Tatarak 13.03.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Proszę pamiętać, że są okapy i wyciągi. Okap pochłania zapachy. Wyciąg - jak ktoś nie ma WM - wyrzuca na zewnątrz. Ja mam wyciąg. Bardzo ładny, cichy i tani. Jak będzie zbierał - opowiem zaś. wiadoma rzecz. okap może działać w trybie pochłaniacza lub wyciągu. jeśli Piczman ma rację, to w trybie pochłaniacza usuwa z powietrza tylko tłuszcz, natomiast nie zapachy. ja mam teraz pochłaniacz i na zapachy faktycznie nie działa. ma ktoś WM z wyciągiem na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.03.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 żadna tam większość. u mnie wychodzi pół na pół. Nawet jeżeli tylko pół to i tak o nieskończoną ilość razy więcej niż komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.03.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 no więc Piczman mówi, że można mieć wyciąg z osobnym wyjściem na zewnątrz z takim jakby zaworem zwrotnym, który się otwiera pod wpływem ciśnienia powietrza, gdy włączasz okap. a normalnie jest zamknięty, co zapobiega nawiewaniu zimnego powietrza do domu. jedyne co, to nie można okapu podłączyć do kanałów WM (wiadomo, tłuszcz na filtrach etc.). ale poza tym jego zdaniem taki wyciąg nie będzie zakłócać pracy wm. w sumie to jednorazowo włącza się go na kilkanaście minut - nie chodzi przez pół doby na okrągło. tylko jaki jest sens używać okapu z osobnym wyjściem na zewnątrz, jeśli jest WM. Jak przypalisz coś, to dajesz na maksymalny bieg i powinno dać radę. Pochłaniacz jeszcze ma sens, bo właśnie chodzi o "wciągnięcie" tego tłuszczu. Wkurzające jest, że nie ma raczej na rynku samych pochłaniaczy. Jeśli więc potrzebuję tę jedną funkcję, to muszę zapłacić za obie (działanie jako wyciąg/okap). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 13.03.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Rozterki ze styropianem zakończone, ale mam kolejne: Czy 700 za projekt przyłącza wody to normalna cena? Wiosną ub. roku płaciłam 900 zł brutto - ze wszystkimi uzgodnieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.03.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 tylko jaki jest sens używać okapu z osobnym wyjściem na zewnątrz, jeśli jest WM. Jak przypalisz coś, to dajesz na maksymalny bieg i powinno dać radę. Pochłaniacz jeszcze ma sens, bo właśnie chodzi o "wciągnięcie" tego tłuszczu. Wkurzające jest, że nie ma raczej na rynku samych pochłaniaczy. Jeśli więc potrzebuję tę jedną funkcję, to muszę zapłacić za obie (działanie jako wyciąg/okap). no wiesz, mnie się zapachy rozchodzą nie tylko wtedy, gdy coś przypalę. i przy pochłaniaczu te zapachy czuję prawie w całym domu, niestety. ale może WM na to poradzi. Piczman co prawda uważa, że dom powinien pachnieć domem, ale ja bym wolała móc decydować, jaki to dokładnie zapach (np. szarlotki tak, ale smazonego pstrąga nie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.03.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Tatarak, przypalenie byłjako przykład Rozmawiałam kiedyś z kim, kto ma WM i był zadowolony i dał mi właśnie przykład - przypalił ziemniaki, włączył najwyższy bieg i po chwili nic nie było czuć. A taki zapach jest dość intensywny. Z "mniejszymi" powinna sobie poradzić WM na niższych biegach. Zresztą u mnie okap nie daje rady. Ale też ma spore wyzwania - ostatnio bardzo mądrze wsadziłam podgrzać coś do mikrofali. A to coś było w garnuszku z rączką z ebonitu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.03.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Słuchajcie, czy koszt usługi elektryka polegającej na okablowaniu domu 140m2, wlz o długości 22, wszystko z materiałami, na poziomie 12 tys zł nie wydaje się Wam za wysoki? Nie chcę płacić najtaniej, ale ta cena to chyba lekkie walenie w rogi? Ile płaciliście za instalacje? jak masz w domu 10punktów i rozdzielnie 12polową to duuuużo. ale jak masz w domu 200pkt, wszystko na innych obwodach, rozdzielnia 84pola,poddasze osobna rozdzielnia by nie latać w razie czego, do tego telewizja i internet wszedzie - kabelki ladie wpuszczone w rurki wykorytowanych pasach w scianach by problemu z tynkowaniem nie bylo i ewentualnie łatwo kabel wymienić to cena przyzwoita. bo sama pow. domu i cena na gotowo niewiele mówi w tej materii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.03.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 A to coś było w garnuszku z rączką z ebonitu.... uuuu to ile wietrzyłaś? bo to raczej odór ciężkiego kalibru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.03.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 uuuu to ile wietrzyłaś? bo to raczej odór ciężkiego kalibru ze 2 dni co najmniej było czuć. A w mikrofali to parę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.03.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 A to coś było w garnuszku z rączką z ebonitu.... Nie wiem jak pachnie ebonit mikrofalowany, ale zapach po cięciu piłą lub wierceniu, bardzo lubiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 13.03.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Nie wiem jak pachnie ebonit mikrofalowany, ale zapach po cięciu piłą lub wierceniu, bardzo lubiłem Czyżby jakieś wizje po cięciu lub wierceniu Cię dopadły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.03.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Czyżby jakieś wizje po cięciu lub wierceniu Cię dopadły? Nie - aż tak nie starałem się go poznać A propos zapachów, to nie tak dawno cięliśmy jakieś drewno w domu i jak żonka weszła, to była tak zachwycona zapachem "tartacznym", że chyba muszę znaleźć jakiegoś "tartacznego" Brise'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.03.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 jak byłam mała, to uwielbiałam wchodzić do szewca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 13.03.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 jak byłam mała, to uwielbiałam wchodzić do szewca Co Wy dzisiaj takie "narkotyczne" tematy poruszacie . Jeden o eboniecie, druga o budaprenie. Co to się działo z weekend z Wami? Wspomnienie z lat studenckich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.03.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 ja piszę przecież o zapachach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 13.03.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 ja piszę przecież o zapachach No to ja wiem... A co z zapachami się robi? Wciąga nosem, czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.03.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 A co z zapachami się robi? Wciąga nosem, czyż nie? A co złego jest w zapachu ciętego drewna bo nie kumam? A co złego jest w zapachu butaprenu? A takie piwo? Zakładam, że pijesz. Czyż to nie alkohol? A alkohol nie uzależnia i nie truje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 13.03.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Tez lubie zapach butaprenu:) Takiego drewna zreszta tez. U nas w pracy sa zele antybakteryjne do rak na bazie chyba spirytusu. Ale ladnie pachna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.03.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Tez lubie zapach butaprenu:) Takiego drewna zreszta tez. Ciekawe jakby pachniało świeżo przycinane drewno, sklejone butaprenem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 13.03.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Ciekawe jakby pachniało świeżo przycinane drewno, sklejone butaprenem Jaaaaa....! Pewnie super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts