Frankai 28.02.2012 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 szczęściarze Szczęściarze, że mieli tydzień ferii czy tylko tydzień ferii (z perspektywy rodzica)? dobranoc, Grupko wrocławska Nie przeczytałem o odpowiedniej porze i ciągle siedzę No ale ludzkość czeka na wyniki mojej pracy. No - może nie cała, ale ktoś tam pewnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 28.02.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 ... najbardziej zależy mi na sprawdzonej ekipie od rekuperatorów. Jestem na etapie wyboru wykonawcy i wolałbym kogoś sprawdzonego, mogą być też wpisy kogo nie polecacie bo wyszukuje z netu i info kogo omijać też się przyda. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany, to u mnie 8-9 marca będzie jeden z forumowych speców od rekuperacji i gwc. Jakby kto chciał pogadać na żywca z nim, to się zgłoście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.02.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 na ul. Michalczyka -z tyłu Tesco i Obi na Długiej - na samym końcu jest hurtownia tynkarska, chyba Elka się nazywa lub jakoś tak Dzięki, Wojtek Wężyk - i gdzieś Ty był wcześniej, że mnie nie ostrzegłeś? nic to, uczymy się na błędach, by ich już nie powtarzać Frankai - spać! Zapisujcie się do Awo - ja jadę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.02.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Frankai - spać! Ale ja już spałem :rooleyes: Od 2:00 do 6:30 Chcesz mieć w domu prąd? Bo inaczej Ci tam PeCetka z GeWuCem pracować nie będzie. No więc ja się aktualnie staram, żeby Ci tego prądu nie trzeba było beczkowozami lub w wiaderkach dowozić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.02.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 na Brucknera? dzięki zadzwonię a gdzie kupię rynny Lindab? muszę trochę dokupić na dach garażu. spytaj Jaretta, On ma Lindab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.02.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 o dobrodzieju jakbyś się tak jeszcze zobowiązał, że będziesz za mnie rachunki za prąd płacił.... to nawet bym Ci mogła co rano kawę z paprotki serwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.02.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 spytaj Jaretta, On ma Lindab to pewnie kupował od MC. ja na dach główny też mam do niego. ale Renowa ma lindaba - zobaczymy jaką ofertę dostanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.02.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Budinpol na Wyścigowej też ma Lindaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.02.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 u mnie puściło lutowanie na środku rynny. Mają poprawić, ale powiedzieli mi, że mam bardzo słabe rynny. Nie ma drabinek na dachu, więc po zimie zawsze tak będzie (na marginesie - przeciekało nie pod nawałem śniegu, tylko przy topnieniu i dużej ilości wody i przy ostatnich większych deszczach). Pytam, jak to? Brałam tytan cynk, bo podobno przetrwa 100 lat. Usłyszałam, że to taka kartka papieru, co ma wytrzymać 100 lat??!! Rozumiecie coś z tego? Nie założyli mi też dylatacji. Może tu pies pogrzebany? Materiał pracuje i nie ma jak sie rozszerzyć, więc puściły lutowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.02.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 moim zdaniem musi być wina wykonawcy. nawet najlepszy materiał się nie sprawdzi, jak zostanie źle położony u mnie są rynny z blachy i na zatrzask, nie wiem nic o dylatacjach przy lutowanych rynnach ale nie może być, że to normalne. poza tym jakby się rynny zrywały od obsuwającego się śnegu, to znaczy, ze są źle zamontowane względem połaci. ja w obecnym domu nie mam drabinek i rynny plastikowe - śnieg się obsuwa całymi połaciami z wielkim hukiem i rynnom jeszcze nigdy nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.02.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 rynny się nie uginają, (specjalnie mam założone rynhaki nakrokwiowe) tylko jest przeciek. Rynny z tytan cynku lutuje się. Dylatacje kazał dać człowiek z Rheinzink, kupiłam je, a wykonawca nie założył. Dlatego myślę, że to może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.02.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 a czemu nie założył? nie potrafił czy uznał, ze to bezsens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.02.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Nie wiem Wojgoc, trafiliśmy na te dylatacje przy sprzątaniu. Myślałam, że zostały założone. Machnęłam wtedy ręką, ale w tej sytuacji będę chciała, aby je założyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 28.02.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Spirea, rynien z tytancynku wcale nie trzeba lutować. To nie jest wymóg z tego co wiem. Generalnie dyaltacje powinno się stosować, ale jesli masz na sztywno polutowaną całosć to dylatacja powinna być w miejscu spustu (łączenia się rynien z rurą odpływową). No i nie powinny być zamontowane na 'sztywno' hakami bo pracują w różnicach temeperatur. Jeśli ktoś sie za bardzo postarał i jest maksymalnie sztywno, to pękać będzie wlaśnie na łączeniach. Jeszcze zrozumiałbym lut na miedzi... ale tu? Trochę to przekombinowane jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.02.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 to się może okazać dość problematyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.02.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 http://www.google.com/search?q=rheinzink+instrukcja+rynien+lutowanie&rls=com.microsoft:pl:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7ADBSpierwszy link to instrukcja do montażu rynien z lutowaniem. Można kleić albo lutować. My mamy to drugie. Dylatacja miała byc po jednej sztuce na środku elewacji.Właśnie może być problem z tymi dylatacjami, bo tam powinien być zakład. Chyba dlatego machnęłam na to ręką, jak znaleźliśmy dylatacje. A teraz nie wiem co zrobić. Trzeba byłoby wymienić połowę, żeby wstawić dylatację. Inaczej rynny wyjdą za krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 28.02.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 ...wracam po zimowym śnie Gdzie teraz warto kupić gazobeton biały (chyba z PW... tyle że nie wiem czy warto dopłacać ) na zachód od Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.02.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 ...wracam po zimowym śnie Gdzie teraz warto kupić gazobeton biały (chyba z PW... tyle że nie wiem czy warto dopłacać ) na zachód od Wrocławia temat trudny, bo nie kojarzę by ktoś wogóle poruszał zakup gazobetonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 28.02.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 temat trudny, bo nie kojarzę by ktoś wogóle poruszał zakup gazobetonu No to ja pierwszy odważny się zgłaszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 28.02.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 spytaj Jaretta, On ma Lindab Ja mam Rheinzink. Ale pewnie drugi raz założyłbym jednak zwykłe stalowe bo są równie estetyczne a jakoś nie przemawia do mnie fakt, że tytancynk ma 150lat trwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts