38, unipor 24 i roben- poroton 11,5 na działówki wszystkie były ok roben "blady" ale twardyzobacz sobie tego unipora 25 b.równy z porothermem ok ale pamietam że 25 była droższa niż 38 no i niedostępna ale to dawno było napisz jaki rejon wroc to podpowiemy Ci gdzie kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts