tomekczar 14.06.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 no to miło.... potrzebuję pomocy w sprawie kupna domu. Chcę kupić dom na kiełczowie w stanie deweloperskim, bliźniak (piekny) skończony. Już mielismy podpisywać umowę wstępną ale jak żona zaczęła sprawdzać dom szczegołowo to się okazuje że stoi na działce rolnej i tu pojawiają się wątpliwości. Dom ma mieć lada dzień pozwolenie na użytkowanie, ale nie wiemy jak to jest z tą dzialką rolną. W gminie powiedzieli że nie planują odrolniania tych gruntów. W starostwie dom jest jako siedlisko a nie nieruchomość i zdecydowanie odradzili nam kupno. Pytałem notariusza ale nie był w stanie mi odpowiedzieć czy mieszkanie w takim domu jest zgodne z prawem. Czy ktoś mógłby mi coś poradzić? Może ktoś ma namiary na prawnika który mógłby (odpłatnie oczywiście) sprawdzić ten dom i wszystko z tym związane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.06.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 no to miło.... potrzebuję pomocy w sprawie kupna domu. Chcę kupić dom na kiełczowie w stanie deweloperskim, bliźniak (piekny) skończony. Już mielismy podpisywać umowę wstępną ale jak żona zaczęła sprawdzać dom szczegołowo to się okazuje że stoi na działce rolnej i tu pojawiają się wątpliwości. Dom ma mieć lada dzień pozwolenie na użytkowanie, ale nie wiemy jak to jest z tą dzialką rolną. W gminie powiedzieli że nie planują odrolniania tych gruntów. W starostwie dom jest jako siedlisko a nie nieruchomość i zdecydowanie odradzili nam kupno. Pytałem notariusza ale nie był w stanie mi odpowiedzieć czy mieszkanie w takim domu jest zgodne z prawem. Czy ktoś mógłby mi coś poradzić? Może ktoś ma namiary na prawnika który mógłby (odpłatnie oczywiście) sprawdzić ten dom i wszystko z tym związane? to jest "działka" Spirei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 15.06.2012 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 I kolejny raz potwierdza sie moja opinia o budowlancach. Tynkarze wzieli sobie majstra-zlota-raczke do wyrownania dziur, skucia wystajacych czesci, podmurowania otworow, zrobienia porzadnie otworow wentylacyjnych i takich tam pierdol. Majster wzial sobie pomocnika-murarza i wygladalo to fachowo. Przychodze sprawdzic, jak wyrownali scianke w kuchni (komin wystaje na pare cm ze sciany, wiec mieli z jednej strony komina wymurowac ceglami tudziez betonem komorkowym, zeby potem nie kombinowac z meblami kuchennymi), a tutaj kuzwa... scianka glucha. Przygladam sie blizej miedzy cegly (bo spoina pozalsieboze), a tam za nimi styropian, scianka "zakotwiona" gwozdziami ciesielskimi, a same cegly na sztorc (na sciance 6cm). I ja na tym kuzwa mam powiesic szafke z zastawa, ktora spokojnie 50kg przekroczy?????!!!!???!!??? Przeciez mi kiedys ta szafka kogos zabije! A dziure w kominie (pozostalosc po starym piecyku - komin bedzie sluzyl kominkowi, wiec przewod spalinowy) kuzwa zamurowali kawalkiem suporeksu!!!! No ale sie wkurzylem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.06.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Tomekczar - cześć Olleo - i dlatego ja nie wierzę w "złote rączki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 15.06.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Witajcie kochani Słuchajcie mam do was wielką prośbę-szukam ekipy wykończeniowej na już( ewentualnie lipiec), na jakieś 2-3 tygodnie ( zrobienie niewielkiej łazienki)Dzwoniłam do polecanych przez Frankai, Madeline, swoich-terminy na listopad-grudzień!!!!! Może ktoś nie wyrobił się i podzieli się na parę dni fachowcami????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 15.06.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 no to miło.... potrzebuję pomocy w sprawie kupna domu. Chcę kupić dom na kiełczowie w stanie deweloperskim, bliźniak (piekny) skończony. Już mielismy podpisywać umowę wstępną ale jak żona zaczęła sprawdzać dom szczegołowo to się okazuje że stoi na działce rolnej i tu pojawiają się wątpliwości. Dom ma mieć lada dzień pozwolenie na użytkowanie, ale nie wiemy jak to jest z tą dzialką rolną. W gminie powiedzieli że nie planują odrolniania tych gruntów. W starostwie dom jest jako siedlisko a nie nieruchomość i zdecydowanie odradzili nam kupno. Pytałem notariusza ale nie był w stanie mi odpowiedzieć czy mieszkanie w takim domu jest zgodne z prawem. Czy ktoś mógłby mi coś poradzić? Może ktoś ma namiary na prawnika który mógłby (odpłatnie oczywiście) sprawdzić ten dom i wszystko z tym związane? w Kiełczowie 1/2 domów to siedliska a to 8.000 tysięczna wioska ale mieszka się cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.06.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Witajcie kochani Słuchajcie mam do was wielką prośbę-szukam ekipy wykończeniowej na już( ewentualnie lipiec), na jakieś 2-3 tygodnie ( zrobienie niewielkiej łazienki) Dzwoniłam do polecanych przez Frankai, Madeline, swoich-terminy na listopad-grudzień!!!!! Może ktoś nie wyrobił się i podzieli się na parę dni fachowcami????? Magda34 ma swojego wykonczeniowca - może ma czas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekczar 15.06.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 w Kiełczowie 1/2 domów to siedliska a to 8.000 tysięczna wioska ale mieszka się cudnie Kaśka73 czy Twój dom tez stoi na działce rolnej? Czy jeżeli ja nie jestem rolnikiem to mogę "legalnie" mieszkać w takim domu? Bez obawy że za jakiś czas ktoś się doczepi? Mam straszny dylemat czy kupić ten dom czy poszukać inny na działce budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_i_pawel 15.06.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Witam, ma ktos drzwi metalowe/tymczasowe do odsprzedania? Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.06.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Kaśka73 czy Twój dom tez stoi na działce rolnej? Czy jeżeli ja nie jestem rolnikiem to mogę "legalnie" mieszkać w takim domu? Bez obawy że za jakiś czas ktoś się doczepi? Mam straszny dylemat czy kupić ten dom czy poszukać inny na działce budowlanej. to akurat najmniejszy problem, też mam działkę siedliskową i pełen luz. Ale raczej sprawdziłabym inne rzeczy (niektóre niestety niesprawdzalne na tym etapie). Podeślij może linka do oferty, wytkniemy Ci wszystkie słabe punkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.06.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 no to miło.... potrzebuję pomocy w sprawie kupna domu. Chcę kupić dom na kiełczowie w stanie deweloperskim, bliźniak (piekny) skończony. Już mielismy podpisywać umowę wstępną ale jak żona zaczęła sprawdzać dom szczegołowo to się okazuje że stoi na działce rolnej i tu pojawiają się wątpliwości. Dom ma mieć lada dzień pozwolenie na użytkowanie, ale nie wiemy jak to jest z tą dzialką rolną. W gminie powiedzieli że nie planują odrolniania tych gruntów. W starostwie dom jest jako siedlisko a nie nieruchomość i zdecydowanie odradzili nam kupno. Pytałem notariusza ale nie był w stanie mi odpowiedzieć czy mieszkanie w takim domu jest zgodne z prawem. Czy ktoś mógłby mi coś poradzić? Może ktoś ma namiary na prawnika który mógłby (odpłatnie oczywiście) sprawdzić ten dom i wszystko z tym związane? Popytaj sąsiadów czy to nie ten teren zalewowy [przy niepozornej rzeczce] bo widziałem ile tam było wody kilka lat temu - nawet jeśli kogoś nie zalało to skutecznie odcięło dojazd do domu, a potem komary mieli w gratisie. Sprawdź to dobrze bo jakiś czas po powodzi pojawiło się tam sporo tablic "sprzedam dom". Często jeżdżę tamtejszym objazdem drogi wlotowej do Wrocławia i widzę jak tam wygląda na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 15.06.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Suspenser, chyba pomyliło Ci się z Kiełczówkiem. W Kiełczowie nie było wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.06.2012 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 terminy na listopad-grudzień!!!!! To znaczy (duży popyt), że kryzysu brak! Z kolei partactwo oznacza, że nie boją się utraty pracy, czyli bezrobocia brak, a te ponad 12% to w wiekszości nie jest zainteresowane pracą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.06.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 To znaczy (duży popyt), że kryzysu brak! Z kolei partactwo oznacza, że nie boją się utraty pracy, czyli bezrobocia brak, a te ponad 12% to w wiekszości nie jest zainteresowane pracą albo maja takie wyksztalcenie jak Ferdek Kiepski:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.06.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 albo maja takie wyksztalcenie jak Ferdek Kiepski:D Do pewnych rzeczy wykształcenie nie jest potrzebne. Odrobina myślenia, ale przede wszystkim chęci by coś dobrze zrobić i w tym temacie jest chyba największy deficyt. A może fachowcy zarazili się "chińszczyzną" w hipermarketowym wydaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.06.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 po jakiego grzyba Smuda wpuszcza Brozka a nie Wrońskiego????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 16.06.2012 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 po jakiego grzyba Smuda wpuszcza Brozka a nie Wrońskiego????????????????? ...i zostawia Murawskiego tak długo na boisku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 17.06.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Moorela byłaś może wczoraj w pstrągu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 17.06.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Popytaj sąsiadów czy to nie ten teren zalewowy [przy niepozornej rzeczce] bo widziałem ile tam było wody kilka lat temu - nawet jeśli kogoś nie zalało to skutecznie odcięło dojazd do domu, a potem komary mieli w gratisie. Sprawdź to dobrze bo jakiś czas po powodzi pojawiło się tam sporo tablic "sprzedam dom". Często jeżdżę tamtejszym objazdem drogi wlotowej do Wrocławia i widzę jak tam wygląda na bieżąco. przy Widawie koło młyna w Wilczycach zawsze na wiosnę wylewa (przy moście) Kiełczów to ciut dalej i tam nawet w 1997 nie było powodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 17.06.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Moorela byłaś może wczoraj w pstrągu? Nie byłam, a co? Zaczepialas obce kobiety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts