Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Ciąć! Na priva też wysyłał. I na pchli targ. Przegięcie

Michał

Wycięte. Jakby co to zgłaszać.

A do Męża - może się nie znam, ale jak jest jakaś dość zorganizowana społeczność, to kultura (i podstawowe zasady marketingu i sprzedaży !!!) wymaga, żeby najpierw poznać jej zwyczaje, dać coś od siebie, a dopiero potem próbować coś sprzedać.

Ja po waszych poleceniach też się zdecydowałem na Bau-Mana. Rozmowy i podejście bardzo mi się podobały. Dostałem w marcu wycenę na Hekaplast ciut tańszą niż na Jezierskiego.

no tylko że oni tak naprawdę nie mają swojej ekipy montażowej, tylko współpracują z taką (takimi), które montują okna również innych wrocławskich firm.

Ja od Baumana okna mam (MS) i zadowolona jestem, cała obsługa na piątkę, po jakimś czasie trzasnęła mi środkowa szyba (akurat w największym oknie) - wymieniona bez żadnego ale.

jak jest jakaś dość zorganizowana społeczność, to kultura (i podstawowe zasady marketingu i sprzedaży !!!) wymaga, żeby najpierw poznać jej zwyczaje, dać coś od siebie, a dopiero potem próbować coś sprzedać.

o to to! dobrze powiedziane :) czy Was też ta pogoda dobija? nawet nie mam siły się wkurzać na hurtownie, które zawalają terminy dostaw i ogólne obsuwy na licznych frontach. no chyba, że to już ten etap, że człowiek nie ma siły się wkurzać i pogoda nie ma nic do rzeczy? Czy od instalacji to już jest wykończeniówka?

Przy okazji hurtowni - odradzam AB Bechcicki na Buforowej. Najpierw miesiac przywozili mi dachowki, a jak juz przywiezli, to tylko polowe i to jeszcze postawili w otwartej bramie. 2 tygodnie ich meczylem, zeby przestawili. Drugi miesiac zajelo przywiezienie reszty dachowek (kalenica, krancowe i cala bizuteria). Po miesiaco domowilem jeszcze 90 sztuk i mialy byc na nastepny dzien. Zeszlo prawie miesiac i okazalo sie, ze PH przywiozl mi jakies nazbierane pojedyncze zakurzone sztuki (walaly sie na podworku??) i do tego pokancerowane. Pogonilem goscia i zakonczylem na tym wspolprace z hurtownia. O zmieniajacych sie cenach w stosunku do poczatkowej oferty, to juz nawet wspominal nie bede. Tragedia.

Najlepszą obsługę mają moim zdaniem małe lokalne hurtownie, tylko one niestety mają często kiepskie ceny.

coś za coś.

odnoszę wrażenie, ze jak któras z hurtowni podlapie udowe developerska to indywidualni schodza na plan trzeci lub jeszcze dalszy.

A to wbrew zasadzie 80/20 - 80% klientów przynosi 20% zysku a 20% klientów przynosi 80% zysku, jednak obydwie grupy klientów muszą byc w koszyku