Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

ło matko ile jadu, aż musiałem pominąc 532 strony machnięte przez was w ciągu ostatnich dwóch dni. Nie chce mi się czytać więc piszę jedno.

SPOKÓJ PROSZĘ !!! :wtf:

rozumiem że wiosna idzie i ludziom psychika różnie oddziałuje w tej kwestii ale o co ta zadyma?

ziggy2002 - jak chcesz namiar na ekipę SSO to mogę ci podać moją. Długa historia i jeśli cię interesuje to napisz na priva. Szkoda mi tu zaśmiecać forum.

Frankai - co do drzwi to identyczne nam się spodobały, ale marki Jezior i to za 5500 zeta, z tym że cena wyższa ze wzgl na nasz chory kolor.

Ps nie jestem leniwcem, ale po prostu nie znaduję już czasu na wszystkie te fora o drzwiach, klamkach, śrubkach i innych bzdurach.

Jedyne co mnie teraz interersuje to się w końcu wybudować i zamieszkać :p

pozdr

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

jeżeli chodzi o ekipy od ogrzewania podłogowego to rację ma tu wojgoc - ja osobiście wszystko zleciłem jednej firmie i mię założyli podłogówkę, podpięcie pod solary, hydraulikę w domu i inne z tym tematem związane sprawy. Nie będę na razie polecał dopóki tego wszystkiego nie zepnę w całość i nie sprawdzę czy działa :no:

ziggy2002 - jak chcesz namiar na ekipę SSO to mogę ci podać moją. Długa historia i jeśli cię interesuje to napisz na priva. Szkoda mi tu zaśmiecać forum.

Od tego jest Grupa by pisać. Jeżeli sprawy są delikatne, to przygotuj opis dawaj każdemu po privie, zanim wybuchnie kolejna afera ;)

Ps nie jestem leniwcem, ale po prostu nie znaduję już czasu na wszystkie te fora o drzwiach, klamkach, śrubkach i innych bzdurach.

Jedyne co mnie teraz interersuje to się w końcu wybudować i zamieszkać :p

No bo to był joke taki :p

A co do forum - czyż to nie piękne, że człowiek zamiast budować się doktoryzuje, wpada w dodatkowy stres post factum (syndrom zaawansowanej Spiere'i) i uzależnia się od znajomych z Grupy (znacie jakieś przypadki ;) )?

no to ja mam jedną podobną - 60 zł na gotowo plus osobno za osadzanie parapetów i drugą - 50 zł na gotowo w tym parapety. nikt nie odlicza okien.

Nie odliczają, bo jest zabawa z wykończeniem okien i drzwi wejściowych - tak samo robią przy malowaniu.

Czy znacie stawki za malowanie? Czy np. 5 zł/m2, to za grunt i 2 razy farba, czy 5 zł to grunt i 10 zł farba?

Kwoty oczywiście przykładowe.

Dziećmi nie jesteśmy i nikt nikogo o ekipy obwiniał nie będzie (prawda Tatarak ? :) ) bo każdy ma swój rozum. Mówię to jako osoba, która sama poleciła ekipę niegodną polecenia. Ale to wyszło później. Koszmary mi się nie śnią.

prawda :) ale nie wiem, czy reszta ludzkości, jest tak dojrzała i wyrozumiała jak ja :rolleyes:

Ja bym się w sumie chętnie wybrała, ale się rozchorowałam... Mam nadzieję, że Tatarak się dowie nt. regulacji w naszym imieniu ;)

się postaram nawet "załatwić" :)

Albert, sfotografować Ci coś szczególnego z tego GWC albo reku? zdaje się, że nikt oprócz mnie nie jedzie :)

słuchajcie... wykończą mnie te hurtownie... proszę o wycenę na styro, robią mi na XPS. pytam o rynny Lindab - wmawiają mi, że to to samo co Budmat... normalnie ZUO w czystej postaci. nie ma normalnych handlowców w tej branży?

prawda :) ale nie wiem, czy reszta ludzkości, jest tak dojrzała i wyrozumiała jak ja :rolleyes:

Ależ oczywiście. Wszystko zależy od tego czy człek jest intrawertykiem czy ekstrawertykiem.

Ja też jestem za dawaniem rekomendacji, bo "w królestwie ślepców, jednooki jest królem". Biorący zaś rekomendację, ma obowiązek sprawdzić "towar" przed przyjęciem.

Kolego, co Ty masz z tą odpowiedzialnością? Jakaś trauma czy ktoś Ci nakładł po ryju (za przeproszeniem) i otruł chomika bo mu poleciłeś lodziarnię a okazało się że dla niego lody za słodkie?

Przecież nikt, tu nie prosi Cię o poświadczanie nieprawdy, tylko o subiektywną ocenę ekipy która u Ciebie pracowała. Jakiż to problem, napisać: Mogę polecić ekipę która u mnie pracowała (albo nie) ponieważ... ale nie podobało mi się to i to.

Proste jak konstrukcja cepa. Każdy swój rozum ma i chyba nikt nie będzie Cię ścigał ulicami Wrocławia.

A jeśli uważasz że pracowali u Ciebie sami partacze i nie chcesz nikogo polecić to nie polecaj ale nie zrażaj ludzi do forum.

Elwood, o odpowiedzialności ja pisałam. Napisałam to po konkretnym doświadczeniu. Mam projekt indywidualny i bardzo byłam i w zasadzie jestem zadowolona ze współpracy z architektką. Była zawsze dostępna, dała fajne pomysły, stworzyła nam niemalże idealny dom, rozkład itd. Załatwiła wszystkie formalności, służyła poradą. Zachwycona tym polecałam ją ze spokojem na forum. Dwie forumowiczki skorzystały i zdecydowały się u niej na projekt indywidualny, jedna kupiła gotowca. I co? Pierwsza nie dogadała się, projekt niedokończony, na forum napisała, że sprawa skończy się w sądzie (albo już jest). Druga - projekt doprowadzony do końca, nie pamiętam czy były jakieś problemy w trakcie. Jednak w trakcie budowy wyszły jakieś problemy w projekcie. Sprawa chyba zakończona, ale skończyła się też mało przyjemnie, czego świadkami była też m.in. grupa. Trzecia - wyszły też jakieś rzeczy w projekcie na etapie budowy, ale chyba (tak mi sie wydaje) nie konstrukcyjne, brak rozrysowania detali.

Było mi strasznie głupio, że tak skończyły się współprace z osobą, którą polecałam, z której naprawdę byłam zadowolona.

Można zawsze robić tak, jak Jarett, albo jak napisałam Tobie na priv co do kierownika. Spotkałeś sie z nim, przekonałeś i jest ok.

Nie odliczają, bo jest zabawa z wykończeniem okien i drzwi wejściowych - tak samo robią przy malowaniu.

Czy znacie stawki za malowanie? Czy np. 5 zł/m2, to za grunt i 2 razy farba, czy 5 zł to grunt i 10 zł farba?

Kwoty oczywiście przykładowe.

Płaciłam 5 zł za 2 warstwy farby/ Grunt miałam już w cenie wczesniej położonych gładzi. Pierwotna cena była 6 zl.