gosia1611 09.02.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 ogólnie jestem zachwycony tym osprzętem. a który model jest najlepszy w stosunku do ceny? właśnie jestem na etapie wybierania osprzętu i interesuje mnie coś prostego, ale dobrego jakościowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 09.02.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Osprzęt już był tu reklamowany jak dobrze pamiętam...porównuję go z ogólnie polecanym BerkermJa montowałem Logus 90 Base, cena jak Berker kwadrat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcineq 09.02.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Witaj, Marcineq u mnie było szybciej (zabij mnie, nie pamiętam, może 3 tyg.?) - ale papiery składał kb, więc nie było żadnego uzupełniania o dodatkowe dokumenty. U nas podobnie, dokumenty składała osoba która będzie KB a dodatkowo jako że pracuje w biurze projektowym wykonywała także adaptacje projektu i generalnie monitorowała i załatwiała całą dokumentację projektową, wiec mam nadzieje że do niczego się nie przyczepią. Chciałbym by wydali zgodę do końca lutego - wiosna się zbliża i trzeba ruszać z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.02.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Marcineq, ekipy masz już umówione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcineq 09.02.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Marcineq, ekipy masz już umówione? Ekipa wybrana, na konkretny termin się nie umawiam, puki nie mam PNB w rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.02.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Jako że jestem nowym piszącym na forum (czytam już od jakiegoś czasu), na początek wszystkich serdecznie witam W tym tygodniu po prawie rocznej wojnie papierologicznej złożyliśmy do urzędu wniosek o pozwolenie na budowę. I tu chciałbym zadać pytanie czy, czy może orientujecie się ile we Wrocławiu trzeba czekać na wydanie decyzji przez urzędników. Wiem że ustawowo trwa to do 65 dni ale może macie jakieś doświadczenia z tym związane, czy nastawiać się na dwa miesiące czekania czy można spodziewać się zgody szybciej ? witam, ustawowo na PnB urząd ma do 30dni, w szczególnych przypadkach 62 dni: Jeżeli inwestor spełni określone wymagania, organ administracji architektoniczno - budowlanej wydaje decyzję o pozwoleniu na budowę nie później niż w ciągu miesiąca, a w przypadku sprawy szczególnie skomplikowanej - nie później niż w ciągu dwóch miesięcy od dnia złożenia wniosku (art. 35 § 3 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego - Dz. U. z 2000 r. Nr 98, poz. 1071 z późn. zm.). W przypadku gdy właściwy organ nie wyda decyzji w sprawie pozwolenia na budowę w terminie 65 dni od dnia złożenia wniosku o wydanie takiej decyzji, organ wyższego stopnia wymierza temu organowi, w drodze postanowienia, na które przysługuje zażalenie, karę w wysokości 500 zł za każdy dzień zwłoki (art. 35 ust. 6 ustawy - Prawo budowlane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek_w 09.02.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Możecie polecić jakieś tanie hurtownie we Wrocławiu? Dzisiaj dostałem wycenę z ofertą na Porotherm 25pw za 6,20zł.Bloczek betonowy - 3,5zł. Trochę to drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 09.02.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Smoku, mnie elektryk akurat chwalił Berkera, ale możesz podać namiary na klienta, u ktorego montowałeś te Efapele? w sumie powinien być najbardziej obiektywny U mnie nie montował Smok, ale też mam Logus'a. Tyle że montował mi Frankai. Czy jestem wiarygodny? Kiedyś podawałem porównanie kilku typów osprzętu. Pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 09.02.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Ja montowałem już osprzęt nie jednego producenta i Efapel wzbudził we mnie najcieplejsze odczucia Jest solidny, pewny, b. dokładnie wykonany, design elegancki itditp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.02.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 U nas podobnie, dokumenty składała osoba która będzie KB a dodatkowo jako że pracuje w biurze projektowym wykonywała także adaptacje projektu i generalnie monitorowała i załatwiała całą dokumentację projektową, wiec mam nadzieje że do niczego się nie przyczepią. Chciałbym by wydali zgodę do końca lutego - wiosna się zbliża i trzeba ruszać z budową bez przesady z tym pośpiechem, w marcu równie dobrze może być jeszcze śnieg, poza tym wysoki poziom wód gruntowych, temperatury... poczekajcie spokojnie jeszcze trochę, tymczasem dogadajcie się z wykonawcą. I powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 09.02.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 w tym roku wiosna chyba prędko nie będzie, w tamtym roku było lepiej do nas koparka wjechała w lutymech już rok budujemy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.02.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 No wjechała, ale mokro mieliście, jak dowozić materiały w tych warunkach? Ja zaczęłam 19 kwietnia, bo wcześniej błoto itd., i to była dobra data. Rok temu jeszcze projekt nie był skończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.02.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 w tym roku wiosna chyba prędko nie będzie. Gosiu, ja Cię uprzejmie proszę - wypluj to słowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 09.02.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 pfee (wyplute)ja tez już marzę o odwilży żeby ziemia rozmarzła to szambo wreszcie podłączymy nie było tragicznie mokro wykopy pod ławy nie naszły nam wodą sąsiad działkę dalej zaczął w maju i wody były na tym samym poziomie co w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 09.02.2012 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Teko tanie? Jak ja się pytałem o swoje w Teko w... Domarze to wycenili mi na około 28000 Uważam, że były śliczne, ale takimi pieniędzmi na schody nie dysponowałem. Jakichś ich pracownik/współpracownik z Kępna miał swój zakład i produkował podobne modele. Chyba 15% taniej. Rintala po łuku nie były tanie (choć tańsze niż Teko), ale moim zdaniem mało stabilne. W Plewiskach pod Poznaniem jest firma, która robi w podobnej cenie ale stabilniejsze i ładniejsze. Tak czy owak bałem się brać z daleka (Teko to Kraków, Plewiska to 130km) i robiłem miejscowymi rękami. Znając ciebie to pytałeś się o swoje schody 350 lat temu Gandalfie siwobrody. Najprawdopodobniej trochę się pozmieniało na rynku i wg wstępnych cen z obu firm to właśnie Teko mi wychodzi taniej, ale szczegóły będę znał jak mię wymierzą i wycenią. Teraz w Domarze Teko już nie ma, ale za to jest jakaś inna firma robiąca w tym samym stylu. czy to o tej firmie mówisz? http://www.centrum-schodow.com.pl/ firma w Plewiskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 10.02.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 A może jak tak wszyscy pomyślimy mocno o tym, żeby zrobiło się od poniedziałku +10 stopni, to może się spełni. Siła woli to ponoć olbrzymia broń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 10.02.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Znając ciebie to pytałeś się o swoje schody 350 lat temu Gandalfie siwobrody. Najprawdopodobniej trochę się pozmieniało na rynku i wg wstępnych cen z obu firm to właśnie Teko mi wychodzi taniej, ale szczegóły będę znał jak mię wymierzą i wycenią. Teraz w Domarze Teko już nie ma, ale za to jest jakaś inna firma robiąca w tym samym stylu. czy to o tej firmie mówisz? http://www.centrum-schodow.com.pl/ firma w Plewiskach Proszę Pana - skoro podałem cenę 28 000, to chyba po kilku latach inflacja podbiłaby jeszcze wyżej. No chyba że sądzisz, iż to było przed denominacją i kosztowały 2.80 PLN Wysyłam ci wycenę emalią. Tak - to ta firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 10.02.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 W którym salonie we Wrocławiu można zobaczyć najwięcej armatury Roca? Chodzi mi głównie o umywalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.02.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 A może jak tak wszyscy pomyślimy mocno o tym, żeby zrobiło się od poniedziałku +10 stopni, to może się spełni. Siła woli to ponoć olbrzymia broń. nie bądźmy termicznie pazerni. mnie urządza nawet +5. to co, koncentrujemy siłkę woli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 10.02.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 nie bądźmy termicznie pazerni. mnie urządza nawet +5. to co, koncentrujemy siłkę woli? No dobrze, zaczynamy od +5. 1. A więc usiądźmy w kwiat lotosu (jak się uda). 2. Rozłóżmy szeroko ręce łącząc kciuk z palcem wskazującym. 3. Unieśmy lekko głowę do góry. 4. Zaintonujmy długie "Ammmmmmmmmmmm...." Na pewno się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts