SUSPENSER 02.02.2012 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Jestem rozdarty między producentami pustaków 25 P+W. Słyszałem dobre opinie o Kozłowicach, Robenie i Wienerbergerze. Nie za dobre opinie czytałem o Jopku. Ale cała reszta: Leier, Eder czy inni, to totalna tabularaza. Wiem, że pustak nie może się kruszyć, a to z kolei zależy od materiału, z jakiego jest zrobiony. Czy niektórzy z producentów powinni odpaść w przedbiegach, bo kiepska jakość? Trochę już budujecie. Podzielcie się doświadczeniami. Jopek - lipa [z niego mam ściany niestety]. Eder - ok [szwagier ma z niego ściany] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 02.02.2012 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Ja przecież nie twierdzę, że to samo ;P Inna sprawa, że tytuł "Ojciec założyciela" nie chroni przed dyletanctwem Mogę mieć już nawet demencję starczą Starcza należeć się będzie dopiero "dziadkowi założycielowi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.02.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Czy ktoś jest zainteresowany nabyciem stelażu geberit pod odpływ prysznicowy H50? w cenie 760 zł brutto. zamówiłam dwa, a zmieniliśmy koncepcję jednej łazienki i mogę mieć jeden do odstąpienia. mogę go również zwyczajnie nie kupować, ale to dobra cena i taniej już pewnie nie będzie, a może ktoś reflektuje? o takie coś chodzi: http://catalog.geberit.com/public/product.aspx?cat=PL_PL-pl_1&p=105368 oraz: znacie jakieś płytki ścienne lub podłogowe w kolorze jasnej szarości wpadającej we fiolet lub szarawego fioletu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 02.02.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Tatarak może zobacz sobie Serie Personality 25x70 ja mam biało/szare "gris" i acero ciemne zresztą możesz podjechac do mowano na karmelkową i tam obejrzeć mają spory wybór, my jak zobaczyliśmy te presonality od razu wiedzieliśmy że to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 02.02.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 a co do pustaków to ja mam z silki, dwóch sąsiadów ma keramzyt ale szczegółów nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.02.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Tatarak może zobacz sobie Serie Personality 25x70 ja mam biało/szare "gris" i acero ciemne zresztą możesz podjechac do mowano na karmelkową i tam obejrzeć mają spory wybór, my jak zobaczyliśmy te presonality od razu wiedzieliśmy że to jest to zaczęliśmy wczoraj ogląda ceramikę Kerosa w CeramikaDesign i sprzedawca nam powiedział, żeby sobie nic od nich nie wybierać, bo ich fabryka/i od dłuższego czasu strajkują i nie wiadomo, kiedy będą realizować jakieś zamówienia może w Mowano mają zapasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegiełka83 02.02.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Takie,pytanie czy ktoś z szanownych Was może polecić architekta i kierownika budowy najlepiej z okolic Oleśnicy. Będę się budował w okolicach Dobroszyc a to starostwo oleśnickie. Poszukuję kogoś kto pomoże budowac a nie będzie kierownikiem pro-forma na papierze. Dzięki z góry Polecam Jakuba Pisarka z Łoziny. Konkretny i rzeczowy gość, przyjeżdża na umówione spotkania. Zmieniłam na niego z Jednoroga, o którym się wypowiadać nie będę. Ja jestem z niego bardzo zadowolona zreszta, nie znam złych opinii na jego temat. co do baterii to w momencie wywiercenia dziur w wannie traci się gwarancje. Są wanny z wycięciem no ale kosztuja sporo noi narzucone jest gdzie ma byc bateria. Ja zastosowałam standardowe rozwiązanie: http://img841.imageshack.us/img841/7868/p1011085.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 02.02.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 w Mowano ściągali nam na zamówienie chyba z hurtowni w warszawie i były bardzo szybko chyba w ciągu 3 lub 4 dni jeśli wybierzesz się do mowano to polecam adama lub krzyśka (jest jeszcze damian ale on się raczej nami nie zajmował) a adama i krzyśka to możesz nawet ode mnie pozdrowić i od mojego marcina też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.02.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 P co do baterii to w momencie wywiercenia dziur w wannie traci się gwarancje. Są wanny z wycięciem no ale kosztuja sporo noi narzucone jest gdzie ma byc bateria. dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.02.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 w Mowano ściągali nam na zamówienie chyba z hurtowni w warszawie i były bardzo szybko chyba w ciągu 3 lub 4 dni jeśli wybierzesz się do mowano to polecam adama lub krzyśka (jest jeszcze damian ale on się raczej nami nie zajmował) a adama i krzyśka to możesz nawet ode mnie pozdrowić i od mojego marcina też o matko, to muszę nowy rozdział w notesiku założyć: na pozdrowienia inaczej nie obiecuję, że zapamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.02.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 o matko, to muszę nowy rozdział w notesiku założyć: na pozdrowienia inaczej nie obiecuję, że zapamiętam tak też nie wiadomo czy bedziesz pamiętać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 02.02.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 tak też nie wiadomo czy bedziesz pamiętać właśnie, do notesika trzeba jeszcze w odpowiednim momencie zajrzeć Ale Tatarak na pewno zagląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 02.02.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Słuchajcie, czy ktoś reflektuje na bardzo fajnych wykończeniowców? Panom Arkowi i Hubertowi zmieniły się plany (a raczej ich klientowi ), więc mają luty i marzec wolny. tel. 503 196 987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 02.02.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Drzwi budowlanych jakby ktoś potrzebował to dysponuję jeszcze jednymi. 90cm, stalowe, brązowe, prawie nietknięte (jest na nich jeszcze folia ochronna), zamek, klamka, futryna - pełny komplet. Oddam za 150zetków. Kiełczów. http://www.budowanie-domu.pl/temp/drzwi.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.02.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 właśnie, do notesika trzeba jeszcze w odpowiednim momencie zajrzeć Ale Tatarak na pewno zagląda melduję, że staram się... chociaż dziś z kurtką juniora pod pachą, naszymi grubymi czapkami w garściach, obowiązkową butelką z soczkiem itd itp to nawet nie próbowałam grzebać za kajetem w torebce... obi i casto odhaczone - ale przynajmniej kupiliśmy po sztuce z 15 różnych kafli, żeby coś zacząć tfu-rczo kombinować... już wiem, jak to jest z tymi koniami po westernach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.02.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 właśnie, do notesika trzeba jeszcze w odpowiednim momencie zajrzeć Ale Tatarak na pewno zagląda Zawsze można zapisać sobie w notesiku, żeby do niego zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 02.02.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Mam takie offtopicowe pytanie - czy u Was w firmach też tak jest, że nowy pracownik, który jeszcze nic nie umie, nie zna branży itp. dostaje o 40% wyższą pensję od tych doświadczonych, znających branżę i po wielu szkoleniach [oraz mających sukcesy w zdobywaniu i utrzymywaniu klientów] ? Dodam tylko, że wykształcenie itp. "pierdoły" w CV bardzo podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.02.2012 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Mam takie offtopicowe pytanie - czy u Was w firmach też tak jest, że nowy pracownik, który jeszcze nic nie umie, nie zna branży itp. dostaje o 40% wyższą pensję od tych doświadczonych, znających branżę i po wielu szkoleniach [oraz mających sukcesy w zdobywaniu i utrzymywaniu klientów] ? Dodam tylko, że wykształcenie itp. "pierdoły" w CV bardzo podobne. a nie zmieniło się w ostatnim czasie szefostwo? Zarząd, Rada Nadzorcza? bo jak nie było zmian, to znaczy się, że szef jeszcze nie zrozumiał, iż największym kapitałem firmy jest kapitał ludzki - i to ten doświadczony,wyszkolony w większości za firmowe pieniądze, znający branżę i panujące w niej układy, układziki. we wczorajszej Wyborczej był artykuł o prezesie jednej z firm australijskich, który odchodząc z niej, z własnych pieniędzy wypłacił p[racownikom ponad 15mln dolarów premii - w Polsce nie do pomyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 03.02.2012 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 obi i casto odhaczone - ale przynajmniej kupiliśmy po sztuce z 15 różnych kafli, żeby coś zacząć tfu-rczo kombinować... już wiem, jak to jest z tymi koniami po westernach... takie dosyć nietypowe pytanie mam. Można kupić jedną płytkę? Tzn pytałem raz w practikerze czy gdzieś tam o jakiś kawałek odpadu jak mają z elewacji zewnętrznych żeby sobie do ściany domku przyłożyć ale koleś zawarczał że nie mają i odszedł. Potrzebuję kilka próbek elewacji kamiennej zewnętrznej i non stop grzebię po necie za zdjęciami a w życiu nie przyszło mi do głowy żeby zapytać czy można kupić jeden element Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 03.02.2012 01:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 a przy okazji, zimno u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts