Wojtek62 04.08.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 kapelusik,hurtownia z Wysokiej nie jest na liście handlowców Creatona,chyba na priva dawałem Ci namiary na hurtownie z dachami - ja swoją dachówkę obgadałem z przedstawicielem Creatona - ilości i rabaty a kupiłem w Polanbudzie bo najbliżej ode mnie, nie było problemu z magazynem na placu i transportem na budowę- było w cenie, choć dachówka leżała u nich 2mieshurtownia i tak swoje 2% zarobiła ale tylko 2 a nie 7na nasz okręg doradcą jest Darek Nowak i najlepiej jest się z Nim spotkać - ma wiedzę i doświadczenie - powie Wam gdzie możecie zobaczyć dachy z dachówki, która Was interesuje co jest o tyle wazne, że można zobaczyć połać a nie m2 na stelażu, oceni inne kwestie projektowepodam Ci komórkę na Darka na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 04.08.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 2. Iwoneska - tak może być ale: - nie każda kotłownia lubi wilgoć - ewentulane zapachy oleju też moga nie być przyjazne - to generalnie nie jest specjalnie miłe pomieszczenie (kotłownia) - mam gazową - przy odbiorze że nie było żadnych problemów - oleju nie będzie - dlaczego nie? dla mnie to po prostu pomieszczenie gospodarcze, w kórym znajduje się kilka rzeczy - piec i te wszystkie rurki i zbiorniczki do niego , pralka, szafki na detergenty i takie tam inne duperele, suszarka (i z tego jestem bardzo zadowolona że tam ją mam...no bo niby gdzie by było lepiej?), dojdzie jeszcze zlew gospodarczy...do płukania kaloszy np podobno piece kondensacyjne nie przepadają za wilgocią nie pamiętam już dla czego - wyczytałem to kiedy zastanawiałem się jakie ogrzewanei wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 04.08.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Solary najprawdopodobniej rurowe.DGP nie będzie. Chłop alergik by mi się wykończył. Co do Creatona i Wysokiej - byliśmy tam w sobotę i nie było na tyle kompetentnej osoby, by dowiedzeić się czegokolwiek. Dostalismy do domu dachówkę sztuk 1 i zostawiliśmy projekt i tyle. Jutro po wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 04.08.2004 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Kapelusik ile osób będzie mieszkać najczęściej w twoim domuplanujesz jakiś basen ?jak chcesz rozwiązać kwestię cwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 04.08.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Wiech,Tyvek jest Solid, soft i suprasolid to uboższa wersja soft,soft ma kilka odmian ale jest wzmocnionasupra to odlot foiowy - prawie, że metalowa folia i 24zł/m2ja mam soft antireflex i chyba jest niezła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 04.08.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 no to łądnie temat rzeka z tymi odianami folii zadzwoniłem do jednego z producentów, który poinformował mnie, że po 1.000 wszystkie mogą się stylkać z wełną tym razem zrezygnuję wiec z mercedesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapelusik 04.08.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Osób będzie 4.A solar chyba 1. Ale wiecie co, to dość odległe kwestie. W tym roku chcemy zrobić tylko fundamenty domu i postawić budynek gospodarczy.W przyszłym SSO lub SSZ. Zbaczymy. A dachówka nam po to, bo identyczna musi być na dachu domu i bud. gospodarczego. Swoją drogą boimy się, czy nie będą się one różnic kolorem, gdy jedną część zamówimy w tym roku, a następną - w przyszłym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 04.08.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 kapelusik,to zależy od producenta, ale niestety UV swoje robi i wszystko po sezonie wygląda inaczej niż nowe mimo że z tej samej partii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 04.08.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 kapelusik na forum znajdziesz kalkulacje co do zwrotu inwestycji z solarów przy 4 osobach (bez basenu) może to trochę potrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 04.08.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Wojtek 62. O wytrzymałości folii na rozrywanie jest jak pisałem.Folia soft 150 N a folia solid 250 N.Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 04.08.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Wiech,skąd masz te dane o tych foilach?gostek z Resinex-u dystrybutora tej folii na Polskę mówił mi odwrotnie, ze soft ma te parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 04.08.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 kapelusik, to zależy od producenta, ale niestety UV swoje robi i wszystko po sezonie wygląda inaczej niż nowe mimo że z tej samej partii Jesli moge dodac w tym temacie swoje trzy grosze - sąsiad budował swój dom dwa lata temu, my teraz niedawno kładliśmy dachówkę - ten sam producent i kolor identyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 04.08.2004 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Woprz - ja się z Piotrem K dopiero zobaczę z początkiem roku szkolnego... Żaden normalny wykladowca nie bywa w szkole w czasie wakacji To tylko nienormalni pracownicy administracyjno/promocyjni... A pozdrowię go na pewno bo jestem ciekawa co powie... Może się dowiem coś na Twój temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 04.08.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 aka,a jak porównywałaś?zdjęłaś dachówkę sąsiada i przyłożyłaś do swojej?czy wzrokowo na odległość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 04.08.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Wojtek 62.Firma Elia na Brochowie jest dystrybutorem tych folii od lat.Dzwoniłem do nich żeby się upewnić czy tak jest jak pisałem.Sprawdził w katalogu i potwierdził to co pisałem.Mogę sprawdzić te dane w domu ponieważ mam próbki tych folii z danymi technicznymi z targów.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 04.08.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Wiech,dzięki za info, sprawdzę to sobie ale póki co to jestem zmartwiony tym faktem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 04.08.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 a może zwerytfikować tuhttp://www.tyvek.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 04.08.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 woprz,znam ten adres dość dobrze ale dzięki za utrwaleniemoże ja nie umiem czytać ale wynika że Soft ma całkiem niezłe parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 04.08.2004 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 aka, a jak porównywałaś? zdjęłaś dachówkę sąsiada i przyłożyłaś do swojej? czy wzrokowo na odległość? Oczywiście wlazłam do sąsiada, rozwaliłam mu kawałek dachu, pozyczylam sobie kilka dachówek i wykonałam potem analizy laboratoryjne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 04.08.2004 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 aka,no comments Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts