pedro73 12.03.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 właśnie jakoś nie widze tych durnych cokolików u nas w domu ale wiecie jak to jest jak facet się uprze My nie jesteśmy uparci, my bronimy swoich poglądów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.03.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 ja nie wierzę w oddychanie ścian. wierzę w wentylację mechaniczną to jakaś nowa wiara? generalnie ściana ma swoą przepuszczalność, więc jal masz z ceramiki, dasz welnę i tynki cem-wap to sciana ma lepszą paroprzepuszczalnośc od np. oblozenia styropianem i daniem tynków gipsowych - a to już mówimy o "termosie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.03.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 ale wiecie jak to jest jak facet się uprze nie:no:, nie wiemy:no::no: jak to jest. ale bardzo dobrze wiemy jak to jest, jak sie kobita uprze:yes::yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.03.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 kafle tez mamy białe jakbym mogła to chyba wszystko bym zrobiła na biało i fugi w tych kaflach też masz białe? mnie mąż namawiał na białe kafle w kuchni, ale nie lubię białych kafli z ciemnymi (lub brudnymi) fugami, więc poprosiłam o pisemną deklarację, że będzie fugi szurował, ilekroć uznam za stosowne. w ten sposób osiągnęlismy kompromis w postaci szarych kafli z szarymi fugami (łudzę się, że szare będą się mniej brudzić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.03.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 ale wiecie jak to jest jak facet się uprze wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.03.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 to jakaś nowa wiara? generalnie ściana ma swoą przepuszczalność, więc jal masz z ceramiki, dasz welnę i tynki cem-wap to sciana ma lepszą paroprzepuszczalnośc od np. oblozenia styropianem i daniem tynków gipsowych - a to już mówimy o "termosie" doszłam do wniosku, że to co mogą mi powiedzieć handlowcy/"specjaliści" od producentów i wykonawcy to jest zawsze* to, co akurat im pasuje. żadnych obiektywnych faktów się od nich nie wyciągnie (chyba że im się przypadkiem wymknie ) więc inwestor może sobie tylko wybrać, w co uwierzy i potem się tego trzymać * oczywiście jest to krzywdzące uogólnienie, ale kto mi zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.03.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 średnio to 2cm a minimum i maksimum ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 12.03.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 i fugi w tych kaflach też masz białe? mnie mąż namawiał na białe kafle w kuchni, ale nie lubię białych kafli z ciemnymi (lub brudnymi) fugami, więc poprosiłam o pisemną deklarację, że będzie fugi szurował, ilekroć uznam za stosowne. w ten sposób osiągnęlismy kompromis w postaci szarych kafli z szarymi fugami (łudzę się, że szare będą się mniej brudzić ) tak fugi będą białe (jeszcze czekamy na fugowanie) zaimpregnowane (pewnie zaraz na mnie siądzie dużo osób że to i tak nic nie da) takie nam sie podobały więc takie wybraliśmy, a nawet jak juz ściemnieja to zawsze można je wyskorbać i zrobic nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.03.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 a minimum i maksimum ile? weź 2m late i przyłóz do swoich scian a zobaczysz czy masz prosto murowane. generalnie 1,5cm to takie minimum, 2cm standard, 2,5-3cm zdarza się by wyrownać, 5cm jak masz ściany niby proste ale wymurowali po łuku:lol2: przed właściwym tynkiem jest jeszcze obrzutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 12.03.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 My nie jesteśmy uparci, my bronimy swoich poglądów. a gybyście jeszcze tak potrafili przyznać się do błędu czy braku racji chyba święto lasu by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.03.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 tak fugi będą białe (jeszcze czekamy na fugowanie) zaimpregnowane (pewnie zaraz na mnie siądzie dużo osób że to i tak nic nie da) takie nam sie podobały więc takie wybraliśmy, a nawet jak juz ściemnieja to zawsze można je wyskorbać i zrobic nowe w watku o łazienkach była ostatnio gorąca dyskusja o białych fugach. a jaka szeroką masz fugę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.03.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 a gybyście jeszcze tak potrafili przyznać się do błędu czy braku racji chyba święto lasu by było widzialy galy kogo braly:( trudno się zgodzić z takim generalizowaniem` Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.03.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 weź 2m late i przyłóz do swoich scian a zobaczysz czy masz prosto murowane. generalnie 1,5cm to takie minimum, 2cm standard, 2,5-3cm zdarza się by wyrownać, 5cm jak masz ściany niby proste ale wymurowali po łuku:lol2: przed właściwym tynkiem jest jeszcze obrzutka ale dlaczego ja mam swoje ścian mierzyć, jak o Twoje pytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.03.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 a gybyście jeszcze tak potrafili przyznać się do błędu czy braku racji chyba święto lasu by było mój mąż to potrafi. bossski jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.03.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 ale dlaczego ja mam swoje ścian mierzyć, jak o Twoje pytam? byłas u mnie i nie patrzyłaś na nie??? na parterze mam tak 2-2,5cm, na poddaszu z racji dwoch grubości pustaka - niby jedna dostawa a róznily się 1cm - mam ok 3,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.03.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 byłas u mnie i nie patrzyłaś na nie??? na parterze mam tak 2-2,5cm, na poddaszu z racji dwoch grubości pustaka - niby jedna dostawa a róznily się 1cm - mam ok 3,5cm patrzyłam, ale ja nie umiem patrząc na gotowe tynki ocenić ich grubości, mądralo odpowiedziałeś i wiem, bolało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 12.03.2012 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 fugi mam chyba 1,5 mm (dokładnie nie pamiętam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.03.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 gdziekolwiek bedziesz to grubość tynków mozesz ocenic po otworach drzwiowych - tam widać.co prawda nie musi to odzwieciedlać faktycznej grubości tynków na scianach, ale daje poglad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.03.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 fugi mam chyba 1,5 mm (dokładnie nie pamiętam) a jakie masz ogrzewanie? grzejniki na ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 12.03.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 w watku o łazienkach była ostatnio gorąca dyskusja o białych fugach. a jaka szeroką masz fugę? proszę podrzuć linka do tego wątku (nie mam czasu teraz tego szukać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts