ElwoodWroclaw 17.04.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Elwood - do czasu. Mam nadzieję że nie Jak pisałem, pozyjemy zobaczymy. Na razie jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.04.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 o to to! dobrze powiedziane czy Was też ta pogoda dobija? człowiek nie ma siły się wkurzać i pogoda nie ma nic do rzeczy? Czy od instalacji to już jest wykończeniówka? No faktycznie pogoda na Ciebie wpływa. Chwalić moją wypowiedź... fiu, fiu... Osoby które mają jakieś fizyczne bóle związane z pogodą to meteopaci. A jak nazwać tych, którym pogoda się rzuca na nastrój? Psychometeopaci? Tylko że u Ciebie to pozytywne, więc "paci" chyba nie pasuje U mnie pogoda nie wpływa na nic, bo zgodnie z planem do końca kwietnia wyłącznie wegetacja. To napisawszy - wracam do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.04.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 ale ja zawsze chwalę, jak ktoś mądrze pisze! no proszę Cię! po prostu jak się skupisz, to od razu są efekty :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emiljano 17.04.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Dzięki Wam mam już konkretne typy na okna. Teraz tylko na co się zdecydować! ... Avante Forte XL Czy Heka Plast Cava cenowo podobnie wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.04.2012 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 ja mam hekaplast cava z 3 szybami, antracitgrau, klamki tytanowe czy jakoś tak - ładne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.04.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 klamki tytanowe czy jakoś tak - ładne są Mi się zaraz skojarzyło "okna cheba nowe". Ot głupawka mnie opanowuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 18.04.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Zmienię chwilowo temat.W ciągu 2 tygodni muszę zamówić więźbę (około 15 m3).Z jakiego tartaku braliście drewno? W jakim było stanie (czy bardzo z niego "ciekły" soki, czy było już trochę przeschnięte)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.04.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 ja bralem z pierwszej wioski zza Żmigrodem - jak sie jedzie na Poznańnie mialem 4stronnie struganej, ale była przechnieta.zywicy troche po pewnym czasie pojawilo sie w kilku miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 18.04.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Nikt mi rezolutnej ekipy z mocnym sprzetem do skucia posadzki w piwnicy nie poleci? Duzo nie ma, moze z 2,5-3m2, tyle ze gruba i prawdopodobnie zbrojona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 18.04.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 No faktycznie pogoda na Ciebie wpływa. Chwalić moją wypowiedź... fiu, fiu... Osoby które mają jakieś fizyczne bóle związane z pogodą to meteopaci. A jak nazwać tych, którym pogoda się rzuca na nastrój? Psychometeopaci? Tylko że u Ciebie to pozytywne, więc "paci" chyba nie pasuje U mnie pogoda nie wpływa na nic, bo zgodnie z planem do końca kwietnia wyłącznie wegetacja. To napisawszy - wracam do roboty. Jak to jak - Humorometeopaci lub ładniej Pięknometeofile i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 18.04.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Nikt mi rezolutnej ekipy z mocnym sprzetem do skucia posadzki w piwnicy nie poleci? Duzo nie ma, moze z 2,5-3m2, tyle ze gruba i prawdopodobnie zbrojona. Jak gęsto zbrojona to może złomiarze dadzą radę A tak na poważnie to do takiej pracy trzeba by ekipę z młotem pneumatycznym - może ludzie od wyburzeń by się podjęli tematu, a samo pogłębianie i nową posadzkę zrobi już ekipa budowlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 18.04.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Jak gęsto zbrojona to może złomiarze dadzą radę A tak na poważnie to do takiej pracy trzeba by ekipę z młotem pneumatycznym - może ludzie od wyburzeń by się podjęli tematu, a samo pogłębianie i nową posadzkę zrobi już ekipa budowlana. Byla dzis ekipa od wyburzen i bardzo chetnie, ale... cena za 1m3 kucia 800zl, wiec u mnie 2800zl. Tylko za ChRL nie kumam, skad mu to wyszlo, jak do skucia jest ok. 3-3.5m2 grubosci 30cm?!???!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 18.04.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Byla dzis ekipa od wyburzen i bardzo chetnie, ale... cena za 1m3 kucia 800zl, wiec u mnie 2800zl. Tylko za ChRL nie kumam, skad mu to wyszlo, jak do skucia jest ok. 3-3.5m2 grubosci 30cm?!???!? Może za 1m3 gruzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.04.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Proste . 3.5*800 = 2800. A różnica między m2 i m3 .......? Wtedy nie byli na lekcji.......... Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 19.04.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Zmienię chwilowo temat. W ciągu 2 tygodni muszę zamówić więźbę (około 15 m3). Z jakiego tartaku braliście drewno? W jakim było stanie (czy bardzo z niego "ciekły" soki, czy było już trochę przeschnięte)? Pierwsza dostawa z Dobrzykowic. Domawialiśmy w tartaku "Demi" - Wilczyce/Kiełczów. W obu przypadkach nic nie ciekło, a dekarzei KB ocenili drewno jako dobre. A z tym szambem robiłeś już jakieś rozeznanie ? Nam proponowano firmy z Nadolic i z Długołęki, ale podobno jest też niezła firma z Radomia i ma niezłe ceny, tylko wtedy lepiej dogadać się w 2-3 osoby w celu rozłożenia kosztów transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.04.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Grupo - pytanie niebudowlane. W niedzielę ląduje kolega z Niemiec, a w poniedziałek zabieram go na pokład. Potrzebowałbym jakiś przyzwoity hotelik leżący przy obwodnicy lub autostradzie, żeby nie musiał w poniedziałek rano cisnąć się przez miasto. Jak nie Wrocek, to przy autostradzie w kierunku na Katowice. Znalazłem blisko lotniska Park Hotel Diament na Muchoborskiej. Na mapie nie widzę jeszcze obwodnicy, ale jak mniemam - pewnie dostanę się tam bez jakichś specjalnych korków, a na autobanę wyjadę już łatwo. Jeszcze Zamek Topacz ma dobre recenzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 19.04.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Zmienię chwilowo temat. W ciągu 2 tygodni muszę zamówić więźbę (około 15 m3). Z jakiego tartaku braliście drewno? W jakim było stanie (czy bardzo z niego "ciekły" soki, czy było już trochę przeschnięte)? Tartak Gołębiewscy z Chrzastawy, ale tam kolejka może być... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 19.04.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 A z tym szambem robiłeś już jakieś rozeznanie ? Nam proponowano firmy z Nadolic i z Długołęki, ale podobno jest też niezła firma z Radomia i ma niezłe ceny, tylko wtedy lepiej dogadać się w 2-3 osoby w celu rozłożenia kosztów transportu. na forum ostrzegają również przed firmą sałexpol można się naciąć ale inne firmy z Radomia ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 19.04.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 19.04.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 A z tym szambem robiłeś już jakieś rozeznanie ? Nam proponowano firmy z Nadolic i z Długołęki, ale podobno jest też niezła firma z Radomia i ma niezłe ceny, tylko wtedy lepiej dogadać się w 2-3 osoby w celu rozłożenia kosztów transportu. Robiłem, robiłem. Pytałem też w firmie na Leśnicy na ul. Żarskiej. Na Al..ro mają takie szambo: http://allegro.pl/szambo-betonowe-wroclaw-10m3-szamba-gnojowica-i2266710612.html Pytałem o zbiornik, dowóz, wykopanie, zainstalowanie, wykonanie przekuć oraz zasypanie, ale również o wykonanie instalacji deszczowej oraz studzienek rewizyjnych. Zastanawiam się nad ich zbiornikiem, bo mogą przyjechać, ocenić, czy ich sprzęt wjedzie, bo mam po bokach 4 oraz 5,5 metra szerokości. Jak będę ściągał z Radomia, a kierowca mi na miejscu powie, że nie wjedzie, bo nie ma miejsca, to będzie tzw. . Nie wiem też, czy "Pan Heniek" robiąc prace ręcznie przypilnuje należycie spadków - ma mi potem woda w rynnach stać, to ja dziękuję. Jak ktoś chce, to mogę szczegóły ich oferty wysłać na priv. A przed Sałexem, to nawet Inspekcja Budowlana ostrzega: http://www.gunb.gov.pl/kwzwb/index1.php Poszukaj po nazwie firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts