Tatarak 21.06.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Wracając na chwilę do domów budowanych przez deweloperów. Dziś na jednym z mijanych osiedli widziałam takie oto cudo: rzecz dotyczy domu, którego mury (z pustaka) powstały jesienią ubiegłego roku, i stały sobie bez dachu i niczym nie osłonięte przez całą zimę. w ubiegłym tygodniu na domu stanęła więźba. aktualnie jedna ekipa rozkłada dachówkę na dachu, a druga ociepla elewację. przy czym dom nie ma jeszcze stolarki - straszy pustymi otworami na okna i drzwi. ale za to styropian idzie grafitowy i otóż myślę sobie, że są na tym świecie rzeczy, o których się nie śniło filozofom, a sporo z nich to pomysły deweloperów czy Wam też forum od wczoraj zgłupiało? bo ja nie mam absolutnie żadnej możliwości formatowania postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 22.06.2012 04:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Tatarak mam wrazenie, ze to standard rowniez w budownictwie indywidualnym. Kolega za nich nie chcial pomyslec nad ociepleniem styropianem na koncu, a mury u niego tez staly nieosloniete. Kolejnosc u niego od stanu surowego na przestrzeni paru tygodni: wiezba, dachowka, styropian, okna, wszystkie instalacje (takze te na podlogach), tynki (juz za tydzien), wylewki (po tynkach). Jak widze, co tynkarze robia z moim pradem w peszlach, to nie mam pytan o kolegi rurki CO i wody... Dobrze chociaz, ze kolega w ogole nie ociepla dachu (ociepli strop, ale to na koncu), bo pewnie by to juz zrobil. Niedaleko mnie tez jest domek, ktory stal z odkrytymi murami przez zime - popekaly troche, ale ocieplili, zatynkowali i bedziepanzadowolony p.s. drugi raz postawiona scianka jeszcze gorzej - miedzy scianka a sciana placki zaprawy, ktora nie wszedzie trzyma, bloczki komorkowe tez nie zwiazaly niektore idealnie z zaprawa (powinien byc cienkowarstwowy klej, ale tutaj to doklejka, wiec stwierdzili, ze sie nie da), zamiast gwozdzi sa prety, ale niespecjalnie trzymaja... Do rozbiorki. Nie wiem, jak maja wykonac te sciane, ale tez i niespecjalnie ja powiniennem wiedziec w koncu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.06.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Olleo, ale to chyba taki standard u inwestorów, którzy robią w kolejności, jaką im dyktują wykonawcy, a ci oczywiście dyktują taką kolejność, z jaką im wygodniej. typu: "ja mam przez zime czas, to panu ocieple poddaszę, a o tę wilgoć z tynków i wylewek, że niby w wełnę wejdzie, to niech sie pan nie martwi, to tylko takie bajki dla histeryków" inna rzecz, że buduje taki deweloper domek, nawet w zasadzie fajny. i tuż obok siebie na elewacji frontowej jest otwór na bramę, drzwi wejściowe i okno (chyba z kuchni). I każdy otwór ma nadproże na innym poziomie! ale widać, że te poziomy są tak bezmyślnie pomieszane... normalnie nóż mi się w kieszeni otwiera. ile razy to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 22.06.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Takie cos znalazlem: http://www.welta.pl/html/stucanet.html Robil ktos z was taka technologia poddasze, badz spotkal sie blizej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 22.06.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Hej, czy ktoś kupował lub zna opinie o zbiornikach na szambo w firmach WAF-POL lub PROBUD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.06.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Tatarak mam wrazenie, ze to standard rowniez w budownictwie indywidualnym. Kolega za nich nie chcial pomyslec nad ociepleniem styropianem na koncu, a mury u niego tez staly nieosloniete. Kolejnosc u niego od stanu surowego na przestrzeni paru tygodni: wiezba, dachowka, styropian, okna, wszystkie instalacje (takze te na podlogach), tynki (juz za tydzien), wylewki (po tynkach). Jak widze, co tynkarze robia z moim pradem w peszlach, to nie mam pytan o kolegi rurki CO i wody... Dobrze chociaz, ze kolega w ogole nie ociepla dachu (ociepli strop, ale to na koncu), bo pewnie by to juz zrobil. a co jest złego w tej kolejności? tynkarz nie baletmistrz by skakać na paluszkach przez cały dzień wokól instalacji - mozna je przecież zabezpieczyć na czas tynkowania np zbic drewniane obudowy, lub najpierw zrobić wylewki a potem tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 22.06.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 A moze obic poddasze plytami OSB, a na to siatka ledochowskiego i tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.06.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Ale co na skosy zamiast KG? Można panele ścienne albo boazerię. W tym domku się tak nie dało, bo nie udało mi się żony przekonać do pomysłu, ale już pracuję nad nią, aby w drugim zrobić coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.06.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 panele ścienne na poddaszu użytkowym???boazerię jeszcze potrafię sobie wyobrazić, ale paneli nijak nie umiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 22.06.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Hej, czy ktoś kupował lub zna opinie o zbiornikach na szambo w firmach WAF-POL lub PROBUD? waf-pol ja i claris (chyba) ponieważ nikt mi nic innego (bliżej) nie podpowiedział pojechałam do tego prolila na ostrowskiego i to jest absolutnie mekka profili listew dyletacji do kafli do paneli do odwodnień balkonów itd no jest tam chyba wszystko co produkują jeśli będziecie szukać to polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bercik 68 22.06.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Witam!Mam dwa pytania do szanownego koleżeństwa:1. Kto ma namiar na dobrą firmę z kominkami?2. Gdzie kupowaliscie armaturę sanitarną?z góry dziekuję za pomocpozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 23.06.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Kolejny raz w Groupon jest promocja w Duon na "tańszy" prąd. Jako, że sam się nad tym zastanawiałem i znalazłem ciekawy artykuł na ten temat to podrzucam linka, żebyście sami mogli ocenić czy warto [bo wg mnie i mojego zużycia prądu nie warto] - link: http://www.emetro.pl/emetro/1,85648,11832445,Ile_naprawde_kosztuje_tani_prad_z_Groupona_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.06.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 2. Gdzie kupowaliscie armaturę sanitarną? sprawdź tu, jeśli Ci nie zależy na marce http://superceramika.pl/ a jeśli zależy, to tuhttp://www.kafel.sklep.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.06.2012 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Wracając na chwilę do domów budowanych przez deweloperów. Dziś na jednym z mijanych osiedli widziałam takie oto cudo: rzecz dotyczy domu, którego mury (z pustaka) powstały jesienią ubiegłego roku, i stały sobie bez dachu i niczym nie osłonięte przez całą zimę. w ubiegłym tygodniu na domu stanęła więźba. Niedaleko mnie stała sobie budowa. Stała sobie i niszczała. Wiem, bo przyglądałem się działce obok. Pewnego pięknego poranka pojawiła się ekipa i zaczęła... budowę szeregówek, które objęły mury tejże budowy. Ktoś kto nie widział co stało i w jakim stanie, pewnie będzie miał wyjaśnione jaką to okazję podłapał, że ma mury z cegły i że nikt już tak porządnie nie buduje bo teraz to panie tylko pustaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziggy2002 25.06.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Witam, Nie udzielam się dużo na forum, ale zawsze staram się przeglądać rzeczy o których się tu pisze. Po ostatnim moim poście, który wywołał dyskusję na temat zadawać albo nie zadawać głupich pytań, postanowiłem, że zwrócę się do was znowu z prośbą o pomóc... Mam nadzieję, że nikogo nie obrażę, jeżeli temat był opisany, ale przegapiłem lub nie odnalazłem Do osób, którzy zainstalowali rekuperator i już przez to przebrnęli: do których z firm we wrocławiu najlepiej się zwrócić o projekt/wycenę? chodzi o kilka firm, które według waszych doświadczeń warto wziąć pod uwagę? W planie jest również pompa ciepła, jak to sprawnie połączyć z rekuperacją aby to współdziałało? Wiadomo, że firmy będą przekonywali do swoich produktów oraz rozwiązań, ale chciałbym zasięgnąć waszej opinii na ten temat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto45 26.06.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 WitamCześć ktoś możne polecić dobra ekipę do ocieplenia poddaszaoraz wymurowania schodów wejściowych i tarasu? Wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.06.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Ziggy - poproś o ofertę także Piczmana z forum, jest spoza Wrocka, ale dojeżdża, robił instalację u nas. Będziemy też mieć pci, ale nie wiem, co masz na myśli, pisząc o współdziałaniu tych dwóch instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.06.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 panele ścienne na poddaszu użytkowym??? boazerię jeszcze potrafię sobie wyobrazić, ale paneli nijak nie umiem.... A czego nie ogarniasz? Moja żonka w domu rodziców ma z paneli zrobiony sufit. I wygląda to dość ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.06.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 A czego nie ogarniasz? Moja żonka w domu rodziców ma z paneli zrobiony sufit. I wygląda to dość ok. musze w takim razie popracować nad swoją wyobraźnią. czy sufit z paneli wygląda ok to kwestia indywidualnego gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 26.06.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 musze w takim razie popracować nad swoją wyobraźnią. czy sufit z paneli wygląda ok to kwestia indywidualnego gustu Wojtek w mieszkaniu moich rodziców w takich panelach mój tato zrobił przedpokój. Ściany i sufit. Jak dla mnie, wygląda to nieładnie. Tylko, że to dawno było i może teraz te panele są ładniejsze i jest większy wybór. Nie wiem tego, bo nie zgłębiałam tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts