Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Pozwolę sobie chwilowo zmienić temat...

Rozpatruję zakup dachówki. Po spotkaniu w jednej z hurtowni usłyszałem następujące opinie:

1. Roben krajowy zapewnia dobrą wentylację dachu (krzywe dachówki).

2. Creaton i Koramic - problem z obsługą posprzedażową: reklamacje, wymiana uszkodzonych dachówek w trakcie transportu. Oczekiwanie na dostawę "uzupełniającą", jak czegoś zabraknie jest bardzo długie.

3. RuppCeramika - jak już, to te wypalane w Niemczech, bo lepsza jakość. To jest ich typ.

Na ile to jest marketing hurtowni, a ile w tym prawdy. Nie chcę się pakować w jakiegoś gniota, chcę sensowne dachówki - wypadkowa ceny i jakości.

Help me.

a czym się różni prawdziwa od fałszywej korporacji?

Bo prawdziwa, to taka "eśta, eśta", a fałszywa to taka "chodźcie, chodźcie, nam Was tutaj potrzeba!" ;)

Zacząłem właśnie się zastanawiać, bo może się mylę i powinienem rozgraniczyć korporację od koncernu :rolleyes: Bo ja to może w koncernie jestem obecnie, więc na korporacjach to się znam jak łysy na grzebieniach ;)

Tatarak, a przekazanie "ojcowizny" potomkom?!!! Gdzie oni będą mieszkać!!! Oj egoistka z Ciebie :).

w mojej rodzinie i w rodzinie męża dzieci mają zwyczaj wyprowadzać się od rodziców najpóźniej po ukończeniu 23 roku życia (mój mąż poszedł do liceum z internatem w wieku 14 lat, ja wyjechałam na studia mając 19) i potem już się usamodzielniać :) i tak już od paru dobrych pokoleń.

w mojej rodzinie i w rodzinie męża dzieci mają zwyczaj wyprowadzać się od rodziców najpóźniej po ukończeniu 23 roku życia (mój mąż poszedł do liceum z internatem w wieku 14 lat, ja wyjechałam na studia mając 19) i potem już się usamodzielniać :) i tak już od paru dobrych pokoleń.

Czyli na szczęście nie hołdujesz wzorcom włoskim... Ja jestem podobnego zdania. Jak najszybciej wypad na swoje.

Ja klasycznie: fala / esówka. Mam (będę miał)) dwuspadowy dach w dwoma lukarnami, jakieś 280 m2. I do tego ceramika - sprawdzona od stuleci :)

najbliżej masz do hurtowni w Bielanach na Kłodzkiej.

Ja polecam Creatona - u mnie, tak jak u Gosi1611 nie było żadnego problemu. Mam Creaton Balance

hmmm, ceny innych materiałów nie mieli zbyt ciekawych, ale moze się poprawili - przynajmniej transport bedzie blisko i łatwiej cos szybko dowieźć

Na razie sprawdzałem Renovę, Manex, Sztabę, Buildera z Nowodworskiej, Budinpol, Budrol z Żórawiny. Ceny mają najniższe na te same produkty. Można kupić taniej, ale np. materiały betonowe preferuję z Termatu.