Olleo 20.04.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 ok, a najwieksze nierownosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMF 20.04.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 ale jak patrzę tu: http://www.wspolnota.waw.pl/zarzadzanie,25,pokaz_porade.html to mi wychodzi, że te 3 lata są "tylko" na "cały budynek": "Należy rozumieć, że okres trzech lat dotyczy budynku w całości. W przypadku elementów budynku, względnie jego remontu, uprawnienia z tytułu rękojmi za wady fizyczne wygasają po upływie roku". czyli bu przydałaby się Spirea. Interpretacje są różne. Proponuję zadzwonić do Miejskiego Rzecznika Konsumentów (ul. Świdnicka 53 ) 71-777-75-59 lub do Federacji Konsumentów (ul. Piłsudskiego 95) 71-344-19-97 i przedstawić problem. Korzystałam z ich porad i było Ok. Konsultacje/ porady są bezpłatne, w razie potrzeby pomogą w napisaniu pisma (nawet telefonicznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.04.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 ok, a najwieksze nierownosci? tzn jakie? 10cm? Tobie murarz stawiał ściany na oko czy wg projektu i poziomicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 20.04.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 nie, nie -- ja robię bez podmurówki. Dzwonilam do nich. Z podmurowka maja po 74zl za mb. Czyli tak samo, ja ci moi. Tyle, ze maja grubsza siatke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 20.04.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 tzn jakie? 10cm? Tobie murarz stawiał ściany na oko czy wg projektu i poziomicy? Wlasciwie, to nie mi, ale s.p. tesciowi. Byc moze nawet sam tesciu je stawial w latach 80tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 20.04.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 A propos tynkow, ale juz nie w domu. Swego czasu podczas remontu jakis Ukrainiec zrobil mi sciany tynkiem gipsowym na mokro. Tyle, ze juz ich nie wykonczyl twarda gladzia i efekt jest taki, ze mimo gruntu farba potrafi sie zluszczyc, a sciany sa takie delikatne, ze dziure mozna paznokciem zrobic. Macie pomysl, jak to podczas nastepnego remontu poprawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.04.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Interpretacje są różne. Proponuję zadzwonić do Miejskiego Rzecznika Konsumentów (ul. Świdnicka 53 ) 71-777-75-59 lub do Federacji Konsumentów (ul. Piłsudskiego 95) 71-344-19-97 i przedstawić problem. Korzystałam z ich porad i było Ok. Konsultacje/ porady są bezpłatne, w razie potrzeby pomogą w napisaniu pisma (nawet telefonicznie). dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 20.04.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Dzwonilam do nich. Z podmurowka maja po 74zl za mb. Czyli tak samo, ja ci moi. Tyle, ze maja grubsza siatke. a ile masz metrów do ogrodzenia? Bo ja mam okołó 160 m, wiec jakbym brała z podmówrówką to duuużo wiecej by mi wyszło, a jakos na tę podmurówkję się nie napalałam, i będę mogał bez niej życ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.04.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 a ile masz metrów do ogrodzenia? Bo ja mam okołó 160 m, wiec jakbym brała z podmówrówką to duuużo wiecej by mi wyszło, a jakos na tę podmurówkję się nie napalałam, i będę mogał bez niej życ to zalezy od koncepcji zagospodarowania terenu. podmurowka pozwala na dosypanie ziemii co daje wiecej mozliwości adaptacyjnych typu dopasowanie się do przyleglych terenów. nie wiem czy masz wokol sąsiadów i jak Oni maja porobione ogrodzenia, czy masz teren równy czy też ze spadkiem p. do Ciebie - a te sprawy powinnas wziąć pod rozwagę na etapie robienia ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 20.04.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 a te 16,5 tys to za ile metrów ogrodzenia? Tak jak napisałem 256m Podmurówka jest konieczna, chyba że masz utwardzoną powierzchnię przy siatce. Zabezpiecza siatkę przed zasypaniem i korozją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 20.04.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Sąsiadów mam zupełnie nie ogrodzonych, na ich działkach raczej pierdolnik jest niż jakikolwiek ogród,teren równy, a przy siatce chce posadzić jakieś jałowce czy jakis żywopłot wiec mi tak na siatce nie zależy bardzo.Ostatecznie za jakis czas, kilka lat coś zmienię ale teraz tnę koszty trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 20.04.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam, jesteśmy już wprowadzeni i teraz chcielibyśmy zająć się ogrodem. Czy macie może kogoś poleconego do projektowania i wykonania ogrodów? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 20.04.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Nie jestem pewien, czy maja kogos od wykonania, ale w sprawie projektu mozesz sprobowac firme qproject.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 20.04.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Mila, u mnie bedzie z 300m, ale to razem z rodzicow ugorem, ze sie tak wyraze. Wlasnie sie zastanawiaja czy jednak grodzic ten kawalek nieuzytku.Ja bym chciala wszystko i miec spokoj. Co do ogrodow to zamawiam projekt u naszej forumowej Elfir, ale ona nie wykonuje ogrodow. W maja juz u mnie bedzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.04.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 ale jak patrzę tu: http://www.wspolnota.waw.pl/zarzadzanie,25,pokaz_porade.html to mi wychodzi, że te 3 lata są "tylko" na "cały budynek": "Należy rozumieć, że okres trzech lat dotyczy budynku w całości. W przypadku elementów budynku, względnie jego remontu, uprawnienia z tytułu rękojmi za wady fizyczne wygasają po upływie roku". czyli bu przydałaby się Spirea. poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.04.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Dziękuję - jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 22.04.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Czy ktos z was kiedys robil cos ze styrobetonu, albo podobnego termoizolacyjnego materialu? Mam bardzo nierowny chudziak (roznica poziomow na 8m ponad 10cm i chcialbym tym najpierw wyrownac, dopiero na to 5cm styropianu i wylewke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 22.04.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Dobry vecer ! Nie widziało mnie forum kupę i ho ho, ale mnie przypiliło i po prośbie przychodzę Robię trawnik, na razie równam, ale potrzebuję walec. Czy ktoś z szanownych ma może swój własny i pożyczyłby na dni parę? Jakby co to dajcie znać na PW. Dzięki z góry Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.04.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Czy ktos z was kiedys robil cos ze styrobetonu, albo podobnego termoizolacyjnego materialu? Mam bardzo nierowny chudziak (roznica poziomow na 8m ponad 10cm i chcialbym tym najpierw wyrownac, dopiero na to 5cm styropianu i wylewke. o ile dobrze pamiętam, to Madeleine też równała chudziak - może napisz do niej na PW i podzieli się doświadczeniem? ale tu ruch ostatnio... ja uprawiam precyzyjne przycinanie styropianu, a Wy jakie macie wytłumaczenie, Grupo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 23.04.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Ja walec pożyczałam - raz z castoramy, drugi raz (taniej) z EWPA - to wypożyczalnia sprzętu ogrodniczego. Jest jeszcze też gdzieś od strony Kiełczowa. A chudziak równałam styropianem, biorąc pod uwagę, że Olleo chce dać oszałamiające 5cm pod wylewki - tym bardziej dałabym więcej styro, na pewno będzie miał większą izolacyjność niż beton styropianowy. Mila_wroc - ja też nie robiłam podmurówki. Zgodnie z prawem nawet, jeśli nasypie się ziemi - to nie można spowodować spływania wody do sąsiada, a zatem raczej nie równo do granicy, tylko należy zachować odstęp od płotu. Ja projekt ogrodu (robią też realizacje) zamówiłam w ogrodomania.com.pl Na razie jestem na etapie projektu funkcjonalnego, więc ciężko coś powiedzieć nt. jakości - to się da ocenić dopiero post factum. Istniejące projekty i osoby kontaktowe przypadły mi najbardziej do gustu. Cenowo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts