wojgoc 31.03.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 O, Ellaj, to witaj w niedoli... ciekawe, czy to już na zawsze? Moorela - my zamierzamy, będzie podłączony za podlicznikiem na "wodę ogrodową" i zlewem roboczym w pom. gosp. tak jeszcze myślę, czy wodę do spłukiwania wc jest sens puszczać przez ten zmiękczacz. dokładny model nie wybranyl nie kumam tego rozwiazania, ale na mój rozum to za ogrodowa placisz tylko za samą wodę, bez scieków, wiec jak w ten sam obwód chcesz podlaczyć zlew, kibelki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 31.03.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 z pytań nie budowlanych:gdzie można zrobić imprezkę na 15 osób (obiad kawa ciasto) żeby było czysto smacznie miło w okolicach rynku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.03.2012 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Wojgoc, nie zrozumiałeś.najpierw jest główny licznik. potem strumien będzie rozdzielony na 1) dom i 2) ogród. na tym ogrodowym podukładzie będzie podlicznik. na domowym będzie zmiękczacz/uzdatniacz wody. tylko zastanawiam się, czy nie dać wody na zlew gospodarczy i wc (gdzie płacimy i za wodę i za ścieki) - omijając zmiękczacz... teraz chyba opis jest dokładniejszy. dalej nie dostają powiadomień o nowych wpisach na grupie. znowu administratorzy "ulepszają" forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 31.03.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 ja też nie mam powiadomień o owych wpisach na grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 31.03.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 dalej nie dostają powiadomień o nowych wpisach na grupie. znowu administratorzy "ulepszają" forum? Dziwne, ja dostaję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 31.03.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 z pytań nie budowlanych: gdzie można zrobić imprezkę na 15 osób (obiad kawa ciasto) żeby było czysto smacznie miło w okolicach rynku??? Hotel Tumski? robiłam kiedyś imprezę, byłam bardzo zadowolona. Cenowo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 31.03.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Ja ponowię prośbę o namiary na stolarzy do schodów - prosta sprawa, konstrukcja betonowa jest, trzeba stopnice, podstopnice i balustradę.Dzisiaj byliśmy u jednego, okolicznego - człek patrząc tylko na zdjęcie, bez żadnych pomiarów, nawet ilości stopni nie policzył, stwierdził, że to będzie kosztować koło dychy. A w ogóle, to dlaczego śmieliśmy zrobić betonowe schody. No żenada po prostu. Czy znacie normalnych stolarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 01.04.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 awo65 - kiedyś pytałeś o stolarzy, a ja ci odpowiadałam. Ale może ty nie przeczytałeś, bo tu piszą po 20 stron dziennie.Tylko w tartaku w Dobroszycach. Serio, nie szukaj taniej, bo mają dobrą jakość, tylko trochę się potarguj. Będziesz zadowolony. U mnie wyszło ok. 12.000, ale ja mam rozbudowaną poręcz na drugim poziomie ze słupem wzmacniającym. Widziałam tańsze schody - i tanio wyglądały, skrzypiały. Jak chcesz zobaczyć moje - to zapraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 01.04.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Mam jeszcze pytanie....Czy ktoś ma u siebie drzwi wejściowe, które są narażone na warynki atmosferyczne (wiatr,deszcz czy śnieg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 01.04.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Hmmm... Kolega niewieścieje czy może ma bieżące doświadczenia potwierdzające pomocną funkcję brzucha? Ja dochodzę powoli do wniosku, że chyba mi się na starość zmienia płeć mózgu A sięgając pamięcią wstecz, to nie wiem jak reagowali sprzedawcy na ciążę żony (zwłaszcza, że większość ja załatwiałem), ale z pewnością fachowcy nie mieli litości. Potrafili zadzwonić do żony (ja byłem w delegacji) wieczorem, że potrzebują na jutro piasek bo się skończył. Nota bene wujowie (tacy 2-giej kategorii) żony. I jak miałem niby skojarzyć pozytywny wpływ? Mam niedawne doświadczenia [żony] w tej kwestii, a poza tym staram się rozumieć kobiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 01.04.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 to chyba instalowane sa w studzience, bo nie wiem jak w zakoapnymmozna wymieniac wklady??? równie dobrze mozna go zainstalować tuz przed licznikiem w domu. Przed licznikiem to raczej nie bo bardzo łatwo można by oszukiwać licznik ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 01.04.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 FILTR DO WODY Czy ktoś z Was robił taki duży filtr do wody na wejściu do domu? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Mam duży tj 10 calowy zaraz za wodomierzem [na tej samej konsoli w garażu] - z wkładem 5 mikronów i faktycznie niedługo po założeniu nowy, bielutki wkład robi się brązowy [gdy zakręcą i odkręcą wodę w sieci to od razu po odkręceniu robi się brązowy - taka fala syfu leci siecią]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 01.04.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 najpierw jest główny licznik. potem strumien będzie rozdzielony na 1) dom i 2) ogród. na tym ogrodowym podukładzie będzie podlicznik. na domowym będzie zmiękczacz/uzdatniacz wody. tylko zastanawiam się, czy nie dać wody na zlew gospodarczy i wc (gdzie płacimy i za wodę i za ścieki) - omijając zmiękczacz... teraz chyba opis jest dokładniejszy. Wg mnie to nie ma sensu bo zysk z tego niewielki a szkoda armatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 01.04.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Mam duży tj 10 calowy zaraz za wodomierzem [na tej samej konsoli w garażu] - z wkładem 5 mikronów i faktycznie niedługo po założeniu nowy, bielutki wkład robi się brązowy [gdy zakręcą i odkręcą wodę w sieci to od razu po odkręceniu robi się brązowy - taka fala syfu leci siecią]. Suspenser, a podeślesz mi na priva konkretne namiary (nazwę) na Twój filtr? Będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 01.04.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 awo65 - kiedyś pytałeś o stolarzy, a ja ci odpowiadałam. Ale może ty nie przeczytałeś, bo tu piszą po 20 stron dziennie. Tylko w tartaku w Dobroszycach. Serio, nie szukaj taniej, bo mają dobrą jakość, tylko trochę się potarguj. Będziesz zadowolony. U mnie wyszło ok. 12.000, ale ja mam rozbudowaną poręcz na drugim poziomie ze słupem wzmacniającym. Widziałam tańsze schody - i tanio wyglądały, skrzypiały. Jak chcesz zobaczyć moje - to zapraszam:) Musiała mi umknąć Twoja odpowiedź. Dziękuję. Za zaproszenie również. T-eraz jak już się skończył sen zimowy, częściej jesteśmy na budowie i może uda nam się dotrzeć tych parę kilometrów dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 01.04.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Hotel Tumski? robiłam kiedyś imprezę, byłam bardzo zadowolona. Cenowo ok. napiszesz mi coś więcej na priv;) ma ktoś jeszcze inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galan 01.04.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Hej! Przymierzam się do prac na zewnątrz - czy ktoś może mi polecić sumiennych brukarzy (podjazd, chodniki i taras z kostki Libet) oraz namiary na ogrodzenie frontowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.04.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 czy ktoś może mi polecić sumiennych brukarzy (podjazd, chodniki i taras z kostki Libet) Moi. Szczegóły w "Moje Ekipy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga123 02.04.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Wrócę do tematu okien Jaga123, podjedź do tego Wimarolu, albo napisz. Mają właśnie Shuco na okuciach Winkhausa, również wersje economic, może doradzą. My rozmawialiśmy bezpośrendio z właścicielem, panem Tomkiem, trochę gaduła, ale przynajmniej dowiesz się więcej. Im więcej ofert tym lepiej. Powodzenia! Dostaliśmy w sumie dobrą wycenę. Zastanawiam się nad zamówieniem u nich. Ktoś może korzystał? Albo ma jakąś wiedzę na temat ich usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 02.04.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 ma ktoś jeszcze inne propozycje? - Art Hotel - świetna kuchnia, bardzo ładne wnętrza, klimatycznie. - Lwowska w rynku, klimaty kresowe w kuchni. - Piwnica Świdnicka w Ratuszu, dobre jedzenie i nie ma masakry cenowej. - Sfinks koło Marii Magdaleny (no ale tam wiadoma kuchnia, schaorma itp) - a tanio to w Bazylii koło UWr. Jeśli możesz wybrac się poza Wrocław, z czystym sumieniem polecam 'Czarny Kur' w Chrząstawie. Boskie jedzonko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts