Mila_Wroc 05.04.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Pedro - rys pogladowy super! Ech, jutro podpisujemy akt notarialny - nie mogę sie doczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 05.04.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Zaczłęam też czytać Twój dziennik, i widze że masz fajną ekipę od SSO - oni do końca u Ciebie będą robić czy "idą w obieg"? Bo ja mam nadzieję ruszyć na przełomie czerwca/lipca i powoli zaczynam myśleć o poszukiwaniach ekipy. Ekipa kończ na SSO, potem pewnie ich weźmiemy na działówki, może na wylewki, ale jeszcze nie wiem. Pewnie skończą u nas gdzieś z końcem maja. Ale co do fajności tej ekipy to nie wiem, czy bym Ci ich poleciła. Owszem, pracują solidnie i szybko, od rana do wieczora, co wyłapiesz to bez gadania poprawiają, ale trzeba pilnować i to regularnie... No i cena była dobra. Coś kosztem czegoś. Więc zależy, czy będziecie mieli czas doglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 05.04.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Moorela, czasu nigdy nie ma A pilnować chyba kazdych trzeba.. Skonsultuję się dziś z moim M. jak on to widzi. A, czytałam ze zamawiałaś Toi Toikę za 212 zł - to jest koszt miesięczny, czy może jak się zapełni to wtedy trzeba nową czy jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 05.04.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Mila, wyślę Ci na priva 2 namiary z Wrocławia na te stemple, to sobie przemyślisz. My kupilismy drewniane, bo tańsze, pewnie wkrótce to zgnije, ale i tak za jakiś rok będziemy demontować ogrodzenie. Słupki stawialiśmy co 3-3,5 metra. Robiliśmy sami (mój i 2 ojców), co w sumie zajęło im jakieś 6 godzin, nie było źle. Najwięcej zabawy z bramami, żeby zrobić wjazd na działkę, ale chłopaki zrobili fajny patent z wkopanymi rurami kanalizacyjnymi, jak chcesz to podeślę Ci zdjęcia Da się to zrobić samemu. O co chodzi z tym patentem z rurami kanalizacyjnymi? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 05.04.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 O co chodzi z tym patentem z rurami kanalizacyjnymi? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić Podejrzewam, że wkopali rury kanalizacyjne, a do nich wkładają słupki. Jak ktoś musi przejechać, to wyciągają słupki, a dziury są nienaruszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 05.04.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 O co chodzi z tym patentem z rurami kanalizacyjnymi? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić To jest zrobione na krótkim odcinku, na potrzeby ew. dostaw. W wykopany dołek wkopane są rury kanalizacyjne, a dopiero w te rury włożone stemple i w razie konieczności można szybko wyciągnąć stemple, "otwierając" jakieś 10m płotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 05.04.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Podejrzewam, że wkopali rury kanalizacyjne, a do nich wkładają słupki. Jak ktoś musi przejechać, to wyciągają słupki, a dziury są nienaruszone. Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 05.04.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 A, czytałam ze zamawiałaś Toi Toikę za 212 zł - to jest koszt miesięczny, czy może jak się zapełni to wtedy trzeba nową czy jak to wygląda? To jest miesięczny "abonament" (w tym 1 oczyszczanie w miesiącu, przyjeżdża ta firma od której wynajmujemy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 05.04.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 kto robił podbitkę? jakie są teraz stawki? podwykonawca wycenił mi na 100 zł/m2 (materiał+robocizna), a że mam prawie 110 m2 (tyle mu wyszło z obmiaru), to wychodzi 11 tysi za samą podbitkę!! koszmar!! czy to jest cena z kosmosu i wysłać go na orbitę czy powinnam na kolanach do Częstochowy za takiego budowlańca? Za robociznę (bez rusztu, ale z 3 krotnym malowaniem) 30zł/m2. Deski kupione okazyjnie po ok. 22zł/m2. Do tego wkręty, zszywki, farby. http://img849.imageshack.us/img849/4013/20111119113212.jpg Cena zeszłoroczna i niska bo usługa połączona z ociepleniem, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.04.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Za robociznę (bez rusztu, ale z 3 krotnym malowaniem) 30zł/m2. Deski kupione okazyjnie po ok. 22zł/m2. Do tego wkręty, zszywki, farby. http://img849.imageshack.us/img849/4013/20111119113212.jpg pięknie wygląda wrzuć namiar na PW z góry dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 05.04.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Za robociznę (bez rusztu, ale z 3 krotnym malowaniem) 30zł/m2. Deski kupione okazyjnie po ok. 22zł/m2. Do tego wkręty, Ja też poproszę namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 05.04.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 05.04.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Ja też poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 05.04.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 A propos podbitki. Czy robiliście ją przed tynkami, czy po?Ci co mieli mi robić podbitkę, to mówili, że po tynkach.U Ciebie forgetit wygląda, że było to przed tynkami. Nieaktualne. Już rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 05.04.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Dzięki forgetit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 06.04.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Drodzy moi,Ja przykryję dach do połowy czerwca i chciałbym w sierpniu ocieplić i otynkować budynek.Czy wykonywaliście ocieplenie i tynki zewnętrzne latem? Czy wykonawcy okrywali tynkowane ściany siatką, żeby tynk za szybko nie schnął? Czy to tylko ładne teorie wydawnictw budowlanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 06.04.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Drodzy moi, Ja przykryję dach do połowy czerwca i chciałbym w sierpniu ocieplić i otynkować budynek. Czy wykonywaliście ocieplenie i tynki zewnętrzne latem? Czy wykonawcy okrywali tynkowane ściany siatką, żeby tynk za szybko nie schnął? Czy to tylko ładne teorie wydawnictw budowlanych? osobiście to życzyłabym sobie takiego lata;) ale pewnie będzie jak w zeszłym roku więc pewnie nie trafisz z tym tynkowaniem na te 2 tygodnie upałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 06.04.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Akt notarialny podpisany - teraz do roboty (wrzuciłam sobie link do dziennika budowy w sygnaturę a nei widzę go.. hmm... Ktos cos poradzi? Chyba ze tylko ja go nie widzę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.04.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Mila, gratulacje wszystkim grupowiczom Spokojnych Świąt życzy Spirea http://img337.imageshack.us/img337/40/5002514101244421f299d9c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 06.04.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 http://www.biblioteka.tgory.pl/zdjecia/wielkanoc1.jpg Życzę Wam wszystkim zdrowych i radosnych Świąt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts