gosia1611 19.03.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Robocizna 1tys zł (instalacja na dachu), ok 800zł materiał firmy Błyskawica, koszt podłączenia przez elektryka nie był duży, ale nie pamiętam dokładnie z zestawienia, najlepiej gdybyś miała wypuszczone wąsy z fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 19.03.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ma ktos moze namiar, albo wykonuje zlecenia robot ziemnych koparko-ladowarka we Wroclawiu? Chodzi o zaladunek gruzu. Lokalizacja, to poludniowy-wschod Wroclawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.03.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Gosia, Tataraku, a macie może jakieś wyszczególnienie, ile z ceny tego dachu wynosi właśnie instalacja odgromowa? Na Tarbudzie była jedna firma, która się tylko tym zajmuje i oszacowali wstępnie koszty takiej instalacji na 3 tyś (materiały + montaż) - trochę dużo, co? zależy, czy masz już bednarkę (te wąsy wspomniane przez Gosię). U nas sam dach ma wynieść kilka stówek - dokładnej wyceny nie mam. Myślę że zamkniemy się w 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaToKo 19.03.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ja brałem z Mega1000 styropian, klej, grunt, tynk i wszystko było ok. Potem dokupowałem wiaderko tynku [kolor i faktura na zamówienie] z czym nie było żadnego problemu [tylko sam sobie po nie pojechałem]. Dziękuję bardzo za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.03.2012 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Byli, byli. Jak chcesz Madeleine mogę podesłać namiary na nich + ogólne wrażenie dla każdego. to ja poproszę na maila - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 20.03.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Robocizna 1tys zł (instalacja na dachu), ok 800zł materiał firmy Błyskawica, koszt podłączenia przez elektryka nie był duży, ale nie pamiętam dokładnie z zestawienia, najlepiej gdybyś miała wypuszczone wąsy z fundamentów. Mogę prosić o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 20.03.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Poszukuję firmy zajmującej się wywozem odpadów po budowie. Może możecie podać namiary. Okolice Kiełczówka, Dobrzykowic, Nadolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 20.03.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Mogę prosić o namiar. poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.03.2012 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Poszukuję firmy zajmującej się wywozem odpadów po budowie. Może możecie podać namiary. Okolice Kiełczówka, Dobrzykowic, Nadolic. Mtrans 502041531 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 20.03.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Ja brałem (i pewnie jeszcze raz będę musiał) od nich - http://www.eko-logis.com.pl/cena niezła i nie trzymają się sztywno terminu zwrotu kontenera (u mnie stał chyba ze 3 tygodnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 20.03.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Mam pytanie czy robiliście badanie gruntu, potrzebuje namiar na ekipę która je wykonuje. I ile płaciliście.Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.03.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 robiliśmy, namiar na priwa, płaciłam coś ok. 580 zł za 2 odwierty półtora roku temu chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 20.03.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Supsenser - rozwiń temat przewagi Nicoll nad Jan-Gazem? mam już tego jan-gaza zamówionego, niech wiem, co tracę za te parę tysiaczków róznicy Różnią się wymiennikiem, powierzchnią filtrów, obudową, sterownikiem. Najważniejszy oczywiście jest wymiennik tzn. Nikol ma spiralny przeciwprądowy z powierzchnią wymiany >40 m2, a Jan-Gaz przeciwprądowy z powierzchnią wymiany >20 m2, Nikol ma także dużo większej powierzchni filtry [rzadsza wymiana]. Nie wiem jak w praktyce używa się sterownika Jan-Gaz, ale wiem, że ten z Nikol najwygodniejszy w obsłudze z pewnością nie jest. Generalnie za te kilka tys różnicy też wziąłbym Jan-Gaz, więc dobrze wybrałaś chociaż o cenę trzeba by spytać dystrybutora Nikol bo te podawane na www są jak zwykle w budowlance do sporej negocjacji. Ciekawy wątek o Jan-Gaz: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?125809-Rekuperator-Jan-Gaz-opinie/page41& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.03.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 sterownik w postaci takiego zwykłego pokrętła widziałam u Awo - jak dla mnie wystarczy. Gosia1611 ma bardziej wypasiony - z elektronicznym wyświetlaczem i w ogóle - ale takie gadżety zazwyczaj obsługuje się "intuicyjnie", czyli ja bym musiała mieć zawsze pod ręką instrukcję obsługi, więc wybraliśmy pokrętełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 20.03.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Mam pytanie czy robiliście badanie gruntu, potrzebuje namiar na ekipę która je wykonuje. I ile płaciliście. Z góry dzięki za info. wysyłam na priva, a odwierty najlepiej robic 3 szt - tak by móc poprowadzić 2 do 3 linii przekrojowych, bo jeden to moze być mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 21.03.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Gosia1611, Spirea, Jarett - bardzo dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.03.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 sterownik w postaci takiego zwykłego pokrętła widziałam u Awo - jak dla mnie wystarczy. Gosia1611 ma bardziej wypasiony - z elektronicznym wyświetlaczem i w ogóle - ale takie gadżety zazwyczaj obsługuje się "intuicyjnie", czyli ja bym musiała mieć zawsze pod ręką instrukcję obsługi, więc wybraliśmy pokrętełko Mam też wersję "wypasioną" sterownika - chodzi o programowanie stref czasowych w kalendarzu tygodniowym. Niestety ten mój sterownik zbyt intuicyjny nie jest :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.03.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Suspenser - dla mnie żaden sterownik nie jest intuicyjny Ile płaciliście za piasek do wylewek - tak mniej więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zy 21.03.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Tataraku, Mila_Wroc wielkie dzięki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.03.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Ile płaciliście za piasek do wylewek - tak mniej więcej? 700zł/ 24tony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts