albert07 11.02.2012 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 i długo mam tak siedzieć? bo wiesz, ciutkę niewygodnie heheh dobre:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 11.02.2012 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 We wtorek o 17.00 wracam:( a często przylatujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.02.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Aha, Frankai, ale nastepny wtorek.Corka ma akurat ferie teraz. 12 dni bedziemy tym razem. Nie jest zle.Albert, przylatuje co 2 miesiace do ortodonty. Czasami na 5 dni tylko.Wlasnie wyczyscilam akwarium. Takie male z jedna rybka. Wszystkie duze welony z duzego akwarium, niestety nie przetrzymaly opieki rodziny.Moze jeszcze zobacze sie z kafelkarzem w tym tygodniu. I to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ELIMA 12.02.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witam serdecznie,Poszukuję fachowego i rzetelnego wykonawcy sytemu wentylacji mechanicznej z rekuperacją. Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 12.02.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Pierwsze starcie z Urzędem o WZ zakońcozne niepowodzeniem - musze uzupełnić o dwie mapy do celów opiniodawczych z CZERWONĄ pieczątką , bo ja miałam kopie tylko. Wiem, ze kupuje się je na pl.Kromera - ktoś wie czy dostanę je "od ręki" czy musze wcześniej zamawiać? (osobiście? mailem?) Ale pani w Urzędzie Maista bardzo miła, sprawdzila mi wniosek, pochwaliła rysunki i poproszona o szczerość powiedziała że na WZ rzeczywiscie około 5 mies. mogę czekać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 12.02.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witam serdecznie, Poszukuję fachowego i rzetelnego wykonawcy sytemu wentylacji mechanicznej z rekuperacją. Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów może pomóc? Witaj, Co prawda nie polecę Ci wykonawcy, bo mój już nie działa, ale za to podaję link do dyskusji o rekuperatorach dzięki której będzie wiadomo jaką centralę wybrać i dlaczego: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?1728-rekuperator/page190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.02.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Suspenser, nie masz problemów z niską wilgotnoscią powietrza w domu zimą przy WM? bo ostatnio kilka osób na fm narzekało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 13.02.2012 01:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Suspenser, nie masz problemów z niską wilgotnoscią powietrza w domu zimą przy WM? bo ostatnio kilka osób na fm narzekało. znaczy czym, że sucho w domu? u mnie w obecnym mieszkaniu nie mam reku ale za to wilgotność mam taką że hoho, nawet mi się grzybek wyhodował w rogu sypialni, a ogrzewanie naprawdę się nie oszczędza. Cóż ale to UK, inny klimat, inna budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 13.02.2012 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Albert, przylatuje co 2 miesiace do ortodonty. Czasami na 5 dni tylko. opłaca ci się? moja koleżanka latała raz w miesiącu i średnio jej szło ok 100GBP na przelot plus wszelkie opłaty przy zębach. Chociaż swoją drogą 5 dni to jest dużo ja od kilku miesięcy latam co miesiąc i mnie to już wykańcza. To szukanie tanich biletów, tzw bookowanie miejsca parkingowego, przylot, odbiór z lotniska, pobyt maks 2 dni (nie mogę żony z dzieckiem na dłużej zostawić), wylot itp. W międzyczasie załatwianie wszystkiego co się da (np kominek, schody, płytki itp). Koszmar. Kilka dni wyjętych z życia i ta niepewność czy się podjęło odpowiednią decyzję i czy roboty pójdą tak jak nakazałem. Osobiście nie podjąłbym się takiej opcji drugi raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 13.02.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 witaj właśnie mam ten stargresowy gres pod nogami (próbkę znaczy) i zastanawiam się, gdzie by go położyć, bo fajowski Mnie się bardzo podoba Graphite, ale widać, że szybko się będzie brudził i chyba na garaż trzeba będzie wybrać brązowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.02.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 No niestety, z mojego doświadczenia na ciemnych podłogach bardzo szybko widać każdy pyłek i roztocze dlatego my idziemy w zasadzie w jasne szarości. poza tym wczoraj sprawdzaliśmy jeszcze wszystkie nasze próbki pod kątem śliskości i stargres odpadł jako najbardziej niebezpieczny - nawet na sucho można się na nim zabić w kapciu na gumowej podeszwie (szczególnie, jak się ma 5 lat ). może gdzieś na ścianę go wrzucimy, bo na podłogę na pewno nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.02.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Suspenser, nie masz problemów z niską wilgotnoscią powietrza w domu zimą przy WM? bo ostatnio kilka osób na fm narzekało. A ja nie bardzo kumam jaki wpływ ma WM na wilgotność. Gdyby to było ogrzewanie nadmuchowe (strasznie popularne w USA), a przynajmniej porządna rekuperacja, to bym zrozumiał. Wilgotność przy mrozach po pierwsze sama w sobie jest niska, a po drugie ogrzewanie ją obniża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.02.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 znaczy czym, że sucho w domu? u mnie w obecnym mieszkaniu nie mam reku ale za to wilgotność mam taką że hoho, nawet mi się grzybek wyhodował w rogu sypialni, a ogrzewanie naprawdę się nie oszczędza. Cóż ale to UK, inny klimat, inna budowa no dokładnie, ludzie się skarżą, że mają za sucho. ja mam teraz went. graw. i przy paleniu kominkiem jest tak sucho, że widać nawet po polikach Młodego... czym ogrzewasz w tym jukeju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.02.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 dlatego my idziemy w zasadzie w jasne szarości. poza tym wczoraj sprawdzaliśmy jeszcze wszystkie nasze próbki pod kątem śliskości i stargres odpadł jako najbardziej niebezpieczny - nawet na sucho można się na nim zabić w kapciu na gumowej podeszwie. A to problemu mieć nie będziesz, bo antypoślizgowe w wersji szarej to standard. Kojarzą mi się jakieś czeskie o niemieckiej nazwie, które miały porządne wypustki. Format 10x10 i 15x15. Widziałem to w lokalnym sklepie, ale jak pogooglasz to pewnie znajdziesz. Z pamięci to jeszcze udało mi się wygrzebać Stroher'a. Widzę, że antypoślizgowa seria to Secuton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.02.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 no dokładnie, ludzie się skarżą, że mają za sucho. ja mam teraz went. graw. i przy paleniu kominkiem jest tak sucho, że widać nawet po polikach Młodego... O właśnie - to nie WM jest winne a rodzaj grzania. WM tylko transportuje powietrze. Kominek i inne formy wysokotemperaturowe (grzejniki konwertorowe) je osusza. No ale wymyślono takie fajne urządzonka - nazywają je nawilżaczami. Może po to by rozwiązać Wasze problemy? PS. Wczoraj paliłem dłużej w kominku i na końcu tak już dawało, że musiałem otworzyć okno A wcześniej zastanawiałem się, jak można kominkiem ogrzać całą chatę. Teraz już wiem Inna sprawa, że na codzień nie chciałoby mi się bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.02.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 A to problemu mieć nie będziesz, bo antypoślizgowe w wersji szarej to standard. Kojarzą mi się jakieś czeskie o niemieckiej nazwie, które miały porządne wypustki. Format 10x10 i 15x15. Widziałem to w lokalnym sklepie, ale jak pogooglasz to pewnie znajdziesz. Z pamięci to jeszcze udało mi się wygrzebać Stroher'a. Widzę, że antypoślizgowa seria to Secuton. mam na myśli gres do salonu/jadalni/kuchni. raczej większy format i bez wypustek. po prostu nie śliski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.02.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 mam na myśli gres do salonu/jadalni/kuchni. raczej większy format i bez wypustek. po prostu nie śliski to lappato i poler odpadają, zostaje Ci natura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.02.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 mam na myśli gres do salonu/jadalni/kuchni. raczej większy format i bez wypustek. po prostu nie śliski Jak grozi Ci oblodzenie w salonie, to może płytki z klinkieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.02.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 to lappato i poler odpadają, zostaje Ci natura. zdecydowanie, waham się miedzy Zirconio a Berniną od M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.02.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Jak grozi Ci oblodzenie w salonie, to może płytki z klinkieru? taaaa.... no pożartowałabym, ale jakoś nie mam siłki dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts