gosia1611 01.03.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 U mnie pewnie też cieknie fugami - na wiosnę zakleję je uszczelniaczem dekarskim ile wlezie to może pomoże. Taki pomysł też był, ale skuteczniejsze chyba by było wycięcie kamienia do samego komina i wpuszczenie dodatkowej blachy. Chyba tak będziemy próbować, dam znać czy to rozwiąże problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.03.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Tak. Nie dał się nałożyć. Została dziura, poprawili to po kilku tygodniach (mieli niby za free, ale krzyknęli sobie kase.. ) Jeśli ściana jest naprawdę tak mokra, że sie po niej leje to chyba lepiej poczekać z tym garażem. Szczególnie jeśli masz tynki gipsowe. jak pada, to się po niej leje ale upieram się, żeby dach zrobić przed tynkami, więc powinno przestać i będzie "tylko" mokra. tynki mam cem-wap. najwyżej powiem, żeby garaż zostawili na koniec i już. zresztą jak będzie tynk spływać, to sami chyba dojdą do tego wniosku, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.03.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Ad. 2 - Mam umowy z generalnym wykonawcą, okniarzem i schodziarzem. Chcesz? akurat te już mam odpękane ale dzięki. i za radę ze ścianami też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.03.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Faktycznie nie napisałem że chodzi o 3 centymetrowy tynk wewnętrzny a to Ci powiem za miesiąc, jakiej grubości my wyszły, ale mam nadzieję, że aż takie to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 01.03.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Faktycznie nie napisałem że chodzi o 3 centymetrowy tynk wewnętrzny U mnie na klatce schodowej mogło tyle wyjść albo i ciut więcej, zarzucali tam chyba z 3 razy tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 01.03.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 jak pada, to się po niej leje ale upieram się, żeby dach zrobić przed tynkami, więc powinno przestać i będzie "tylko" mokra. tynki mam cem-wap. najwyżej powiem, żeby garaż zostawili na koniec i już. zresztą jak będzie tynk spływać, to sami chyba dojdą do tego wniosku, nie? Dokładnie niech zrobią garaż na końcu, a w międzyczasie jak już będzie zrobiony dach może go spróbować osuszyć, np. wypożyczając nagrzewnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.03.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 jakby była dobra pogoda, to może wystarczyłoby zdemontować tymczasową bramę garażową made by ekipa p. Mietka elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.03.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 jakby była dobra pogoda, to może wystarczyłoby zdemontować tymczasową bramę garażową made by ekipa p. Mietka elektryka. obawiam się, że tak szybko ten garaż nie wyschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.03.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 No I to na żywca obejrzałem. Służba nie drużba Niebo gwiażdziste nade mną, a co we mnie? Pięć warek co za poświęcenie z Twojej strony:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.03.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Faktycznie nie napisałem że chodzi o 3 centymetrowy tynk wewnętrzny norma przewiduje 1,5cm-2cm, co rzadko bywa wykonalne. 3cm to nie zauważysz nawet, gorzej jak w nie których miejscach wyjdzie Ci 5-6cm - a tak się często zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 01.03.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Ja miałem jedną ściankę lekko krzywą i wyszło z 5-6cm. Ani wizualnie ani technologicznie nie ma z tym żadnego problemu o ile są to tylko nieliczne miejsca. Jedyna kwestia była taka, że akurat w tym miejscu była puszka od kontaktu i trzeba było ją wykuć osadzić na nowo bo nie dałoby rady założyć osprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 01.03.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 U mnie problem dotyczy skrzynek od rolet, okna z szynami od zewnątrz są zlicowane ze ścianą, przez to skrzynki wchodzą ok 1-2 cm do środka, trzeba na nie dać z 1,5 cm tynku co właśnie na zewnętrznych ścianach z oknami daje mi takie grubości. Myślałem co z tym zrobić, ale obawiam się że nie ma opcji tylko niech walą tynku ile potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 01.03.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Taki pomysł też był, ale skuteczniejsze chyba by było wycięcie kamienia do samego komina i wpuszczenie dodatkowej blachy. Chyba tak będziemy próbować, dam znać czy to rozwiąże problem. U mnie blacha jest na wcinkę i powinna działać, a jednak minimalnie gdzieś puszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 01.03.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 AAAAAAlbert, są zdjęcia ceramiki u Sylwersooooon a to daj jakiegoś linka albo co please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.03.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 mówisz i masz: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168638-Nasz-dom-przy-Liliowej-czyli-bli%C5%BCej-ni%C5%BC-dalej-%29/page7 nie chcę cudzych zdjęć przeklejać, skoro można "iść" i obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 02.03.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 A polecicie kogoś od podłogówki? Taki co to i projekt zrobi i wycenę fachową.... Plizz plizz I co, wszyscy sami sobie układali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 02.03.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Kochani, długo mnie tu nie było, więc jesli zle wycelowalem z ta informacją, to prosze nie łajać tylko naprostować. Tymczasem - mam drzwi ogniotrwałe takie masywne, garażowe, nie zostały zagospodarowane, więc od 1.5 roku leżą sobie w garażu, w ciszy, spokoju i porządku.Wadzą mi, więc myślę, że dla rzeczywiście zainteresowanej osoby mogę dać dobrą ofertę.W przypadku zainteresowania proszę od razu na 604 108 034, bo rzadko tu zaglądam i znowu sie z kimś chętnym rozminę. pozdrawiam!Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 02.03.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 lepiej celować tutaj:http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2671 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 02.03.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Frankai czy znasz inne niż te w linku lampki na schody świecące góra- dół?http://www.elektryczny.com/p,pl,4981,kinkiet+tango+duo+led+skoff.htmlna jakiej wysokości od stopnia powinna być lampka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.03.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Forum wie, forum radzi, forum nigdy cię nie zdradzi... Słuchajcie, całkowity offtopic - znajoma ma 16-letnią córkę z poważnymi problemami z tarczycą (ostra nadczynność), do ktorych doszły jeszcze zaburzenia hormonów płciowych i pilnie poszukujemy namiarów na dobrą ginekolożkę - ze względu na wiek pacjentki koniecznie kobietę - która przyjmuje w ramach NFZ, bo na pewno zapowiada się dłuższe i intensywne leczenie, a rodziny nie stać, żeby przez dłuższy czas co kilka tygodni płacić za prywatne wizyty wg dzisiejszych stawek. pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts