wojgoc 11.06.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Zwykłe aczkolwiek mogły być z jakimś dodatkiem. Się nie zamierzam martwić co będzie za parę lat. Najwyżej część fug pod prysznicem się wydrapie i zafuguje od nowa, lub przejedzie jakimś regeneratorem. z dodatkiem???czego? zwyklą wydłubiesz, epoksydowej nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.06.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Tatarak, ale to już pewne? Dodzwoniłaś się? zdobyłam drugi tel komórkowy do pana i jeden stacjonarny. na obu komórkach włącza się poczta głosowa, na smsy nie ma reakcji. stacjonarny jest wyłączony. trudno być dobrej myśli wolę mieć plan B, a najlepiej też plan C, plan D i plan E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.06.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Tatarak,zapytaj się swoich tynkarzy czy znają solidną ekipę od tynków zewnętrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.06.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 może facetowi coś się stało albo utknął w którejś z FanZone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.06.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Ktoś się pytał o zwroty u Obiego - zwróciłem właśnie lampę zewnętrzną po ponad 4 miesiącach. Musiałem tylko dwóm paniom powiedzieć, że jednak mi nie pasuje rozkład światła pod murem przy którym miała stanąć i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.06.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 może facetowi coś się stało albo utknął w którejś z FanZone Albo u Gronkiewiczowej w FunZonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 12.06.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Zanim ktoś od tynków gipsowych doprecyzuj jak wygląda sytuacja. Czy masz jednorodną powierzchnię, czy miejscami jest goły metal (skoro myślałeś o malowaniu), siatka i stary tynk (jeżeli tak to jak dobrze się trzyma). U siebie mam tynki mineralne, pokrywane później gładzią mineralną. Do HEB-ów mocowano najpierw siatkę metalową, a dopiero ją obrzucano. Bez siatki tynk raczej nie utrzymał by się na metalu. Na jednej kondygnacji gdzieniegdzie w stropie jest dwuteownik, a na drugiej strop, to plyty WPS pomiedzy dwuteownikami. Pomalowalismy te dwuteowniki farba ftalowa antykorozyjna. Pytanie dodatkowe - pierwsza z tych kondygnacji, to bloczki z betonu komorkowego w oczkach zbrojenia, ktore zalane sa betonem - taka betonowa kratownica z suporeksem. Na tym byl tynk, w znakomitej wiekszosci mniej lub gorzej skuty. Druga z kondygnacji, jak wyzej. Tynkarze boja sie tego pociagnac tynkiem cementowo-wapiennym, bo wg nich moze wyjsc za gruba warstwa i moze odpadac. Chca to zrobic gipsowym. Jakies rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.06.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 z dodatkiem???czego? zwyklą wydłubiesz, epoksydowej nie da rady Jakiś coby woda nie wnikała, tylko się perliła. Pamiętam, że w kotłowni dodawałem do jednej fugi, a do drugiej już nie musiałem. Epoksydowych się boję właśnie ze względu na te właściwości do sklejania płytek i brudzenia, przy nieumiejętnym fugowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.06.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Na jednej kondygnacji gdzieniegdzie w stropie jest dwuteownik, a na drugiej strop, to plyty WPS pomiedzy dwuteownikami. Pomalowalismy te dwuteowniki farba ftalowa antykorozyjna. Hmmm... Ja niczym nie malowałem. Uznałem, że w stropie nie będzie dostępu powietrza, to mi HEB-y gnić nie będą. Pytanie dodatkowe - pierwsza z tych kondygnacji, to bloczki z betonu komorkowego w oczkach zbrojenia, ktore zalane sa betonem - taka betonowa kratownica z suporeksem. Na tym byl tynk, w znakomitej wiekszosci mniej lub gorzej skuty. Druga z kondygnacji, jak wyzej. Tynkarze boja sie tego pociagnac tynkiem cementowo-wapiennym, bo wg nich moze wyjsc za gruba warstwa i moze odpadac. Chca to zrobic gipsowym. Jakies rady? Jeżeli tynk był, to nie widzę powodu by go znowu tam nie położyć. Z kładzeniem tynków jest tylko zasada, żeby kolejna warstwa była słabsza od poprzedniej. Inaczej faktycznie będzie odpadać. Niestety nie doktoryzowałem się w tynkach i więcej nic nie wymyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.06.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Tatarak, zapytaj się swoich tynkarzy czy znają solidną ekipę od tynków zewnętrznych moi tynkarze nawet się rwali robić mi elewację, ale oni się nadają tylko do niskich ścian, bo wysokich nie umieją zrobić porządnie - a ja zewnętrzne mam wyłącznie wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.06.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 zadzwoń do moich tynkarzy - Oni znają kilka ekip od elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 12.06.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Tataraczku, a co dalej ni widu ni slychu o p. Radku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 13.06.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Hejniestety posypała nam się obecnie budowa, mam do opchnięcia 2,3m3 ślicznego nieużywanego drewna budowlanego 4m długości, 32mm grubości i wysokości 20 i 30cm.Dla zainteresowanych info na priv. Kupiłam w bardzo korzystnej cenie - obecnie oddam po kosztach w dobre ręce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.06.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Ellaj - kamień w wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michas.w 13.06.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Witam, nie została przypadkiem komuś dachówka Roben Monza Plus kolor kasztan po budowie domu? Potrzebuje dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 13.06.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Ellaj - kamień w wodę Jasny gwint! Co jest grane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.06.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 nie mam pojęcia, na wszystkich telefonach włącza sie poczta głosowa, na emaile i smsy brak odpowiedzi. widziałam się już z jednym potencjalnym zastępcą, w sobotę mam spotkanie z drugim. szkoda mi energii na wściekłość, a każda emocja o mniejszym stopniu nasycenia będzie nie na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekczar 14.06.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Witam, wszystkich. Jestem tu nowy, nie buduje domu ( bo nie mam możliwości) ale chcę kupić nowy dom i chciałbym dołączyć do grupy wrocławskiej i "wykorzystać" Waszą wiedzę i doświadczenie związane z dążeniem do celu- czyli zamieszkaniem we własnym domu. Jestem z Wrocławia - jak mozna dołączyć do grupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 14.06.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 własnie tak;)witamy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.06.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Witam, wszystkich. Jestem tu nowy, nie buduje domu ( bo nie mam możliwości) ale chcę kupić nowy dom i chciałbym dołączyć do grupy wrocławskiej i "wykorzystać" Waszą wiedzę i doświadczenie związane z dążeniem do celu- czyli zamieszkaniem we własnym domu. Jestem z Wrocławia - jak mozna dołączyć do grupy? witamy:):D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts