Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

też się nad tym zastanawiam.

Jak na Wro, to cena nie jest wygórowana. A skoro taka przyjazna okolica, to dziwne, że jeszcze nie sprzedana. Mila, sprawdź może dokładnie z tym WZ. Popytaj sąsiadów, czy poza czasem oczekiwania mieli jakiekolwiek problemy.

zapytaj w zakładzie komunalnym, czy nie ma problemu z zapewnieniem dostaw wody, bo może być tak, że np istniejąca sieć nie jest w stanie obsłużyć więcej odbiorców i bu :(

dokłądnie tak,

kredyt hipoteczny, bo docelowo bedziemy sie budować,

ale widać analityk nie potrafi popatrzyć na papiery - że to osiedle domków jednorodzinnych i że na tej działce na pewno bedzi emozliwosć otzymanai a WZ na dom.

No nic, czekam na info z mBanku i Millenium..

mielismy identyczną sytuację 3 lata temu gdy kupowlismy działke (tez bez WZ w otoczeniu domów jednorodzinnych). Były powazne problemy z kredytem. dostalismy ostatecznie w BZ WBK.

Warto poprosic aby o wz wystapił sprzedający, fakt ze to trwa (czekalismy 9 m-cy) ale kupuje się wiaodmo co i nie traci się samemu czasu na czekanie, teraz mozna podpisac umowe przedwstepną.

mielismy identyczną sytuację 3 lata temu gdy kupowlismy działke (tez bez WZ w otoczeniu domów jednorodzinnych). Były powazne problemy z kredytem. dostalismy ostatecznie w BZ WBK.

Warto poprosic aby o wz wystapił sprzedający, fakt ze to trwa (czekalismy 9 m-cy) ale kupuje się wiaodmo co i nie traci się samemu czasu na czekanie, teraz mozna podpisac umowe przedwstepną.

mądre rozwiązanie. Nie kupuje się kota w worku.

A ja w temacie firm od ogrodzen przyszłam się podpytać..

Jak mrozy puszczą i ziemia rozmarznie chcemy robic ogrodzenie. - częściowo panele z siatki na podmurówce, częsciowo (z przodu) teraz same slupki betonowe, dopniemy uzywana aktualnie siatke lesną ajak się skończymy budować to zrobimy cos ładnego.

Macie namiary na sprawdzone firmy (i niedrogie :-)))?

-drogo

-mała działka

-ludzie wokół

-grill ze znajomymi do 22, potem przychodzi Straż Miejska jak masz głupiego sąsiada

Tak jak napisałem... dla mnie to praktycznie same wady ;-) ale ja to dziwny jestem

de gustibus...

no zalezy jaka działka komu potzrebna,

mi te 1200 m2 w pełni wystarczy: dom postawię, piaskownice i huśtwaki dla dzieci, dwie grządki z bazylią, dmuchany basen latem też się zmieści, no dla mnei w sam raz...

Ktoś pytała gdzie takie działki we Wro bez WZ - na Złotnikach :)

też się nad tym zastanawiam.

Jak na Wro, to cena nie jest wygórowana. A skoro taka przyjazna okolica, to dziwne, że jeszcze nie sprzedana. Mila, sprawdź może dokładnie z tym WZ. Popytaj sąsiadów, czy poza czasem oczekiwania mieli jakiekolwiek problemy. A sprawdzałaś pod katem terenów zalewowych?

A może ceny tak spadły. Jak kupowałam działkę w 2008r., koleżanka kupowała na Zernikach. Płaciła chyba coś około 450 zł za m2.

Sprawdziłam, u mnie to też jedno z kryteriów było.

A działka tańsza bo na przetargu od miasta kupiona.

no zalezy jaka działka komu potzrebna,

mi te 1200 m2 w pełni wystarczy: dom postawię, piaskownice i huśtwaki dla dzieci, dwie grządki z bazylią, dmuchany basen latem też się zmieści, no dla mnei w sam raz...

Ktoś pytała gdzie takie działki we Wro bez WZ - na Złotnikach :)

a to będziemy sąsiadkami :-)

A ja w temacie firm od ogrodzen przyszłam się podpytać..

Jak mrozy puszczą i ziemia rozmarznie chcemy robic ogrodzenie. - częściowo panele z siatki na podmurówce, częsciowo (z przodu) teraz same slupki betonowe, dopniemy uzywana aktualnie siatke lesną ajak się skończymy budować to zrobimy cos ładnego.

Macie namiary na sprawdzone firmy (i niedrogie :-)))?

mam ogrodzenie z podmurówki i siatki robione przez firma metal z sycowa (robią też z paneli)

a mnie się obecnie podobają tylko Prestige i jestem załamana, bo już mniej tanie znaleźć to raczej sztuka :(

patrzyłam w goooglu podobne do nova które mi sie widzą no i cena ok czy są gdzieś we wrocławiu do pogladania u mnie również cena będzie ważna przy wyborze

w belpolu wstępna cena "fajnych" drzwi to 1.5-2k:(

Piękne drzwi ma Madeleine. To chyba własnie Dewro.

Madeline zostałaś wywołana do odpowiedzi:)

czyli w BZ WBK dostaliscie bez WZ?

-grill ze znajomymi do 22, potem przychodzi Straż Miejska jak masz głupiego sąsiada

To akurat zaleta ;) Ja widzę drugą stronę medalu w mojej małej mieścinie - ujadający pół nocy pies, którym nikt się nie zajmie. Policji to nie widać u nas w ogóle. Na komisariacie jest ciemno (a może to przez oszczędności, a nie brak obsady?).