Spirea 18.06.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 nie, trafilam wczoraj przypadkiem na reklamę i ogladałam w środku (gdzieś jest filmik). Przy pisaniu odnalazłam ogłoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.06.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Pod względem zakupu nieruchomosci - ceny. ale nie 61m2 polemizowałbym czy region Krzyków przy Parku Południowym nie jest korzystniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekczar 18.06.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 ale nie 61m2 polemizowałbym czy region Krzyków przy Parku Południowym nie jest korzystniejszy Znam dokładnie oba rejony i werz mi - nie jest. Ale dla każdego coś dobrego. ja teraz rozglądam się za jakąś szeregówka na "wielkiej wyspie", ale niestety trzeba wyłożyć ok 700 000 i to za taką do remontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.06.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 a co to jest "wielka wyspa"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 19.06.2012 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Znam dokładnie oba rejony i werz mi - nie jest. Ale dla każdego coś dobrego. ja teraz rozglądam się za jakąś szeregówka na "wielkiej wyspie", ale niestety trzeba wyłożyć ok 700 000 i to za taką do remontu. Ja mieszkam na Krzykach w poblizu parku i sa tutaj naprawde fajne osiedla domkow jednorodzinnych - ciche, spokojne, bez samochodow i uciazliwych sasiadow Jesli dobrze zrozumialem, to polowka tamtego blizniaka kosztuje 499tys? Na Iwinach, w czesci wbijajacej sie od tylu w Jagodno (przy parku brochowskim), gosc sprzedaje dzialki w granicach 300zl/m2. Za dzialke ok. 700m2 trzeba dac ok. 200k, wiec pozostaje 300k na budowe, a to na domek powinno wystarczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 19.06.2012 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Mam pytanie do doswiadczonych kolegow i kolezanek. Byc moze ktos z was ma w swoim domu okno w rogu pomieszczenia tak, ze jego jedna krawedz dochodzi do sciany? Pytanie, jak zrobic tynk, zeby zakryl troche oscieznice? Jesli ma byc na rowno na calej scianie, to bedzie musial miec przy oknie ze 3-4 cm! Pojecia nie mam, jak to sie zazwyczaj rozwiazuje. Tynkarz z jednej ekipy nigdy sie nie spotkal, ale mlody jest, a z drugiej (dwie ekipy robia naraz, bo i pomieszczen duzo) radzi dac sama szpalete na te 3-4cm, a na poczatku wneki normalnie naroznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.06.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 wiec pozostaje 300k na budowe, a to na domek powinno wystarczyc? bardzo nieduży, z dużym wkładem robót własnych i bez złotych klamek, a nawet pozłacanych ale każdy ma swoje potrzeby, ja sobie na starość wybuduję parterówkę 80m2 - może się zmieszczę w takich pieniądzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.06.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Mam pytanie do doswiadczonych kolegow i kolezanek. Byc moze ktos z was ma w swoim domu okno w rogu pomieszczenia tak, ze jego jedna krawedz dochodzi do sciany? Pytanie, jak zrobic tynk, zeby zakryl troche oscieznice? Jesli ma byc na rowno na calej scianie, to bedzie musial miec przy oknie ze 3-4 cm! Pojecia nie mam, jak to sie zazwyczaj rozwiazuje. Tynkarz z jednej ekipy nigdy sie nie spotkal, ale mlody jest, a z drugiej (dwie ekipy robia naraz, bo i pomieszczen duzo) radzi dac sama szpalete na te 3-4cm, a na poczatku wneki normalnie naroznik. Olleo - daj fotkę, bo nic nie rozumiem ja mam w kuchni dwa okna zbiegające się w narożniku, w którym jest słup żelbetowy. słup został normalnie zatynkowany. może okno jest źle osadzone, za głęboko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 19.06.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Olleo - daj fotkę, bo nic nie rozumiem ja mam w kuchni dwa okna zbiegające się w narożniku, w którym jest słup żelbetowy. słup został normalnie zatynkowany. może okno jest źle osadzone, za głęboko? Tak to wyglada: Aby tynk zakryl czesciowo oscieznice, to musi byc na co najmniej 3.5cm grubosci, jesli nie ponad 4. Okna wkuc sie nie da, bo scianka ma 12cm (z porothermu), a po drugiej stronie jest dokladnie ta sama sytuacja z oknem lazienkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.06.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 no to może zrobić taki maluśki narożnik przy oknie? zakryć ościeżnicę "ścianką" z płyty kg? zamiast tego narożnika za szpaltą, który sugeruje drugi tynkarz. chociaż ja bym osobiście to okno całkiem odsunęła od narożnika bardziej do środka pomieszczenia - nie da się? i tak samo w łazience po drugiej stronie. zyskasz bardziej równomierne doświetlenie pomieszczeń i na pewno wizualnie będzie o niebo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.06.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 ja bym te okna większe zrobił - tak jak wymiar wnęki i jednoczęściowe by więcej światła wpadało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 19.06.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 @Tatarak Nadproże. @Wojgoc Okna już są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.06.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 widzę, że są - nie rozumiem tylko czemu zostały zmniejszone a miejsce po nimi wypchane co było pod ręką i zapiankowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rcin 19.06.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Witam grupe wroclawska Zaczne od wielkiej prosby: poszukuję firm,do: - Do podłączenia hydraulicznego kominek Lechma PL-200 SBJ układ zamknięty + sterowanie RT-08G. Istniejący piec to De-Dietrich MI24 FF, developer pociągnął przewody do CO od miejsca instalacji kominka do miejsca gdzie wisi piec - zabudowa prosta, taka o jakiej wspominałem tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?53910-Kominek-z-p%C5%82yt-Super-Isol&p=5353553&viewfull=1#post5353553 Może ktoś polecić firmy do w/w ? Dzieki, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.06.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Olleo - tam ma oknem masz, jeśli dobrze widzę, takie nadproże z cegieł, ale przecież można je chyba wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.06.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 ja tam nie widze nadproża z cegieł - to wg mnie element nie do ruszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.06.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Olleo, co tam masz z tym nadprożem? bo ja to słabo widzę i mogłam sobie "dośpiewać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.06.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Tatarak, nie bądź taka skromna. Masz jeden z najmądrzejszych dzienników na forum (napisałam "jeden z", bo wszystkich nie znam, więc może się jeszcze jakiś trafić ) Tomek, żeby zamknąć temat - dałabym sobie spokój. Kasa nie jest mała. Za podobną cenę widziałam już urządzony dom w Pęgowie na 2x większej działce, powierzchnia domu podobna. Tutaj za dużo tych znaków zapytania. Masz jeszcze jakoś dziwnie z tą drog dojazdową. Działka jest mała (nie wiem od kiedy 650m2 jest sporą działką, jak napisali w ogłoszeniu), jakieś słupki są kawałek przed garażem, a ta utwardzona droga jest dość długa. Znasz stan prawny tej drogi? Czyją jest własnością. Na jakiej zasadzie bedziesz mógł z niej korzystać? I na balkonie jest zły spadek, bo woda po deszczu stoi edit: ten z Pęgowa jednak droższy o 100k, ale wykończony, ale też bliżniak http://jot-be.com.pl/rynek-wtorny/mieszkania/1192/212/ODS/ Zreszta, Twoja oferta też tu jest http://jot-be.com.pl/rynek-wtorny/mieszkania/1205/212/ODS/ Tu już napisali, że jest szambo. Fakt, do tego domu to tak +200 tys., żeby się wprowadzić. A zrobiona najłatwiejsza praca i w sumie najmniej czasochłonna. A za 700 to już inna bajka, aczkolwiek faktycznie nie na Sępolnie (i tak, Wojgoc, ciężko w to uwierzysz, szczególnie mieszkając w Brx - ale Sępolno naprawdę jest komunikacyjnie ok. W przeciwieństwie do Kiełczowa). Natomiast jeśli chcesz kupić dom gotowy, to raczej nie dlatego, że masz ochotę i czas np. samodzielnie układać ocieplenie fundamentów, dlatego albo buduj od zera (jak myślisz, czemu to robimy? przecież nie dla sportu), albo rozejrzyj się za czymś skromniejszym - inny rejon? ciut gorsza lokalizacja? a może większe mieszkanie po prostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 19.06.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Dajcie sobie spokoj z nadprozem i podmurowka To remont, a nie budowa od zera. Nadproze jest betonowe zlicowane z zewnetrzna strona muru. Okna musza tak byc, jak sa, tylko co z tynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.06.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 doklej płytę kg i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts