pedro73 13.02.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 tyle czasu to mBank nie istnieje na rynku Specjalnie dla Ciebie sprawdziłem. Konto założyłem 14.08.2001 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.02.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Nadpłacanie wielokrotności raty to chyba standard to jesteś w błędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.02.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 no licze własnie na mBank bo tam ja i mąz mamy rachunki, jakaś +/- miłą sumę zgromadzoną więc moze będą bardziej życzliwi. obsługuje nas Open Finanse, na pewno czekamy jeszcz też na odpowiedź z Milenium. Jak nie będą życzliwi, to poproś o przypomnienie warunków zamykania kont czy jakiś formularz. Ja miałem wcześniej taką historię - akcje w ich biurze maklerskim, lokaty, konta złotówkowe i walutowe, kasę mieszkaniową, stałe wpływy (i ja, i żona) przez 13 lat, że byliby ciężko na głowę chorzy, gdyby mnie puścili, a nie chciałoby mi się biegać z banku do banku - wszystko chcę w jednym miejscu. Z tymi doradcami to sceptyczny jestem. Oni mają specjalne warunki w banku (niczym hurtownia), ale stary klient też ma, a zarobić muszą. Szwagierka się dwukrotnie nacięła na doradcach finansowych, ale to chodziło o inwestowanie kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.02.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Specjalnie dla Ciebie sprawdziłem. Konto założyłem 14.08.2001 roku. popatrz jak ten czas leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.02.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 to jesteś w błędzie Oj lubisz ostre wypowiedzi, a ja pisałem wyraźnie "chyba", bo nie znam wszystkich umów, we wszystkich bankach, a po prostu z takim zapisami spotykałem się w 2008 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.02.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 A czy kanały wentylacyjne masz tez ułożone poziomo? Rozmawiałem z jednym z fachowców, który twierdzi, że nie jest to efektywne. Rozumiem zasady grawitacji, zastanawiam się jednak, czy nie da się tego efektywnie przeprowadzić w poziomie na długości 2,5 lub 5 metrów na poddaszu. Gdzieś mi świta, że 2m jeszcze ujdzie. 5 metrów jest wątpliwe, no chyba że jakimś cudem i jeżeli tylko tam byłaby kratka wywiewna. U mnie zero odcinków poziomych, nie licząc przejścia przez ścianę. Kominek stoi w 1/3 osi budynku. Sam ogrzewa połączone salon, jadalnię, kuchnię, hall ze schodami i korytarzem na piętrze. Przez ścianę gabinet i w górę do 2 sypialni. Trzecia sypialnia była 4m w poziomie i stwierdziłem, że nie wysilam się. Do łazienek i pomieszczeń gospodarczych, raczej się nie prowadzi. Oczywiście jak ktoś ma tylko DGP, to jakoś i łazienki musi ogrzać {aż boję się cokolwiek napisać, bo ekspertem od DGP nie jestem, a wojgoc czuwa http://autokacik.pl/images/graemlins/boje_sie.gif} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.02.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 W którym salonie we Wrocławiu można zobaczyć najwięcej armatury Roca? Chodzi mi głównie o umywalki. Ponieważ nie zauważyłem odpowiedzi na Twoje pytanie, to o ile dobrze pamiętam to Cermag posiada Roca w ofercie. Przekręć sobie do nich i sprawdź, czy mają to co chcesz zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.02.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 {aż boję się cokolwiek napisać, bo ekspertem od DGP nie jestem, a wojgoc czuwa http://autokacik.pl/images/graemlins/boje_sie.gif} mam Cie na oku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.02.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 mam Cie na oku.... Na oku jak na oku, ale Ciebie to się boję. SUSPENSERa się nie boję, a gość coś napisze to widać, że zęby na tym zjadł. A ta ręka... Może komuś podpadłeś? Jakiemuś forumowiczowi... lub fachowcowi... Jak moją miałem w gipsie, to różne żarty mi się trzymały. Najlepsza była moja mama. Generalnie jest pozbawiona poczucia humoru, więc niektóre wyjaśnienia jak to się stało, wprawiały ją w kompletne osłupienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.02.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Na oku jak na oku, ale Ciebie to się boję. SUSPENSERa się nie boję, a gość coś napisze to widać, że zęby na tym zjadł. znaczy się, ż ja same pierdoły wypisuje czy jak? A ta ręka... Może komuś podpadłeś? Jakiemuś forumowiczowi... lub fachowcowi... sugerujesz coś? jakoś nikogo polskojęzycznego wokół siebie nie słyszałem, nie widziałem i nie czułem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 13.02.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ktoś korzystał z tych tynkarzy ?www.tynki-maszynowe.org Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.02.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 znaczy się, ż ja same pierdoły wypisuje czy jak? Nie że same My tu sobie pierdoły piszemy, czasem rzucamy coś co nam się wydaje, ale jak SUSPENSER coś napisze, albo Spirea, to nie podejmuję się polemizować. Z Tobą polemizuję, a czasem krytykuję. Ty jak wsiądziesz - a czasem niesłusznie - to jedziesz ostro po kimś (np. po mnie), a tamci nie. Jak chcesz to się obrażaj, ale takie mam odczucie sugerujesz coś? jakoś nikogo polskojęzycznego wokół siebie nie słyszałem, nie widziałem i nie czułem..... Miałem na myśli, że się nie przyznasz Ale może masz rację - niewidzialna ręka Cię dopadła Może nawet ta która rozpyliła gaz w Smoleńsku, lub posadziła brzozę. Co za problem bardziej wyślizgać lód, lub naciąć go tak, żeby łyżwa Ci wpadła w szczelinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.02.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 ... ale na szczęście mam zwyczaj nagrywania takich spotkań i jak się gość zaczął wypierać, że on nic takiego nie mówił, to dałem mu posłuchać ... niezły zwyczaj a wytłumaczenie, że nie wszystko się zdąży zanotować jeszcze lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.02.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Nie że same My tu sobie pierdoły piszemy, czasem rzucamy coś co nam się wydaje, ale jak SUSPENSER coś napisze, albo Spirea, to nie podejmuję się polemizować. Z Tobą polemizuję, a czasem krytykuję. Ty jak wsiądziesz - a czasem niesłusznie - to jedziesz ostro po kimś (np. po mnie), a tamci nie. Jak chcesz to się obrażaj, ale takie mam odczucie masz jakiś kompleks litery S:D:lol2: - Spirea, Suspenser... moja "ulubiona" forumowiczka zaczyna sie na M...a...a:mad: Miałem na myśli, że się nie przyznasz Ale może masz rację - niewidzialna ręka Cię dopadła Może nawet ta która rozpyliła gaz w Smoleńsku, lub posadziła brzozę. Co za problem bardziej wyślizgać lód, lub naciąć go tak, żeby łyżwa Ci wpadła w szczelinę zachciało mi się wypróbować zakupionych hokejówek i się doigrałem - złapałem upadającego dzieciaka jadącego przede mną a ten się wystraszył i upadłem a On na mnie - pechowo na wystawioną rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.02.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 masz jakiś kompleks litery S:D:lol2: - Spirea, Suspenser... Tylko że ja... nie mam kompleksów. Ja po prostu doceniam profesjonalizm wypowiedzi i cieszę się, że są takie osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 13.02.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 ech, a u mnie pierwsze schody.. Niestety nie te w domu Bank odmawia nam kredytu ze wzgl. na brak WZ Od dziś nie lubię ING!Na działkę? czy na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 13.02.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 opłaca ci się? moja koleżanka latała raz w miesiącu i średnio jej szło ok 100GBP na przelot plus wszelkie opłaty przy zębach. Chociaż swoją drogą 5 dni to jest dużo ja od kilku miesięcy latam co miesiąc i mnie to już wykańcza. To szukanie tanich biletów, tzw bookowanie miejsca parkingowego, przylot, odbiór z lotniska, pobyt maks 2 dni (nie mogę żony z dzieckiem na dłużej zostawić), wylot itp. W międzyczasie załatwianie wszystkiego co się da (np kominek, schody, płytki itp). Koszmar. Kilka dni wyjętych z życia i ta niepewność czy się podjęło odpowiednią decyzję i czy roboty pójdą tak jak nakazałem. Osobiście nie podjąłbym się takiej opcji drugi raz. Ale ja chcem:) Na lotnisko mam 5 minut w Dublinie, a we Wroclawiu, od kiedy jest obwodnica, 15 minut. Poza tym musze zobaczyc sie z rodzina i obejrzec dom. Posprzatac troche, kwiatki poprzesadzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.02.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Tylko że ja... nie mam kompleksów. Ja po prostu doceniam profesjonalizm wypowiedzi i cieszę się, że są takie osoby. szczery do bólu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 13.02.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ja korzystałem. - są dość drodzy, - są niemili tzn. dwóch właścicieli jest ok, ale chłopaki z ekipy tak sobie i nieraz przychodzą do roboty na wielkim kacu, - robią straszny syf (o mało przez to nie miałem kosy z jednym sąsiadem) - jeden z właścicieli obiecał, że przyjdą później coś dokończą za free, po kilku tygodniach drugi temu zaprzeczy, skasował mnie za to (niewiele bo niewiele ale zawsze) i powiedział, że ten pierwszy bzdury gada. - na robotę spóźnili się 3 tygodnie od umówionego terminu, Ale: - z tynków jestem bardzo zadowolony - gładkie jak pupa niemowlaka, kąty bez zastrzeżeń, na 2,5metrowej łacie trudno znaleźć mm nierówności. - jak już dotarli to poszło im bardzo sprawnie i pracowali po kilkanaście godzin dziennie (również w soboty i niedziele) - są samodzielni, nie zawracają gitary o byle co, mogą sami załatwić materiał (mój okazał się jakiś trefny, kruchy, ale wymienili go na własną rękę) Koniec końców - nie wiem czy bym ich polecił - robota w sumie dobra, ale kwas pozostał. Rozumiem że jakąś umowę się spisuje, żeby nagle nie wyskoczyły jakieś niespodziewane ekstra płatne koszty, metraż przeliczony itd. więc powinno być wszystko jasne. Ważne że robota jest dobrze zrobiona, bo przez parę lat będzie się na tynk patrzyło. Myślę że umówię się na wizje lokalną i wycenę. Jak ktoś ma namiary na tynkarzy to poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.02.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 ech, a u mnie pierwsze schody.. Niestety nie te w domu Bank odmawia nam kredytu ze wzgl. na brak WZ Od dziś nie lubię ING! Sprawdź Nordeę - nam dali kredyt hipoteczny na działkę, która chociaż uzbrojona to niby oficjalnie była rolna, tylko w studium uwarunkowań oznaczona jako rezerwa mieszkaniowa. Tyle że to było przed tymi wszystkimi obostrzeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts