wojgoc 14.02.2012 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 no dla mnie działka w miescie to był priorytet - nie chcę pozbawiac dzieci możliwosci łatwego dostępu do "atrakcji miasta" i nie chcę ich za kilka lat (na razie są małe) wozić na jakieś karate, angielski, do kina, do znajomych, na zakupy w galerii itd. a potem dojazdy do liceum itd... A tak wsiadą sobie w tramwaj (bo działka jest około 700 m od tramwaju) albo autobus i już - oni mają wolnosc i ja to gdzie są takie miejsca we wrocku, tak atrakcyjnie połozone i nie mające WZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 14.02.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 to gdzie są takie miejsca we wrocku, tak atrakcyjnie połozone i nie mające WZ? taaa... też sie właśnie zastanawiam:) ten brak wz a sprzedający co mówi....... ps. u mnie "ekipa" spisała się na 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 14.02.2012 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 a cena 280 zł/m2 we Wrocławiu, ok. 12 km od Rynku, działka prostokątna to szkod aby było nie wziac ehhh kobiety. Dla mnie to logika zakupu kozaczków i tłumaczenia mężowi... ależ Kochanie, skórkowe, beżowe, pod kolanko w promocji to szkoda byłoby nie wziąć i jak za darmo, tylko 1500zł ale, jak mówili pradawni: de gustibus non est disputandum! Dla mnie za drogo i praktycznie same wady, ale to kwestia punktu widzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.02.2012 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Dla mnie za drogo i praktycznie same wady, ale to kwestia punktu widzenia drogo to kwestia taka sama jak gust:yes: a jakie praktyczne wady widzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 15.02.2012 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 no dokładnie, ludzie się skarżą, że mają za sucho. ja mam teraz went. graw. i przy paleniu kominkiem jest tak sucho, że widać nawet po polikach Młodego... czym ogrzewasz w tym jukeju? polskimi gazetami heheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 15.02.2012 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 upadłem na łyżwach - złamana nie jest ale w gips włożyli to ciesz się, w ukeju by ci paracetamol dali i idź gościu do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 15.02.2012 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ale ja chcem:) Na lotnisko mam 5 minut w Dublinie, a we Wroclawiu, od kiedy jest obwodnica, 15 minut. Poza tym musze zobaczyc sie z rodzina i obejrzec dom. Posprzatac troche, kwiatki poprzesadzac. Wszystko rozumiem, 5 minut tu, 15 tam. Tylko jak zsumujesz cały czas spędzony na i z lotniska to ci pół dnia zabiera. Ja osobiście przylatuję tylko w dni wolne od pracy (głównie 2) i jak wracam do domu to jestem po prostu wykończony a jeszcze jak pomyślę że na następny dzień do pracy to już w ogóle mnie trąca Oczywiście co innego jest jak się przybywa na więcej niż 2 dni - tak to zawsze z chęcią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 15.02.2012 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Sprawdź Nordeę - nam dali kredyt hipoteczny na działkę, która chociaż uzbrojona to niby oficjalnie była rolna, tylko w studium uwarunkowań oznaczona jako rezerwa mieszkaniowa. Tyle że to było przed tymi wszystkimi obostrzeniami Ja mam kredyt w Nordei, ale nam też udało się go zdobyć przed tymi wszystkimi z kosmosu wziętymi wymaganiami. Teraz jak usłyszałem jaką trzeba mieć średnią płacę żeby się załapać to się za głowę złapałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 15.02.2012 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Najlepiej poszukać samemu i wynegocjować lepsze warunki niż dał pośrednik. Ja też olałem doradców bo okazało się że byli niedoinformowani. Któregoś dnia wychodząc ze spotkania od nich poszedłem (dosłownie przez ulicę) do banku okazało się że info jakie doradcy mieli było już kilka dni przestarzałe i przepisy się zmieniły. Najlepiej jest pobiegać po bankach i popytać osobiście. Ale gdyby ktoś szukał doradcy tak czy siak, to mam bardzo rzetelnego człowieka który bardzo może pomóc, nawet jeśli tylko chodzi o informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 15.02.2012 01:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Owszem, moja ekipa była polecona zarówno przez przyjaciela, jak i KB. Nie szukałem innych. Może to błąd. Można zawsze trafić lepiej, ale można też gorzej. Można lepiej, można gorzej. Czasem nawet ktoś jest zadowolony z roboty jednych ale tobie to nie podejdzie. Trzeba też wziąć pod uwagę że jak się weźmie tanią ekipę (bo się tnie koszty) to można dzięki temu najeść się sporo stresu i nerwów, chociaż nie mówię że w każdym przypadku tak jest. Jak chcesz to mogę podać ci namiar do mojego budowlańca to może ci wycenić i sobie porównasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 15.02.2012 01:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 heh znowu forum zaspamowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 15.02.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 a jakie praktyczne wady widzisz? -drogo -mała działka -ludzie wokół -grill ze znajomymi do 22, potem przychodzi Straż Miejska jak masz głupiego sąsiada Tak jak napisałem... dla mnie to praktycznie same wady ale ja to dziwny jestem de gustibus... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.02.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Mi zapowiedzieli (1000 m2), że potrwa im to 4 tygodnie. Tynkarze ci sami co u wojgocia. a na kiedy masz ich zaklepanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.02.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Wg mnie sporo, więc najlepiej porównaj jeszcze z wycenami innych - np. AI. to byś się zdziwił, jak AI się zaczął cenić (dzięki mojej Twojej reklamie?). ostatnio znajomej z forum zrobił wyceną ok 20 tyś wyższą niż inne ekipy! ale pewnie dlatego, że już ma przyszły sezon w większości zajęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.02.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ja mam Nikol, ale Jan-gaz jest też ok [widziałem z czego jest zbudowany] i mniej kosztuje... o dzięki Ci, krynico na taką odpowiedź liczyłam zapisałam i teraz dam do przestudiowania "wspólnikom" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 15.02.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 a na kiedy masz ich zaklepanych? Na sierpień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 15.02.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Drzwi na tapecie. Gdzie kupowaliście? Może ktoś ostatnio kupował w Impro? Jakie warunki zaproponowali? Jest jeszcze szansa na stary 'grupowy' rabat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.02.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 to gdzie są takie miejsca we wrocku, tak atrakcyjnie połozone i nie mające WZ? też się nad tym zastanawiam. Jak na Wro, to cena nie jest wygórowana. A skoro taka przyjazna okolica, to dziwne, że jeszcze nie sprzedana. Mila, sprawdź może dokładnie z tym WZ. Popytaj sąsiadów, czy poza czasem oczekiwania mieli jakiekolwiek problemy. A sprawdzałaś pod katem terenów zalewowych? A może ceny tak spadły. Jak kupowałam działkę w 2008r., koleżanka kupowała na Zernikach. Płaciła chyba coś około 450 zł za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.02.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Drzwi na tapecie. Gdzie kupowaliście? Może ktoś ostatnio kupował w Impro? Jakie warunki zaproponowali? Jest jeszcze szansa na stary 'grupowy' rabat? Awo, powoli się rozglądam, ale na razie podobają mi się tylko Dana. Mają punkt na Krzyckiej. Czekam właśnie na wycenę. Biorę jednak zwykłe gładkie białe lub grafitowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 15.02.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 taaa... też sie właśnie zastanawiam:) ten brak wz a sprzedający co mówi....... ps. u mnie "ekipa" spisała się na 5 280 za m2 to nie jest jakas super cena, cała Leśnica, Pracze, Maslice-mozna taniej kupic. i nawet plany miejscowe są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts