Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Jestem rozdarty między producentami pustaków 25 P+W. Słyszałem dobre opinie o Kozłowicach, Robenie i Wienerbergerze.

Nie za dobre opinie czytałem o Jopku.

Ale cała reszta: Leier, Eder czy inni, to totalna tabularaza.

Wiem, że pustak nie może się kruszyć, a to z kolei zależy od materiału, z jakiego jest zrobiony.

Czy niektórzy z producentów powinni odpaść w przedbiegach, bo kiepska jakość?

Trochę już budujecie. Podzielcie się doświadczeniami.

Jopek - lipa [z niego mam ściany niestety].

Eder - ok [szwagier ma z niego ściany]

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś jest zainteresowany nabyciem stelażu geberit pod odpływ prysznicowy H50? w cenie 760 zł brutto. zamówiłam dwa, a zmieniliśmy koncepcję jednej łazienki i mogę mieć jeden do odstąpienia. mogę go również zwyczajnie nie kupować, ale to dobra cena i taniej już pewnie nie będzie, a może ktoś reflektuje?

o takie coś chodzi: http://catalog.geberit.com/public/product.aspx?cat=PL_PL-pl_1&p=105368

oraz: znacie jakieś płytki ścienne lub podłogowe w kolorze jasnej szarości wpadającej we fiolet lub szarawego fioletu?

Tatarak może zobacz sobie Serie Personality 25x70 ja mam biało/szare "gris" i acero ciemne

zresztą możesz podjechac do mowano na karmelkową i tam obejrzeć mają spory wybór, my jak zobaczyliśmy te presonality od razu wiedzieliśmy że to jest to :)

zaczęliśmy wczoraj ogląda ceramikę Kerosa w CeramikaDesign i sprzedawca nam powiedział, żeby sobie nic od nich nie wybierać, bo ich fabryka/i od dłuższego czasu strajkują i nie wiadomo, kiedy będą realizować jakieś zamówienia :( może w Mowano mają zapasy.

Takie,pytanie czy ktoś z szanownych Was ;-) może polecić architekta i kierownika budowy najlepiej z okolic Oleśnicy.

Będę się budował w okolicach Dobroszyc a to starostwo oleśnickie. Poszukuję kogoś kto pomoże budowac a nie będzie kierownikiem pro-forma na papierze.

Dzięki z góry

Polecam Jakuba Pisarka z Łoziny. Konkretny i rzeczowy gość, przyjeżdża na umówione spotkania. Zmieniłam na niego z Jednoroga, o którym się wypowiadać nie będę. Ja jestem z niego bardzo zadowolona zreszta, nie znam złych opinii na jego temat.

co do baterii to w momencie wywiercenia dziur w wannie traci się gwarancje. Są wanny z wycięciem no ale kosztuja sporo noi narzucone jest gdzie ma byc bateria. Ja zastosowałam standardowe rozwiązanie:

http://img841.imageshack.us/img841/7868/p1011085.jpg

w Mowano ściągali nam na zamówienie chyba z hurtowni w warszawie i były bardzo szybko chyba w ciągu 3 lub 4 dni

jeśli wybierzesz się do mowano to polecam adama lub krzyśka (jest jeszcze damian ale on się raczej nami nie zajmował) a adama i krzyśka to możesz nawet ode mnie pozdrowić ;) i od mojego marcina też :)

w Mowano ściągali nam na zamówienie chyba z hurtowni w warszawie i były bardzo szybko chyba w ciągu 3 lub 4 dni

jeśli wybierzesz się do mowano to polecam adama lub krzyśka (jest jeszcze damian ale on się raczej nami nie zajmował) a adama i krzyśka to możesz nawet ode mnie pozdrowić ;) i od mojego marcina też :)

o matko, to muszę nowy rozdział w notesiku założyć: na pozdrowienia :) inaczej nie obiecuję, że zapamiętam :D

właśnie, do notesika trzeba jeszcze w odpowiednim momencie zajrzeć :) Ale Tatarak na pewno zagląda :)

melduję, że staram się... chociaż dziś z kurtką juniora pod pachą, naszymi grubymi czapkami w garściach, obowiązkową butelką z soczkiem itd itp to nawet nie próbowałam grzebać za kajetem w torebce... obi i casto odhaczone - ale przynajmniej kupiliśmy po sztuce z 15 różnych kafli, żeby coś zacząć tfu-rczo kombinować... już wiem, jak to jest z tymi koniami po westernach...

Mam takie offtopicowe pytanie - czy u Was w firmach też tak jest, że nowy pracownik, który jeszcze nic nie umie, nie zna branży itp. dostaje o 40% wyższą pensję od tych doświadczonych, znających branżę i po wielu szkoleniach [oraz mających sukcesy w zdobywaniu i utrzymywaniu klientów] ?

Dodam tylko, że wykształcenie itp. "pierdoły" w CV bardzo podobne.

Mam takie offtopicowe pytanie - czy u Was w firmach też tak jest, że nowy pracownik, który jeszcze nic nie umie, nie zna branży itp. dostaje o 40% wyższą pensję od tych doświadczonych, znających branżę i po wielu szkoleniach [oraz mających sukcesy w zdobywaniu i utrzymywaniu klientów] ?

Dodam tylko, że wykształcenie itp. "pierdoły" w CV bardzo podobne.

a nie zmieniło się w ostatnim czasie szefostwo? Zarząd, Rada Nadzorcza?

bo jak nie było zmian, to znaczy się, że szef jeszcze nie zrozumiał, iż największym kapitałem firmy jest kapitał ludzki - i to ten doświadczony,wyszkolony w większości za firmowe pieniądze, znający branżę i panujące w niej układy, układziki.

we wczorajszej Wyborczej był artykuł o prezesie jednej z firm australijskich, który odchodząc z niej, z własnych pieniędzy wypłacił p[racownikom ponad 15mln dolarów premii - w Polsce nie do pomyślenia.

obi i casto odhaczone - ale przynajmniej kupiliśmy po sztuce z 15 różnych kafli, żeby coś zacząć tfu-rczo kombinować... już wiem, jak to jest z tymi koniami po westernach...

takie dosyć nietypowe pytanie mam. Można kupić jedną płytkę?

Tzn pytałem raz w practikerze czy gdzieś tam o jakiś kawałek odpadu jak mają z elewacji zewnętrznych żeby sobie do ściany domku przyłożyć ale koleś zawarczał że nie mają i odszedł.

Potrzebuję kilka próbek elewacji kamiennej zewnętrznej i non stop grzebię po necie za zdjęciami a w życiu nie przyszło mi do głowy żeby zapytać czy można kupić jeden element :rolleyes: