Trociu 03.07.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ślężankaa, upewnij się jeszcze czy ekipa umie kłaść fugę epoksydową. To podobno coś bardziej skomplikowanego i wymagającego specjalnych narzędzi. Szczegółów nie znam.U mnie niby ekipa była po kilku szkoleniach i robieniu już robót z epoksydową, ale i tak musiałem całą łazienkę przelecieć ze skrobakiem, aby zeszlifować miejscami kropki fugi z kafelek. Ale jak już to załatwiłem, do jest ok. Więc wprawa ekipy konieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 03.07.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Czy uwazacie, ze po polozeniu kostki betonowej, a pozniej po jej walcowaniu (ubijaniu) moga sie poszczerbic krawedzie i gdzieniegdzie popekac? Czy to wina walca? Zbyt twardy. Wina wykonawcy - to się robi "skoczkiem" z gumą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 03.07.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Frankai, tak to byla zageszczarka, jak sie okazalo, ale gumy chyba nie miala pod spodem.Tato pytal czy to nie uszkodzi kostki. Pan powiedzial, ze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 03.07.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ślężankaa, upewnij się jeszcze czy ekipa umie kłaść fugę epoksydową. To podobno coś bardziej skomplikowanego i wymagającego specjalnych narzędzi. Szczegółów nie znam. Skoro chcesz w pokoju ogrzewanie podłogowe pod drewnem, to w łazience pewnie tym bardziej. Są ludzie którzy dają epoksydowe na ogrzewanie podłogowe, ale... epoksydowe łączą płytki w jedną warstwę. Ponoć prędzej płytka pęknie niż fuga się odkształci lub rozwarstwi, więc przy większym lub nieforemnym pomieszczeniu - mogą być problemy. Przy białych płytkach, musi być jasna fuga, a wiadomo - epoksydowa się nie brudzi. Chyba musisz zaryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 03.07.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Frankai, tak to byla zageszczarka, jak sie okazalo, ale gumy chyba nie miala pod spodem. Tato pytal czy to nie uszkodzi kostki. Pan powiedzial, ze nie. To pan wierzył w garbate aniołki moim zdaniem. Bo nie uszkodzi, jeżeli byłoby idealnie równo i na idealnie równym podłożu. Jakiekolwiek odstępstwa to powód ukruszeń. IMHO Wyobraź sobie tłumaczenie po kostce wielkim młotem - wiadomo, że duża powierzchnia po części zabezpiecza, ale tylko wtedy jak będzie równy nacisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 03.07.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Skoro chcesz w pokoju ogrzewanie podłogowe pod drewnem, to w łazience pewnie tym bardziej. Są ludzie którzy dają epoksydowe na ogrzewanie podłogowe, ale... epoksydowe łączą płytki w jedną warstwę. Ponoć prędzej płytka pęknie niż fuga się odkształci lub rozwarstwi, więc przy większym lub nieforemnym pomieszczeniu - mogą być problemy. Przy białych płytkach, musi być jasna fuga, a wiadomo - epoksydowa się nie brudzi. Chyba musisz zaryzykować. Na dole jest fuga epoksydowa i nic się nie dzieje. Nie mam obaw Po zakończeniu prac oczywiście podzielę się wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.07.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Nie wiem jaka jest Tatarak według jednego wykonawcy, z ktorym ostatnio "współpracujemy" przy ogrzewaniu: BEZWZGLĘDNA ale raczej przesadza, skoro jeszcze się powstrzymuję, żeby mu łba nie urwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.07.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 jaka jest Tatarak??? duuuuuuuuuuuuuuzo trzeba by pisać. nie krępuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.07.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Tatarak, u mnie materiały dobierał wykonawca - folię mam Tytan, klej Mapei, fugę na dole Sopro, na górze Mapei. dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.07.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 nie rozumiem co wynika z Waszych doświadczeń. dam przykład taśm do folii w płynie - wszystkie są robione w jednej chińskiej fabryce, w zależności od zlecenia zmienia się nazwę i ewentualnie kolor tasmy. tak więc tasma no name z praktikera po 5zł/mb jest tak samo dobra jak Sopro czy Mapei po 12zł/mb a do czego służą te taśmy do folii w płynie? wprowadź mnie proszę w temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.07.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Pierwsze co zrobiłam to zapytałam wykonawcę o doświadczenie w tym temacie bo taka fuga to niemały wydatek a jest kupiona na całą łazienkę Tą fugę trzeba kłaść szybko i trzeba czyścić smugi bo jak zostaną na kaflach będzie problem. Można kupić odpowiedni środek który kosztuje powyżej 100 zł ale na jego zastosowanie jest też określona ilość czasu. Jestem przygotowana na wszystko Jeśli chodzi o narzędzia: mieszadło wolnoobrotowe (koszowe lub śrubowe), paca do epoksydów, gąbka poliestrowa, gąbka wiskozowa, zestaw do zmywania, kielnia zębata o odpowiedniej wielkości zębów (mozaika 3-4 mm) bardzo ładnie jesteś przygotowana. normalnie "jak ja" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.07.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 oklejasz wszelkie narożniki i zasmarowujesz folią w płynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 03.07.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 według jednego wykonawcy, z ktorym ostatnio "współpracujemy" przy ogrzewaniu: BEZWZGLĘDNA ale raczej przesadza, skoro jeszcze się powstrzymuję, żeby mu łba nie urwać Hehehe Nie wiem czy moge się z Tobą równać Moje odczucie względem Twojej osoby (a to był jednorazowy kontakt ) = OSTRA :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.07.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Na dole jest fuga epoksydowa i nic się nie dzieje. Nie mam obaw Po zakończeniu prac oczywiście podzielę się wrażeniami Wy już mieszkacie, czy jeszcze wykańczacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 03.07.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 bardzo ładnie jesteś przygotowana. normalnie "jak ja" :D W takim razie wiele nas łączy Miałam różne przeboje z ekipami Człowiek się uczy na błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.07.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 nie krępuj się :wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 03.07.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Wy już mieszkacie, czy jeszcze wykańczacie? Wstrzymaliśmy się z górną łazienką bo nie miałam koncepcji a nie chciałam robić nic na siłę Nie ma nas w kraju ale jak przyjeżdżamy to tam pomieszkujemy. Dodatkowo moi rodzice tam grasują W salonie podłogę docelową - egzotyk położymy jak już będziemy się wprowadzać na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.07.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Nie chodzi mi o takie drobnostki jak taśma ale np. kafle, kleje, fugi itd. Ja uważam że warto zainwestować w lepszy materiał, ale to moje zdanie. Widzimy różnicę w jakości produktów tańszych i droższych (sposób nakładnia, czas np. schnięcia itd.) Każdy kupuje to co uważa za stosowne. ja nie podważam Waszych decyzji zakupowych - każdy kupuje to, na co Go stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 03.07.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 To pan wierzył w garbate aniołki moim zdaniem. Bo nie uszkodzi, jeżeli byłoby idealnie równo i na idealnie równym podłożu. Jakiekolwiek odstępstwa to powód ukruszeń. IMHO Wyobraź sobie tłumaczenie po kostce wielkim młotem - wiadomo, że duża powierzchnia po części zabezpiecza, ale tylko wtedy jak będzie równy nacisk. Masz racje. Gdyby podloze bylo rowne to nie trzeba by bylo nawet dobijac kostek zageszczarka, a ze nie bylo pan chcial je wyrownac juz lezaca na nim kostka. Efekty, jak juz wspomnialam:( Cos mi tatus mieknie na starosc. Ja nadal stoje fachowcom nad glowa, dopoki nie opusza mojego terenu:) Przypomne, ze wjazd byl robiony u rodzicow. Chcialam wziac pana do siebie, a teraz to juz nie wiem. Czekam, w kazdym razie na zdjecia, zeby sie temu blizej przyjrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.07.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Nie ma nas w kraju ale jak przyjeżdżamy to tam pomieszkujemy. to tak jak ja i ellaj - witaj w klubie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts