Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

ja mam problem z tym polecaniem ekip, fachowców, wykonawców, bo:

1. Nawet jeśli jestem zadowolona ja, to niekoniecznie innym może taka ekipa pasować (nie chodzi tylko o sposób wykonania, ale też sposób kontaktowania się z inwestorem, sposób bycia szefa, pracowników, porządek na budowie, itp itd.

2. To, czy dana ekipa sprawdziła się zwykle wychodzi dopiero po jakimś czasie i np. zaraz po jestem zadowolona, a potem coraz więcej wątpliwości, bo dopiero coś zauwazył np. wykończeniowiec albo dopiero doczytałam o czymś na forum i okazało się, że tego nie mam, tego nie zrobili, albo zrobili gorzej lub źle.

3. Mogę nie wiedzieć, że mam coś źle zrobione, a polecę ekipę.

4. Polecenie, to dla mnie trochę wzięcie odpowiedzialności - ktoś podejmie bowiem decyzję w oparciu o moją rekomendację, potem coś się sypie i jest mi głupio, bo ja poleciłam.

Dlatego też mój post w "moich ekipach" wciąż nieuzupełniony.

Spirea, ale dzięki nawet niepewnym informacjom, ktoś może przynajmniej podjąć próbę pogadania z ekipą. Okaże się po jakimś czasie, że wszyscy ją krytykują albo tylko Tobie nie odpowiadała. Każda z wystawianych ocen jest subiektywna, niosąca bagaż emocji...ale dzięki temu łatwiej nam podejmować decyzje i dzięki temu to forum żyje. Przyjmując tę filozofię powinno się polikwidować 90% tematów, gdzie ludzie wymieniają sie informacjami o produktach, fachowcach (lub partaczach) itp. Nie boicie się wymieniać informacjami o firmach robiących drzwi wejściowe czy radzić komuś kafelki z danej firmy a boicie się na forum polecić ekipę, którą i tak będę musiał sam zweryfikować i sam podjąć decyzję po obejrzeniu ich roboty czy ją wezmę czy nie. Ludziska drogie...no plizzz

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Witam Grupę

Zaczyna się kolejny sezon budowlany i kolejni inwestorzy poszukują ekip do SSO. Rok temu byłam w podobnej sytuacji i dzięki FM znalazłam ekipę . Rozmawiałam z inwestorami, u których wcześniej budowali, odwiedziłam kilka budów. Niestety trafiłam niezbyt dobrze. Budowa rozpoczęła się w czerwcu, a końca SSO raczej nie widać. Były problemy z prawidłowym odczytem projektu, schody wylane na początku grudnia do dzisiaj nie są poprawione (trzeba je skuć). Terminów zakończenia budowy podawano mi wiele. Więc tak naprawdę nigdy nie wiadomo jak się trafi.

to najlepsza odpowiedź na dywagacje ElwoodaWroclaw

to najlepsza odpowiedź na dywagacje ElwoodaWroclaw

A to jak skomentujesz?

prosze bardzo, przy okazji jeszcze inni

1. Krystian Lipiec (ojciec) tel.1. 607-615-588

2. Rafał Lipiec (syn) tel.2. 693-075-607

3.p. Łątka tel. 604-539-199

4.Tomasz Buczek tel. 602-808-180

dane z dawnej grupy polecanych "misiów"

to też moje dywagacje? Czy nadal będziesz stał na stanowisku, że polecenie kogoś to taka odpowiedzialność że nie możesz spać po nocach i poprosisz moderatora o usunięcie mojego postu?

witam wszystkich

poszukuję architekta-projektanta wnętrz Wrocław i okolice, oczywiście firm we Wrocławiu milion, więc niby można sobie znaleźć, ale po kilku próbach wyłuskania kogoś - odpadłam, poza tym jednak wolałabym kogoś chociaz trochę sprawdzonego, w polecanych ekipach tylko Claris poleciła wnętrzarza, ale pani architekt rezyduje teraz w W-wie, a dla mnie brak bezpośredniego kontaktu to minus :(

a więc - jeśli macie kogoś to chętnie "przygarnę":rolleyes:

ja moge polecić forumową Magde34 - jesli dalej poszukujesz to o szczególach wspólpracy mogę napisać na PW

Jaret, to ja wywołałem tę dyskusję, moją prośbą o podanie kontaktu do ekipy do SSO, którą mogą polecić forumowicze, którzy już mają za sobą ten etap budowy ...

Informacja o tym, że np. swoich nie polecam bo cos tam coś, i podaniem namiaru na kierownika czy ekipę, też jest ważną informacją aby nie ściągnąć tę ekipę na siebie gdzieś tam z internetu...

Wojgocku, co sie dzieje? Dopiero weszlam na forum, a tu sie Skorpionka uczepili.

Jakie zlosliwosci?

Nic z tych rzeczy. MY Skorpiony czasami tak mamy, ze zle jestemy zrozumiane i stad takie nieporozumienia.

Przeczytalam posty Wojgoca i... wszystko w porzadku. Zrozumialam. Zadnej uszczypliwosci nie zauwazylam.

Ellaj, Madeleine, Tatarak, XX, Spirea, Gosie(x2) i kogo jeszcze pominąłem (z racji mojej sklerozy) - RATUNKUUUUUUU bo chuopaki siem pozabijajom !!!!!!!!!!!!

Narzędzia mam, ale póki co się waham użyć, bo jak zacznę, to wyczyszczę ze 2 ostatnie strony. Nie chciałbym też wywyższać się i moralizować. Bo bycie sędziom, to nieprzyjemna sprawa, a na forum skończy się zakwalifikowaniem mnie do którejś grupy.

Fajnie by było, gdybyście sami wysprzątali swoje wypowiedzi z niegrzecznych uwag. Wszyscy już znamy Wasze zdanie i wystarczy. Może zostawcie 1 czy 2 posty sformułowane tak "Uważam że podawanie rekomendacji ma takie zady i walety: ....", "Proszę podawajcie w pytaniach szczegóły typu gdzie robota i z jakiego materiału". I piszcie na priva. Ale do siebie a nie do mnie :p

Wojgocku, co sie dzieje? Dopiero weszlam na forum, a tu sie Skorpionka uczepili.

Jakie zlosliwosci?

Nic z tych rzeczy. MY Skorpiony czasami tak mamy, ze zle jestemy zrozumiane i stad takie nieporozumienia.

Przeczytalam posty Wojgoca i... wszystko w porzadku. Zrozumialam. Zadnej uszczypliwosci nie zauwazylam.

dzięki za wsparcie:rolleyes:

tez nie wiem gdzie te uszczypliwości, zlosliwości:no:

Frankai, przestan!

hahahahaha

Z tymi pieniedzmy to bylo ogolnie. O wszystkich. "Rejonizacja". Dzwonilam do kilku fachowcow i pierwsze co to zawsze pytali, z ktorej czesci Wroclawia, bo oni, np. tylko na poludniu pracuja.

Pochwale sie, ze mam juz polozone plytki w ogrodzie zimowym. Niestety, nie widzialam jeszcze:( Nie ma mi kto zdjec zrobic, a raczej nikomu sie nie chce.

Teraz tylko poskrecac meble i gotowe.

jak sięgam pamięcią, to ekip tylko do ogrzewania podlogowego nikt tu nie polecał - generalnie większość Inwestorów w temacie hydrauliki podchodzi kompleksowo i zleca wykonanie jednemu Wykonawcy.

a kolega chyba nie potrzebuje adwokata w swojej sprawie.

Tatarak, Gosia1611, Albert07, Madeleine to osoby, które moga cos napisac o swoich ekipach do SSO

Ja swojej nie polecam, za to z dekarzy jestem zadowolona (mogę wysłać namiary na priv). Może nikt nie odpowiedział na zapytanie bo z różnych względów nie poleca swojej ekipy? Dlatego też z wątku moje ekipy można dowiedzieć się kto kogo polecał a kogo nie i dopytać na priv niż denerwować się, że nie ma odpowiedzi na zadane pytanie.

Ludkowie mili!

Naprawdę nikt nie robi w domu sobie rekuperacji albo gwc? Nadarza się okazja spotkania oko w oko z forumowym 'najlepszym doradcą od energooszczędzania' i cisza... tylko jedna osoba? No szybko, bo Piczman przyjedzie i zaraz pojedzie i okazji już nie będzie.

No dobra - jakieś ciastka lub michałki możecie przywieźć.;)

Ja bym się w sumie chętnie wybrała, ale się rozchorowałam... Mam nadzieję, że Tatarak się dowie nt. regulacji w naszym imieniu ;)