yemiołka 28.07.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 woprz, można się czasem nieźle uśmiać na tyn forum ogólnie to koleżanka chyba jeszcze nie raz da nam powody ubawu no no, koleżko, Ty lepiej siebie pilnuj, żebyś nam powodów do ubawu nie dawał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 28.07.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 BK,a gdzie Betka podała link do swojego projektu?piszesz, że ma ładny domekani ja ani woprz nie mamy takiej wiedzy jak Ty i jak czytamy słowa Betki to śmiech nas zalewa - to tyleco do materiałów - to, że Tobie nie udało się dogadać z daną hurtownią wcale nie znaczy, że wykonawcy to się nie uda, a nie wiem czemu chcesz komus narzucić miejsce kupowaniato, że ktoś na wejściu daje Ci cenę o 50% wyższą nie oznacza wcale, że taką cene ma dla wszystkich - jak jestes w dwóch sąsiadujących ze sobą hurtowniach to nie wiesz o powiązaniach między niminie uda Ci się jednoczesnie pracować, nadzorować budowę, pilnowac rozliczeń - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 28.07.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 ani ja ani woprz nie mamy takiej wiedzy jak Ty i jak czytamy słowa Betki to śmiech nas zalewa ale Wy jesteście mądrzy i obyci i w ogóle och-ach! sorry, kulturalnie byłoby po ludzku odpowiedzieć, a nie się zalewać... bo to forum jest głównie dla pytaczy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 28.07.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 BK ...dobra powstrzymałem się ale musisz przyznać, że można się było uśmiechnąć (szczególnie jak mam sie doła pogłębianego przez wykonawców) nam też mogłabyś ten link podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 28.07.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 a tak szczerze to my się uśmiechamy z sympati bo taka jest konwencja tego forum żeby się razem pośmiać, czasami razem napić. chudziak .... ta moja żonka to myślała, że to taki niskiej jakości fachowiec i żeby zaraz tak mnie i wojtka od najgorszych .... to jest po prostu nie wporządku. My też mamy swoje uczucia i też nas można zranić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 28.07.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 28.07.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 woprz, wiedziałam że to jakaś frustracja eh wy kobiety to tak macie... emocjonalne jesteście i wogle domek widziałam w dziale "Projekty" bardzo ładny ale mi chodzi o link do twojego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 28.07.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 czyli masz 50! m2 zadaszenia nad tarasem ? wow to fajne imprezki będziemy u ciebie robić pogadaj z jareko on ci dobrze doradzi ja mam okan szewpolu w cenie więć się tym tematem zbytnio nie interesowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 28.07.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 sorry 75m2 czyli 50% twojego domu masakra - super tylko czy to aby nie za drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 28.07.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Tak w sumie to chyba dobrze, że się tylko śmiejecie z początkujących budujących, bo to mniej krępujące jak mówią śmiech to zdrowie . Może się nie znam (to mnie ktoś poprawi), ale jak wykonawca bierze projekt do ręki pobieżnie przegląda (metraż, technologie budowy, dach itd.) do tego mówię jakie chciałabym mieć dodatkowe roboty (odwodnienie, szambo, itd.). Podając mi przybliżoną cene za robocizne- dla mnie jest to tylko szacunek nic pewnego, najwyżej po dokładnej wycenie całości robót moge powiedzieć jaki jest koszt wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 28.07.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 oj betka tak Ci się napisało i tyle pośmialiśmy się torszkę, posikali i teraz już sza jak masz jakis problem to wal śmiało jak będzxiemy wiedzieli to ci pomożemy nie gniewaj się na nas bo my z Wojtkiem to w sumie takie wredne ale miłe chłopaki jestesmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 28.07.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 oj betka tak Ci się napisało i tyle pośmialiśmy się torszkę, posikali i teraz już sza jak masz jakis problem to wal śmiało jak będzxiemy wiedzieli to ci pomożemy nie gniewaj się na nas bo my z Wojtkiem to w sumie takie wredne ale miłe chłopaki jestesmy no, teraz grzeczni. tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 28.07.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 woprz dach powięszyłam o 50 m a sam taras ma ok 25 - ale tylko ten boczny, jak go połączę z tym od ogródka to będzie chyba z 50m myślę o oknie balkonowym z sypialni - wtedy pół domu byłoby otoczone tarasem ale moja mama straszy mnie ślimakami w sypialni przechodzącymi przez okno... slimaki to betka (sorry pewnie znowu będzie że się czepiam a niech tam). jak będziesz maiła dom w sąsiedztwie łąk to więskzy problem moga stanowić myszy i jaszczureczki. Ty wiesz jak taka mysz spyla złapać ciężko. a ślimaczek? sama wiesz daszek pomysł super tylko że może ci podnieść cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 28.07.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Ślimaki ślimakami, a pająki? Co zrobić aby ich tyle nie wchodziło do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 28.07.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Chemia albo je ręcznie exterminować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 28.07.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 betka nawet nie mów bo mam fobię pająkową a mam nieużytkowe poddasze - pono pająki takie lubią najbardziej no ale kolejny przesąd - pająki przynoszą szczęście i kasę. albo włąsnie tak sobie to tłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 28.07.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 No jednego malutkiego to można sobie hodować gdzieś w kąciku aby przynosił szczęście...Tylko go nie przekarmiać, bo urośnie hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 28.07.2004 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 BK,z linku do projektu to wykonaca może jedynie z grubsza sobie ocenic zakres prac, wszak z rzutów i przekrojów nie nie wiadomo ile jest elementów konstrukcyjnych do wylewania, jakie ławy, ile szalowania i innych prac nietypowych,więc jeśli wykonawca z danych z linka podaje cene ktrórej potem nie weryfikuje to dla mnie jest od razu do skreślenia - znaczy chciał mnie oszwabić, bo to jest tak jakbym chciał wziąć w leasing auto, wysłał im linka do strony i żadał od nich kosztorysu wiążącegojak czytam ile Betka wg Ciebie powinna zapłacić wykonawcy za roboty to chce mi się płakać a nie smiać - jako laik nie pokusze się na takie rady patrząc na link do projektujeśli Twój wykonawca jest spoza Wrocka a Ty jestes jego piewszą robotą to mi kaktus na dłoni wyrośnie jesli wynegocjuje lepsze warunki w hurtowni od Ciebie,a jeśli rynek wrocławski jest mu znany to dalej podtrzymuje, że tostracony przez Ciebie czasyemiołka, Betkasorry i dołączam się do słów woprza - zawsze chętnie służe swoimi doświadczeniami budowlanymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 28.07.2004 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Wojtek myjesteśmy laikami ? my jesteśmy lajkonikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 28.07.2004 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 woprz,a zpozostałymi sformułowaniami sie zgadzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts