Tatarak 22.03.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Jak nie zapomnę to wieczorem wkleję namiary na gościa, od którego kupowałem Neotherm w dobrej cenie. Potem jak zabrakło mi kilku paczek to dokupowałem we wspomnianej hurtowni na Opolskiej (nazwy nie pomnę, cena też była taka se). Potwierdzam ogromne problemy fabryki z dostawami. Jak nie zamówi się z wyprzedzeniem, albo braknie to 2-3 tygodnie postoju. to ja też chcę te namiary start elewacji mam wstępnie umówiony na 7 maja, a tu jeszcze tyle decyzji trzeba podjąć jakimi systemami robiliście u siebie? w sensie producenta. kogo omijać szerokim łukiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.03.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 do Ciebie najblizej i tak piasek z Mietkowa. spróbuj tu - Mirek 602 108220. Gość ma baze w Domaslawie i często ma na placu piasek dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.03.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 znacie jakieś grzejniki drabinkowe o szer. 30 cm? znalazłam tylko Instal-projekt, ale może jest cos jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 22.03.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Buduję Dom w Rododendronach 5 Archonu w trójkącie Wrocław-Oleśnica-Trzebnicaobecnie na tapecie Okna Co do tego Styropianu Neo Grafit to byłem u producenta -kiedyś to był Styropol teraz NeoprofilStyropian jest oki nie mają czegoś takiego jak magazyn tylko tną pod klienta i na auto Niestety podczas załadunku rzucany jest mocno -różki lecą a jak frezowany to już tylko gorzej więc szukam własnego transportu albo gwarancji-późniejszego rabatu Do osób które miały styczność z tym styropianem Czy jest problem z przecieraniem tego styro w fakturze ma on takie 8mm dropsy(kulki) A co z sezonowaniem -jak tną na bierząco to z dwa miesiące powinien leżeć na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.03.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 tu stoi, że 8 tygodni http://www.budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view/id,6861/Itemid,39/ skąd taki brać? styropol pisze, że im wystarcza 14 dni http://www.kaba.rzeszow.pl/upload/File/Styropol_Styroflex.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 22.03.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 tu stoi, że 8 tygodni http://www.budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view/id,6861/Itemid,39/ skąd taki brać? styropol pisze, że im wystarcza 14 dni http://www.kaba.rzeszow.pl/upload/File/Styropol_Styroflex.pdf Te z marketów wyglądają na wysezonowane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 22.03.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Uważajcie na producentów styropianów, bo niektórzy produkują chłam. Na tych stronach są informacje o zakwestionowanych produktach (nie tylko styropian). Myślę, że pojawienie się tam producenta z jakimkolwiek produktem powinno zapalać u nas ostrzegawczą lampkę:http://www.gunb.gov.pl/kwzwb/index1.phphttp://www.gunb.gov.pl/kwzwb/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.03.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 jesli lampka mi sia ma zapalać, bo nie wiadomo kto, znalazl jeden produkt w jakimś stopniu niewłasciwy to popadlbym w paranoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 22.03.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 jesli lampka mi sia ma zapalać, bo nie wiadomo kto, znalazl jeden produkt w jakimś stopniu niewłasciwy to popadlbym w paranoje Jasne, ale ja np. rozpatrywałem zakup zbiornika na deszczówkę od jednej z firm. Firma jest od 2011 na liście z dopiskiem, że zakwestionowano "Wszystkie egzemplarze wyrobu budowlanego wprowadzone do obrotu od 01.05.2004 r. do 14.07.2011 r.", a chodzi o betonowe szambo. Pewnie, że drobne wpadki mogą się zdarzyć każdemu. Mam na myśli częste/masowe występowanie na takiej liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.03.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 oczywiście, ze masz racje i ostrozności nigdy nie zza wiele.zawsze warto przed zakupami sprawdzić co i jak.a jaki zbiornik na deszczówke chcesz kupić? kto Ci to bedzie to robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 22.03.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 oczywiście, ze masz racje i ostrozności nigdy nie zza wiele. zawsze warto przed zakupami sprawdzić co i jak. a jaki zbiornik na deszczówke chcesz kupić? kto Ci to bedzie to robić? Chcę kupić betonowy zbiornik prawdopodobnie 10 m3 (dachu mam około 280 m2). Będę go chciał sprowadzić z "zagłębia" - Jedlińsk. Wybrałem już firmę. Bliżej montażu (maj/czerwiec) będę szukał inną/innego chętnego na zbiornik, to będzie tańszy transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 22.03.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Chciałem do dziennika budowy dodać zdjęcie, ale widzę tylko jakiś "durny" kwadracik zamiast zdjęcia. Co trzeba zrobić, żeby zdjęcia było normalnie widać? Wy to jakiś dopisujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.03.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 ile kosztuje ta 'przyjemność"?mas firmę co Ci to zrobi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 22.03.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 ile kosztuje ta 'przyjemność"? mas firmę co Ci to zrobi? Przywózka i montaż zbiornika około 3200, jeżeli tylko dla mnie (zbiornik 2500, transport 700). Wykopanie, zasypanie i podłączenie rur od deszczówki już w mojej gestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.03.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 a nie korzystniej wychodzi plastikowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 22.03.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 a nie korzystniej wychodzi plastikowy? Cenowo raczej nie, bo taki plastikowy na 2 m3 kosztuje 1500 PLN, a za betonowy 10 m3 z transportem trzeba zapłacić do 3500 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 22.03.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Cenowo raczej nie, bo taki plastikowy na 2 m3 kosztuje 1500 PLN, a za betonowy 10 m3 z transportem trzeba zapłacić do 3500 PLN. A korzyści z posiadania takiego zbiornika są warte tej ceny? (nie znam się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.03.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Mamy taki zbiornik-szambo 10m3 na deszczówkę. Własnie leci 2-gi rok użytkowania. Jesteśmy zadowolenie bo umożliwia nam to swobodne podlewanie ogrodu a latem wieczorami ciśnienie w sieci wodociągowej wyraźnie spada (nie mówiąc o kosztach wody która ma by coraz droższa). Oczywiście w sensie finansowym to żaden biznes ale przy okazji rozwiązuje problem z deszczówką (nie mamy gdzie odprowadzać). Tak pro ekologicznie zadziałaliśmy Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.03.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 My robimy taką studnię, do której będziemy odprowadzać wodę deszczową i móc z niej podlewać wodę. prawdopodobnie w okresie suszy nie będzie z niej wielkiego pożytku, ale głównie nam chodzi o pozbywanie się deszczówki. nie każdy ma kanalizację burzową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 22.03.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 My robimy taką studnię, do której będziemy odprowadzać wodę deszczową i móc z niej podlewać wodę. prawdopodobnie w okresie suszy nie będzie z niej wielkiego pożytku, ale głównie nam chodzi o pozbywanie się deszczówki. nie każdy ma kanalizację burzową Tataraku, a jak to to wygląda? Taka studnia jak na wsi, czy jakoś inaczej? Mu tez chcemy kopać studnię do podlewania, a że nie mamy gdzie doprowadzać deszczówki, to może dwa w jednym? Tylko boję się, że mi tam dziecipowpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts