Tatarak 01.06.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 no właśnie w Casto wiem na pewno, że no limits, ale obi ma obok, to spróbuję oddać to, co mi niepotrzebne (kafle, ktore nie wygrały castingu na nasze podlogi i łazienki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 01.06.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Pedro - myśmy w obecnym domu robili tak, że papa była jeszcze wywinięta na ścianę na tyle, że parę cm wystawała po wylaniu jastrychu i potem się ją przycinało przy układaniu podłóg. A co miałaś pod ścianami nośnymi: folie, czy papę? Mój KB powiedział, że jak jest papa (a jest) to wystarczy skleić z papą. Gdyby była folia, to trzeba wywijać na ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.06.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Pedro, to jest dom przedwojenny - cokolwiek było pod ścianami, odeszło w niebyt. ale mąż częściowo podcinał i podkładał papę. kb chyba powinien wiedzieć co mówi (tak, wiem - buduję już dość długo, żeby nie wierzyć w krasnale, ale... :D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 01.06.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Suspenser - wyczyściłam skrzynkę, jakbyś jeszcze gdzieś miał tę odpowiedź na mojego priva, to podeślij Hmm tylko na którego ? Może wyślij go ponownie bo ostatnio nic nie przysłałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.06.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 hm, na tego w sprawie pana Sylwka (czy czegoś specjalnie pilnować) i czy on miał Ciebie na myśli z tym remontem dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.06.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Czy ktoś nie przymierza się do robienia elewacji w systemie Caparol? Mam możliwość kupienia w b. dobrej cenie materiałów,ale kleje tylko na pełne palety, a mnie potrzeba ok. 1,4 palety każdego rodzaju. Może byśmy tak wespół wzespół zakupu dokonali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 03.06.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 hm, na tego w sprawie pana Sylwka (czy czegoś specjalnie pilnować) i czy on miał Ciebie na myśli z tym remontem dachu? Specjalnie nie trzeba - wystarczy standardowo Generalnie Pan Sylwek jest ok. Z moim dachem na szczęście wszystko w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.06.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 no to on chyba myśli, że mi go polecil jakiś inny Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 05.06.2012 03:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Nie wiecie, czy elementy metalowe w stropie (dwuteowniki, podciagi), ktory ma byc zatynkowany tynkiem gipsowym, wystarczy zaszprycowac? Farba raczej kiepsko tam siega, bo juz sa pokryte siatka i czesciowo starym tynkiem. Ale na opakowaniu obrzutki cementowo-wapiennej pisza, zeby nie stosowac obrzutki na metal, drewno itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emiljano 05.06.2012 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Szukam namiarów na sprawdzoną ekipę która profesjonalnie i dobrze zabezpieczy i dociepli nam tarasy... Tarasy są na poddaszu - niezadaszone , (pod jednym garaż a pod drugim część jadalni) w dodatku nie ma barierek tylko murek więc musi być dobrze zabezpieczony żeby nam woda nie lała się nam na sufity...Czy ktoś słyszał czy ktoś wie ? A też przy okazji chciałabym przyłączyć się do polecania firmy od okien http://www.bauman.pl , okienka już są w naszym domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 05.06.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Witam.Potrzebuje kogos do polozenia kostki na wjezdzie do garazu w piwnicy. Nieduzo tego. Okolo 20m2.I raczej nikomu sie nie oplaca i nie chce bawic z takim metrazem, ale moze macie kogos.Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.06.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Emilijano - zerknij w moim dzienniku na cieślę/dekarza Cięciwę (nie mam nr do niego pod ręką) - u mnie robił daszek płaski na garażu i póki co jest dobrze. nie bardzo rozumiem z Twojego opisu, co tam masz konkretnie do zrobienia, ale może akurat się nadadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 06.06.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Nie wiecie, czy elementy metalowe w stropie (dwuteowniki, podciagi), ktory ma byc zatynkowany tynkiem gipsowym, wystarczy zaszprycowac? Farba raczej kiepsko tam siega, bo juz sa pokryte siatka i czesciowo starym tynkiem. Ale na opakowaniu obrzutki cementowo-wapiennej pisza, zeby nie stosowac obrzutki na metal, drewno itp. Zanim ktoś od tynków gipsowych doprecyzuj jak wygląda sytuacja. Czy masz jednorodną powierzchnię, czy miejscami jest goły metal (skoro myślałeś o malowaniu), siatka i stary tynk (jeżeli tak to jak dobrze się trzyma). U siebie mam tynki mineralne, pokrywane później gładzią mineralną. Do HEB-ów mocowano najpierw siatkę metalową, a dopiero ją obrzucano. Bez siatki tynk raczej nie utrzymał by się na metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emiljano 06.06.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Emilijano - zerknij w moim dzienniku na cieślę/dekarza Cięciwę (nie mam nr do niego pod ręką) - u mnie robił daszek płaski na garażu i póki co jest dobrze. nie bardzo rozumiem z Twojego opisu, co tam masz konkretnie do zrobienia, ale może akurat się nadadzą Dzięki zapytam.. Może źle się wyraziłam bo dokładnie to chodzi o dobrą izolacje na tarasie .Ten większy taras ma prawie 20m2 , nie jest zadaszony a pod nim garaż.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketrixx 06.06.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Witam!Śledzę forum już ładnych kilka lat (tyle trwało uzyskanie pozwolenia na budowę),buduję się w ok.Dobroszyc i jak dotąd m.in.dzięki forum i forumowiczom wszystko idzie ok..Kończę właśnie dach i przygotowuję się do dalszych etapów.Mam prośbę o namiary na :- granit (parapety,schody zew.,kostka)- producenta bram wjazdowych przesuwnych Z góry dziękuję Ketrixx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.06.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Jakby ktoś był zainteresowany, to w Casto jest promocja na gres nadający się na podlogę kotłowni po 10zł/m2 brutto. dużo nie zostało, bośmy wykupiliśmy, ale coś tam jest Cześć, Ketrixx - to Ty taki bardziej podglądacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.06.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Acha, a w Obi zrobiłam bez kłopotu zwrot płytek w 4 m-ce po zakupie - jedynym warunkiem było, że market ma je nadal w ofercie. koniec ogłoszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 06.06.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 No, co z tymi brukarzami? Dajcie kogos, bo bede musiala molestowac pana Zenona, a nie bardzo mu sie chcialo przyjezdzac dla tych kilku metrow taki kawal drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emiljano 06.06.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 No, co z tymi brukarzami? Dajcie kogos, bo bede musiala molestowac pana Zenona, a nie bardzo mu sie chcialo przyjezdzac dla tych kilku metrow taki kawal drogi. Jaki region Wrocławia? Ja mogę polecić kogoś z okolic Długołęki (Kiełczowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 06.06.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Emilijano, to dawaj, bo ja mieszkam na Pawlowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts