Olleo 27.06.2012 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Wojtek w mieszkaniu moich rodziców w takich panelach mój tato zrobił przedpokój. Ściany i sufit. Jak dla mnie, wygląda to nieładnie. Tylko, że to dawno było i może teraz te panele są ładniejsze i jest większy wybór. Nie wiem tego, bo nie zgłębiałam tematu. Wyglad, to jedna rzecz, a dochodza jeszcze inne zmysly - szczegolnie przy scianach i skosach. W pracy cale biuro jest obudowane karton-gipsem i procz wszelkich uszkodzen, wgniecen itd. wkurza mnie tez dzwiek i "praca" tych scian. Nie mozna sie lekko oprzec, zeby nie uslyszec "skrzypienia" "sciany". Jak zamykasz drzwi, to tez cala sciana chodzi. Dotkniesz, a sie ciut ugina. A plyty gk sa na profilach i to podwojne - panele przypuszczam, ze pracowac beda jeszcze bardziej. Coraz bardziej mnie kusi plyta OSB na takich samych profilach, jak do gk, albo nawet wrecz na kratownicy z kantowek. Odpowiedniej grubosci plyta (18mm), na to tynk z 1cm na siatce ledochowskiego i nic nie powinno pracowac (toche gluchy dzwiek bedzie, jak zapukac). Oczywiscie to dodatkowy koszt, a i tynkarzy juz nie bedzie, jak bede robil sucha zabudowe, wiec i logistycznie jest to problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 27.06.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 hej, pamietacie mnie jeszcze Dostałam w końcu warunki zabudowy Teraz walka o PnB i pozwolenie na wycinke drzew. No włąsnie - czy ktoś ma jakies doświadczenia odnosnie wycinki? Bo wszystko wskazuje na to że jak chce je wycinac ze wzgl. na inwestycję czyli budowę to musze mieć PnB! I zastanawiam sie czy jakoś inaczej nie da się tego obejść, by jeszcze przezd P{nB dostać te zgodę.. Drzewa niestety niektóe są zdrowe wiec ta opcja odpada.. Ale moze mogłabym prosic o wycinkę ze wzgledu na jeszcze jakis inny powod? Maice jakies pomysły? (..i idę Was doczytać bo mam zaległosci ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasto 27.06.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 (...) Drzewa niestety niektóe są zdrowe wiec ta opcja odpada.. Maice jakies pomysły? (...) Poszukaj jakiegoś dendrologa z lepszą wiedzą o chorobach drzew. Jak będziesz mieć więcej szczęścia/pecha to drzewo może nagle zachorować. Czasami się tak zdarza. Gdzieś czytałem także, że u jednego gościa piorun uderzył podczas burzy - no ale liczenia na takie przypadki bywa ... wiadomo zresztą. Może jednak da się wybudować omijając je? Są projekty, które ładne zdrowe drzewo mają wewnątrz mieszkania. W sumie jestem za dosadzaniem drzew, a nie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 27.06.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 W sumie jestem za dosadzaniem drzew, a nie odwrotnie. Co do wycinania - dosadzania - tak jak nazwa mojego dziennika wskazuje moja działka to niezła dżungla.. Ja mam tam tyle drzew że naprawdę juz w salonie czy w garażu ich nie potrzebuje Musże po prostu wyciąć bo nijak się nie wybuduję z nimi. Inwentaryzajce dendrologiczną robiła mi pani z ogrodu botanicznego we Wro wiec wiedze ma znaczną. To co chore to chore, ale zdrowego zakwalifikowac jako chorego się nie da bo i tak potem panie z Urzedu przyjeżdżają i sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 27.06.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Dwa razy dostawałem zgodę na wycinkę i w żadnym wypadku nie wskazywałem jako powód głównie chęć "uporządkowania" terenu. Ostatnim razem jako przyczyna mam: "docelowa organizacja ogrodu". To zgłoszenie poszło już po zakończeniu budowy.Za pierwszym jako przyczyna mam: "umożliwienie zagospodarowania terenu - ogrodzenie działki, organizację ogrodu, dosadzenie drzew i krzewów ozdobnych". Więc jak na moje, to pisz od razu wniosek i wskaż chociażby: przygotowanie terenu pod budowę domu, wstępna organizacja ogrodu. I powinno pójść bez większych problemów. No chyba że jakieś dziwne eksponaty masz u siebie. Co ciekawe, przy pierwszym wniosku musiałem w innych miejscach zrobić nasadzenia w ilości nie mniejszej aniżeli wycięte drzewa i o tym fakcie poinformować gminę. Przy drugim wniosku już czegoś takiego nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 27.06.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 o, Trociu WIELKIE piwo dla Ciebie!Takiej odp mi było trzeba! U mnie z ciekawostek jest "tylko" modrzew oraz (niestety) bardzo piękna chojna kanadyjska - nad tą ostatnią to pani co robiła inwentaryzację to prawie płakała że musi iśc pod cięcie, bo taka piękna, rzadka w tej wielkosci itd. Jutro idę do Wydz. Rolnictwauzupełnic wniosek o mapkę i zobaczymy co mi powiedzą. Trociu, Ty we Wro składałeś?Niestety pani z Wydziału Rolictwa i Ochrony Środow. obsługujaca "moją" dzielnice podobno nalezy do tych "trudniejszych"no ale zobaczymy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.06.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 a ja mam newsa z osiedla deweloperskiego - w domu bez okien jest już dach i styropian na elewacji. dziś panowie przyklejali siatkę. oczywiście na jedną warstwę kleju, a co będą materiał marnować. aż miałam ochotę przystanąć i spytać, czy nie łatwiej by im było tę siatkę zatapiać w kleju, niż tak trzymać jedną ręką na ścianie, a packą w drugiej klej nakładać, ale... szkoda nerw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emiljano 28.06.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Mam pytanko odnośnie parapetów wewnętrznych ... gdzie zamawiacie ? na co trzeba zwrócić uwagę podczas wyboru , my chcemy na pewno białe ale nie wiemy gdzie szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.06.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Emiljano - z tworzywa? większość salonów z oknami ma coś w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 28.06.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Ziggy - poproś o ofertę także Piczmana z forum, jest spoza Wrocka, ale dojeżdża, robił instalację u nas. Będziemy też mieć pci, ale nie wiem, co masz na myśli, pisząc o współdziałaniu tych dwóch instalacji. Nie wiem czy to o to chodziło Ziggiemu ale ostatnio rozmawiałem ze swoim monterem PC i pochwalił się, że teraz mają w ofercie również robienie instalacji wentylacji z rekuperacją wpółpracującą z instalacją PC. Dodatkowo robią też coś podobnego do GWC. I to wszystko działające w jednym wspólnym systemie. Być może inne firmy też coś takiego zaczęły oferować... Chociaż jak usłyszałem cenę, to chyba wolałbym jednak robić te systemy osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 28.06.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Byłam dziś w Urzędzie w sprawie tej wycinki drzew ale pani od naszego wniosku była w terenie więc jutro drugie podejscie..Trzymajcie kciuki by jakoś posżło i pzowlili nam wyciac przed PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.06.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 trzymamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Krzyś 29.06.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 My jak zwykle po pomoc. Szuakmy ekipy do montażu desek na elewacji. Czy ktoś robił deskowanie i może wskazać kogoś? Od razu mówie, że nie szukamy najdroższych Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 29.06.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Mam małe pytanie - nie zostało komuś 1-2 płyty XPSa? Potrzebuję tylko tyle a przedają na całe paczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 29.06.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Witam, czy ma ktoś godnego polecenia - DOBREGO kafelkarza? Ekipa mnie zwodziła od 3 miesięcy i w rezultacie nie pojawili się na budowie. Praca do wykonania w okolicach Oleśnicy. Prosze o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 29.06.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 W Castoramie chyba widzialem na sztuki, albo ktoryms innym markecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Krzyś 29.06.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Witam, czy ma ktoś godnego polecenia - DOBREGO kafelkarza? Ekipa mnie zwodziła od 3 miesięcy i w rezultacie nie pojawili się na budowie. Praca do wykonania w okolicach Oleśnicy. Prosze o pomoc. Pozdrawiam Poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 29.06.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Witam. Mam prośbę o namiar na dobrą ekipę od bram wjazdowych. Najlepiej taką, która robi kompleksowo z automatyką. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.06.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Witam. Mam prośbę o namiar na dobrą ekipę od bram wjazdowych. Najlepiej taką, która robi kompleksowo z automatyką. Z góry dziękuję. a bramę już masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 29.06.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Byłam u pani od zieleni w Urzedzie.. generalnie słabo - bo jeśli złoze wniosek ze wzgl. na budowe domu, a nie mam pozwolenia na budowe to dostanę uzgodnienie i dopiero po PnB oni wydadzą decyzję ow ycince. Druga opcja - jeśli złoze wniosek o wycinkę ze wzgl. na organizację ogrodu, budowe ogrodzenia to oni mogą uznać że chore sosenki przy drodze to tak, ale modrzew i chojna kanadyjska które chcę wyciąc powinnam zostawić, bo w "organizacji ogrodu" nie przeszkodzą, i potem jak bede chciała sie budować to bede muisła ponownie wniosek składac na te dwa drzewa Także tak źle i tak nie dobrze... Ostatecznie poszłam w tę opcję z uzgodnieniem bo jakby co będzie szybsza - bo po tym jak doniosę PnB to tylko decyzję dadzą i już, bo juz nie bede czekać na jakies wizje w terenie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts