Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

A właśnie niekoniecznie! My mieliśmy wyznaczone współrzędne kartograficzne działki, z których wychodziło, że jeden z kamieni leży za płotem u sąsiada, jakieś 12 cm od siatki (czyli zjadł nam działkę o te 12 cm), ale przecież nie wpadnę do niego z saperką na ogródek :)

Lepiej wpadnij od razu z saperami :) Teoretycznie Nawet W GRANICY działki ogrodzenie można postawić tylko za zgodą sąsiada. Ja wolałem nie ryzykować i postawiłem słupki przed kamieniem po swojej stronie działki a więc de facto oddałem jakieś 5 cm sąsiadowi.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Poszukuje firmy do wykonania instalacji pompy ciepła z odwiertami pionowymi. Po zapoznaniu z ofertami w regionie najbardziej spodobała mi się firma Andre-tech. Czy ktoś korzystał może z usług tej firmy i może napisać jak przebiegała współpraca?

Interesują mnie również doświadczenia z innymi firmami od pomp ciepła z okolic Wrocławia, będę wdzięczny za wszelkie uwagi.

Niestety wyszukiwarka na forum pokazuje tylko, że temat był tutaj już poruszany, natomiast nie udało mi się jej zmusić do wyszukania konkretnych postów na grupie wrocławskiej :(

Geodeta przy tyczeniu działki powinien zakopać tzw. "kamienie geodezyjne". To są długie na jakieś pół metra ceglane rury.

U mnie były tradycyjne betonowe z plusikiem. One mają wysokość góra 40cm i bez problemu się je wykopuje. Co więcej - większość robiąc płot je przesuwam, bo im przeszkadza. Jakiś że u mnie płoty od sąsiadów już były, to sprawdziłem tylko czy mi nie "skradziono" powierzchni, a już czy faktycznie jest idealnie tam gdzie trzeba to olałem.

Jakiej firmy grzejniki macie u siebie?

Oprócz tych DeLonghi mam:

- na parterze w pokojach 2 x Viesmann Carat,

- w pomieszczeniach gospodarczych... nie wiem co. Sąsiad instalator miał coś dać w sensownej cenie,

- w łazience na parterze - Vasco Cocos jakiśtam z wystawki za pół ceny (i tak najdroższy z wszystkich),

- w łazience na piętrze - Terma Technologie (jakiś z tańszych)

witam jestem z kepna wiec i nie wiem czy mogę tutaj pisać? jeśli nie to przepraszam :D chciałem się zapytać czy ktoś nie ma na sprzedaż stempli budowlanych? lub nie wie gdzie można kupić w przyzwoitej cenie? potrzebuje 150sztuk od 2,7m do 3,2m. pozdrawiam Pawel.

Podjedź na budowę S8 może sprzedadzą ci trochę drewna z wycinki. Z tych cienkich nie muszą się rozliczać.

Poszukuje firmy do wykonania instalacji pompy ciepła z odwiertami pionowymi. Po zapoznaniu z ofertami w regionie najbardziej spodobała mi się firma Andre-tech. Czy ktoś korzystał może z usług tej firmy i może napisać jak przebiegała współpraca?

Interesują mnie również doświadczenia z innymi firmami od pomp ciepła z okolic Wrocławia, będę wdzięczny za wszelkie uwagi.

Niestety wyszukiwarka na forum pokazuje tylko, że temat był tutaj już poruszany, natomiast nie udało mi się jej zmusić do wyszukania konkretnych postów na grupie wrocławskiej :(

Hej.

Ktoś tu kiedyś korzystał z Andre-Techu i nawet przez długi czas rozważałam ich ofertę, ale w końcu zrezygnowałam. Napiszę Ci na priva

Pan Lugowski z allegro ma nizsza cene.

Robil ogrodzenie u Claris.

U mnie dopiero bedzie.

A propos, co zrobic z punktami granicznymi, ktore poginely? Zamowic geodete i tylko odszukac i zaznaczyc, gdzie powinny byc? Czy cala procedura z zawiadamianiem sasiadow, nanoszeniem na plany, a co za tym idzie wiekszymi znacznie kosztami?

A mogę prosić o kontakt do tego Pana ?

Co do słupków, u nas były zakopane metalowe rurki, ale wykonawcy ogrodzeń u "narożnych" sąsiadów po prostu je usunęli.

Jeżeli geodeta przy pomiarach końcowych nie znajdzie nieprawidłowości, to w zasadzie nie ma problemu. W innym przypadku trzeba wszczynać całą procedurę. Ale czekać z ogrodzeniem do końca budowy :???:

Acha, na jakim etapie Suspenser wierciłeś tę studnię? Boję się, żeby mi jej jakoś fadromami i betoniarkami nei rozjeździli.

Z tego co pamiętam wierciłem w połowie budowy, ale jest oddalona od domu w jednym z rogów działki, gdzie nic jej nie zagrażało.

Sąsiad ma przy samym fundamencie dzięki czemu hydrofor ma w domu w pomieszczeniu technicznym [ja musiałem zamówić u szwagra "domek dla pompy"].

A mogę prosić o kontakt do tego Pana ?

Co do słupków, u nas były zakopane metalowe rurki, ale wykonawcy ogrodzeń u "narożnych" sąsiadów po prostu je usunęli.

Jeżeli geodeta przy pomiarach końcowych nie znajdzie nieprawidłowości, to w zasadzie nie ma problemu. W innym przypadku trzeba wszczynać całą procedurę. Ale czekać z ogrodzeniem do końca budowy :???:

Mam adres mailowy [email protected]