Spirea 15.02.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Sprawdziłam, u mnie to też jedno z kryteriów było. A działka tańsza bo na przetargu od miasta kupiona. ta koleżanki w 2008 też była w przetargu. To te ceny faktycznie spadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.02.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 wg mnie to szczyt chamstwa, by miasto wystawiało działki na przetarg bez WZ, które samo uchwala:mad: tak myślę żeby jeszcze choć MPZP był.. Miasto uchwala plan zagospodarowania i trwa to baaardzo długo. Jeśli jest plan, to nie ma potrzeby wydawać decyzji o warunkach zabudowy. Decyzja jest wtedy, kiedy nie ma planu. Jak ktoś napisał wyżej. Decyzję wydadzą tylko na wniosek. W warunkach nabycia trzeba sprawdzić, jaki jest czas na tzw. wbicie łopaty. Zwykle 2 lata od nabycia. Jesli liczyć czas na decyzję i pozwolenie, to zostaje rok na dopracowanie całej reszty, czyli projektu. Mila, zwróć na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 15.02.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Miasto uchwala plan zagospodarowania i trwa to baaardzo długo. Jeśli jest plan, to nie ma potrzeby wydawać decyzji o warunkach zabudowy. Decyzja jest wtedy, kiedy nie ma planu. Jak ktoś napisał wyżej. Decyzję wydadzą tylko na wniosek. W warunkach nabycia trzeba sprawdzić, jaki jest czas na tzw. wbicie łopaty. Zwykle 2 lata od nabycia. Jesli liczyć czas na decyzję i pozwolenie, to zostaje rok na dopracowanie całej reszty, czyli projektu. Mila, zwróć na to uwagę. za dwa lata to ja chcę tam mieszkać już Jak tylko dostaniemy WZ to 2-3 tyg i mamy projekt, dajemy do pozowlenia na budowe i ruszamy z łopatą, ale dzięki za info (nie miałam świadomości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.02.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Cena kompletnych drzwi obejmuje: skrzydło, ościeżnicę, klamkę i zamek standardowy lub magnetyczny - 2470 zł netto Daaaaaawno temu na Budmie widziałem śliczne drzwi francuskie. Po usłyszeniu ceny, nie miałem więcej pytań. Zaczynały się chyba od 1.5 kEUR netto. jeszcze kwestia metalowej ościeżnicy - ktoś wie, gdzie takie coś tanie można kupić? ładnie by mi pasowały do schodów z nierdzewki. Wymontować komuś z wielkiej płyty i odnowić. Kiedyś metalowa ościeżnica to był "standard" (denny standard ) To taki żart. W sumie nie kojarzę, żebym gdzieś widział na wystawce metalowe ościeżnice, ale są bo zapytałem wyszukiwarkę grafiki google o "ościeżnica matalowa". Przy okazji dowiedziałem się (z pomocy na ich stronie), że są różne cuda wyszukiwaniowe aby zawęzić wyniki. Przykładowo można wyszukać białe tulipany, a tulipany na białym tle będą wyłączone z wyników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.02.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 trampki na rękę? Trampki są dobre na wszytko Przynajmniej były za moich czasów (1996 rok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.02.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 A propos nałogów http://facet.wp.pl/kat,70996,wid,14191387,wiadomosc.html Raz ze stare, dwa że jakbym miał pić łyżkę alkoholu rozpuszczoną w wannie... Nie żebym był jakimś ochlapusem, ale tego to chyba nawet Chińczyk by nie poczuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.02.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 zgadza się, mają lepszy procent. Lepiej zróbcie jak wam czuszka radzi. Trzeba poświęcić trochę więcej czasu bo te same rzeczy musicie opowiadać w kilku instytucjach, ale na pewno się opłaci. W każdym banku podstawa to parametry kredytu. Na ich podstawie robią wstępny harmonogram spłat. Do określenie marzy i zdolności pytają mniej więcej o to samo: stopień zaawansowania budowy lub wkład własny, wartość kredytu, okres spłaty, waluta, średnie zarobki za 3,6, lub 12 mcy, stałe wydatki, jak duża rodzina. Wziąć góra 3 oferty i wzorce umowy. Proponuję z własnego banku, banku wg wyszukiwarki i jakiegoś rankingu gazetowego, lub taki co się mocno reklamuje. Zrobić tabelkę porównawczą (chyba gdzieś mam jeszcze swoją jakby kto chciał) i negocjować najlepszą ofertę by była jeszcze lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.02.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 patrzyłam w goooglu podobne do nova które mi sie widzą no i cena ok czy są gdzieś we wrocławiu do pogladania u mnie również cena będzie ważna przy wyborze w belpolu wstępna cena "fajnych" drzwi to 1.5-2k:( Madeline zostałaś wywołana do odpowiedzi:)tak, mam Dewro. Na Jagodnie działki chodzą po 350 - przy torach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 15.02.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 za dwa lata to ja chcę tam mieszkać już Jak tylko dostaniemy WZ to 2-3 tyg i mamy projekt, dajemy do pozowlenia na budowe i ruszamy z łopatą, ale dzięki za info (nie miałam świadomości) 2-3 tygodnie na projekt? a zmiany jakies i uzgodnienia branzowe? ZUD? itp. poza tym skąd masz pewnosc ze dostaniesz takie warunki jak chcesz?nam wycieli numer i mimo tego ze tel. mila pani nas zapewniala ze wszystko zgodnie z wnioskiem to kąt dachu nam zwiekszyli tak, ze wybrany projekt trzeba bylo calkiem zmieniac pod tym (nomen omen) kątem. ale termin na zabudowę to i tak miasto daje jako warunek przy przetarrgu wiec trzeba miec swiadomość upływajacego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.02.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 o dzięki Ci, krynico na taką odpowiedź liczyłam zapisałam i teraz dam do przestudiowania "wspólnikom" No no bo się zaczerwienię Poczytajcie jednak o tych odzyskujących wilgoć bo gdybym teraz wybierał to sam bym się za takim rozglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.02.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Drzwi na tapecie. Gdzie kupowaliście? Może ktoś ostatnio kupował w Impro? Jakie warunki zaproponowali? Jest jeszcze szansa na stary 'grupowy' rabat? Podpowiem tylko, żeby baaardzo uważać przy wybieraniu drewnianych drzwi wejściowych. Ja mam CAL dębowe, które chociaż były drogie to i tak przy mrozach się wyginają i powstają szpary przy ościeżnicy, których uszczelki nie są w stanie wypełnić i ucieka nimi ciepło. Pierwsze skrzydło wymienili w ramach reklamacji, ale teraz w 4 sezonie znowu jest to samo. Jednym słowem zewnętrzne drzwi drewniane to spore ryzyko bo chociaż niby cieplejsze od stalowych to mogą się wyginać i wtedy nici z tej "ciepłości". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.02.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Wszystko uzależnione jest od jonowymiennika, jego typu itp. Jeżeli złożem jest kationit o wysokiej kwasowości, to sól regeneruje złoże. Wyłapując Ca i Mg nie powinna 'zanieczyszcać' końcowego produktu. Nie będę cwaniakował, nie mam pojęcia ile NaCl dostanie się do wody bo to będzie różne w każdym urządzeniu. Nie powinno być jej jednak więcej jak 2% NaCl zużytego do zmiękczenia tego litra wody Dzięki za odpowiedź, ale, ale przecież NaCl nie jest używane do zmiękczania wody tylko do płukania złoża więc nie bardzo rozumiem "Nie powinno być jej jednak więcej jak 2% NaCl zużytego do zmiękczenia tego litra wody" ? Może chodzi o to, że do 2% NaCl może zostać w złożu po płukaniu ? Co do złoża to jest to typowa żywica Purolite C100E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.02.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 to byś się zdziwił, jak AI się zaczął cenić (dzięki mojej Twojej reklamie?). ostatnio znajomej z forum zrobił wyceną ok 20 tyś wyższą niż inne ekipy! ale pewnie dlatego, że już ma przyszły sezon w większości zajęty Hmm może ma daleko, a paliwo podrożało i specjalnie dał cenę zaporową Do Nadolic miałby blisko, więc pewnie będzie taniej - wg mnie warto w tym przypadku spytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.02.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Nicień, człowiek, kot - wszystko jedno. Była kiedyś taka piosenka, tylko z innym tekstem: "Bo wszystkie stworzenia to jedna rodzina, starszy, czy młodszy, nicień, czy dziewczyna" Moja kotka nad Danielsa preferuje mysz soute, więc nie byłbym taki pewny czy wszystkim stworzeniom to samo wychodzi na zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.02.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Hmm może ma daleko, a paliwo podrożało i specjalnie dał cenę zaporową Do Nadolic miałby blisko, więc pewnie będzie taniej - wg mnie warto w tym przypadku spytać. A może musi mieć na kary umowne dla tych co porzuci Jeżeli jest z kimś umówiony na 20 z karą 10, to jak ma klienta za 40, to zapłaci karę swoje zarobi i dodatkowego zysku 10 Chyba kombinowanie w pracy (ciągle siedzę, bo jutro ważne spotkanie) już mi szkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.02.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 2-3 tygodnie na projekt? a zmiany jakies i uzgodnienia branzowe? ZUD? itp. poza tym skąd masz pewnosc ze dostaniesz takie warunki jak chcesz?nam wycieli numer i mimo tego ze tel. mila pani nas zapewniala ze wszystko zgodnie z wnioskiem to kąt dachu nam zwiekszyli tak, ze wybrany projekt trzeba bylo calkiem zmieniac pod tym (nomen omen) kątem. ale termin na zabudowę to i tak miasto daje jako warunek przy przetarrgu wiec trzeba miec swiadomość upływajacego czasu. moi rodzice starali się o WZ i dostali taką, że musi być dom piętrowy. Mieszkają już sami i chcieli mały domek. Trzeba było odwoływać się do SKO. Na szczęście udało się. Znajoma z kolei miała problem z sąsiadami, bo coś im się nie podobało w WZ i oni zaskarżyli. 2-3 tyg. to może wtedy, jeśli sama adaptacja. W ZUD czekałam jakieś 2 tyg., bo zbierali się właśnie raz na 2 tyg. Część rzeczy można spróbować dogadać czekając na Wz - a przynajmniej spróbować przetrzeć szlaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 16.02.2012 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Trampki są dobre na wszytko Przynajmniej były za moich czasów (1996 rok) pamiętam, za gnojka to para tygodniowo szła. Oj mama była wściekła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.02.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 pamiętam, za gnojka to para tygodniowo szła. Oj mama była wściekła Po tym tekście widać, że jesteś dużo młodszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 16.02.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 moi rodzice starali się o WZ i dostali taką, że musi być dom piętrowy. Mieszkają już sami i chcieli mały domek. Trzeba było odwoływać się do SKO. Na szczęście udało się. Znajoma z kolei miała problem z sąsiadami, bo coś im się nie podobało w WZ i oni zaskarżyli. 2-3 tyg. to może wtedy, jeśli sama adaptacja. W ZUD czekałam jakieś 2 tyg., bo zbierali się właśnie raz na 2 tyg. Część rzeczy można spróbować dogadać czekając na Wz - a przynajmniej spróbować przetrzeć szlaki. nawet jak adaptacja gotowego projektu (tez taka miałam) to architekt będzie wołał WZ bo musi znać warunki, narobi sie a okaze sie ze bez sensu bo WZ bedzie rozbiezny z oczekiwaniami jak w opisanym przez Ciebie przypadku. u nas adaptacja plus uzgodnienia trwała ok. 2 m-cy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.02.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Po tym tekście widać, że jesteś dużo młodszy a skąd taki wniosek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts