Tatarak 27.03.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 z serii pytań niemądrych: skąd macie wyliczony ozc? widzę, że rację mieli ci, którzy mówili mi, że postawienie ścian, to mały pikuś, bo kłopoty zaczynają się później .... ja zamawiałam u Asolta i od razu mówię, żę w pakiecie z różnymi dodatkowymi projektami itp. więc nie wiem, ile to "samo" kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.03.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ja dzisiaj jadę obejrzeć Izoterm z Kępna. Awo, to podziel się wnioskami i wypytaj, jaki rabat dostaniemy na zakup grupowy - ja mam 310 m2 elewacji, Gosia1611 - 180 m2. A nóż-widelec wszyscy na tym skorzystamy. Ten izoterm to 0,038 dociągnie? ja chcę 20 cm z frezem, a Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 27.03.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 ... ale nikt mnie nie nigdy nie próbował przekonać, że z wełną jest lepiej/taniej więc się trzymam styropianu Tataraku - może i dobrze, bo z wełną jest drożej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.03.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ten izoterm do 0,038 dociągnie? ja chcę 20 cm z frezem, a Ty? już sobie sprawdziłam - "dociąga" do 0,04, ale może ceną i jakością rzuci na kolana. ponegocjujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.03.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 hm, ten http://izoterm.nawww.eu/index.php?id=6&id_sub=0 nie jest z kępna to coś innego chyba sprawdziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.03.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Tataraku - może i dobrze, bo z wełną jest drożej... to uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.03.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Awo, Tatarak, kto będzie Wam robił elewację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.03.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Tataraku - może i dobrze, bo z wełną jest drożej... drożej - czyli ile drożej??? i w jakim czasie ewentualna różnica zwróci się w eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.03.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Awo, Tatarak, kto będzie Wam robił elewację? mnie miała robić druga ekipa od szefa tynkarzy, ale teraz to nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.03.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Awo, Tatarak, kto będzie Wam robił elewację? a kto Tobie robił, za ile i czy jesteś zadowolona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 27.03.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Awo, to podziel się wnioskami i wypytaj, jaki rabat dostaniemy na zakup grupowy - ja mam 310 m2 elewacji, Gosia1611 - 180 m2. A nóż-widelec wszyscy na tym skorzystamy. Ten izoterm to 0,038 dociągnie? ja chcę 20 cm z frezem, a Ty? Pogadam. Ale podstawowy to chyba ma 0,04 i już. Zdaje się, że mają też jakąś grafitową wersję i taka mi się marzy, 18 cm bez freza - piankowane będzie. Pamiętaj, że pod frezem nie zapiankujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.03.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 źle spojrzałam, o,038 mam na ścianach fundamentowych, a na elewacji mam przyjęty 0,04 ja tego piankowania nie rozumiem - to nie można ładnie łączyć płyt na tym frezie? Andrzej, masz jakąś sprawdzoną ekipę już zaklepaną? po ile, na kiedy i podziel się namiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.03.2012 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 wrrróć. właśnie się skonsultowałam z murarzem, który mi mial robić elewację, ale "uciekł" (ale wierzę, że się zna, więc go wykorzystuję jako konsultanta-praktyka ) i on mówi, że te 20 i tak są zawsze trochę krzywe, a bez frezu łatwiej nad nimi zapanować, więc lepiej bez frezu i potem piankować. no to zmieniam zdanie, bo la donna... wiecie. Czyli poproszę 20 cm, 0,04 i bez frezu (same oszczędności ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 27.03.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam. Dotarliśmy do takiego momentu budowy, gdy czas zdecydować się na jakieś okna. No i klops. Osiołkowi w żłoby dano... Pomóżcie, proszę. Czy ktoś ma doświadczenia z firmą Czarniak z ul. Trzebnickiej (lub - zdaje się z ich drugim punktem - z Długołęki). No i tak ogólnie - gdzie kupowaliście stolarkę? Hej, my zamówiliśmy okna w Wimarolu, producent okien z Wrocławia. Nie wiem jak będzie z montażem, bo my jeszcze trochę przed, więc nie polecam i nie odradzam, ale samo okna są ok, na profilach Schuco, pasywne, a sam Wimarol ma niezłe opinie. Zawsze możesz wysłać zapytanie ofertowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 27.03.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam. Dotarliśmy do takiego momentu budowy, gdy czas zdecydować się na jakieś okna. No i klops. Osiołkowi w żłoby dano... Pomóżcie, proszę. Czy ktoś ma doświadczenia z firmą Czarniak z ul. Trzebnickiej (lub - zdaje się z ich drugim punktem - z Długołęki). No i tak ogólnie - gdzie kupowaliście stolarkę? Czy gdzieś znajdę na wątku odpowiedzi na takie pytania? Proponuję sprawdzić Avane są ładne, mają i mają dobre parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.03.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Witam. Dotarliśmy do takiego momentu budowy, gdy czas zdecydować się na jakieś okna. No i klops. Osiołkowi w żłoby dano... Pomóżcie, proszę. Czy ktoś ma doświadczenia z firmą Czarniak z ul. Trzebnickiej (lub - zdaje się z ich drugim punktem - z Długołęki). No i tak ogólnie - gdzie kupowaliście stolarkę? Czy gdzieś znajdę na wątku odpowiedzi na takie pytania? jakieś okna czyli jakie? drewniane czy plastikowe, jaka szyba, jakie okucia, jakie parametry szyby - pytań mozna mnozyć na tak ogólnikowo zadane pytanie. bo najtaniej to z odzysku - parametry okna 5letniego są ok. a w kieszeni sporo zostaje na wykończniowe roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 27.03.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 ja zamawiałam u Asolta i od razu mówię, żę w pakiecie z różnymi dodatkowymi projektami itp. więc nie wiem, ile to "samo" kosztuje A co Asolt jeszcze produkuje/projektuje fajnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.03.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 ja tego piankowania nie rozumiem - to nie można ładnie łączyć płyt na tym frezie? można - ale to wymaga czasu, za który Inwestor nie zapłaci. A za piane i tak Ty płacisz a nie Wykonawca, wiec po co On ma się starać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 27.03.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 mnie miała robić druga ekipa od szefa tynkarzy, ale teraz to nie wiem... Tatarak, może plaga nieszczęść dla tej ekipy już się wyczerpała i będzie dobrze? Ja mam namiary do naszego kumpla, który robi elewacje (głównie tylko elewacje). My jesteśmy na niego "skazani" , więc nawet specjanie nie szukamy, ale nie jestem w stanie obiektywnie ocenić jaego pracy - musielibyście go przesłuchać i obejrzeć Inna sprawa, że on chyba nie ma już miejsc w tym roku, ale może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.03.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 nikt nie wie jeszcze gdzie mozna tanio kupic stemple? Ja kupowałem w Ostrowie w "Sklejce", ale to chyba nie jest tanio. W dodatku musiałem chyba stawiać na bloczkach, bo były krótsze niż potrzebowałem. Do Kępna 45km, więc to kawałek jest, a jak na całość to potrzebna by Ci była duża przyczepka. Mimo wszystko spróbuj do nich zadzwonić i zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts