gosia1611 17.07.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Za sztukę? Ja mam 13 drzwi wewnętrznych plus 1 przesuwane i 1 razem że ścianką przeszkloną do wiatrołapu do zrobienia. Przy takich cenach musiałbym wyłożyć ponad 30k... Ja celuję bardziej w okolice 500zł/szt. za drzwi sosnowe razem z ościeżnicą bez montażu. Ja mam 8 sztuk drzwi wewnętrznych, z czego 7 sztuk jest na poddaszu. Kupiłam drzwi sosnowe z regulowanymi oscieznicami, będziemy je jeszcze malować, ale wychodzi własnie ok. 500zł/sztuka (skrzydło, oscieznica regulowana, farba) bez montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.07.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Miloszk - jak rozważaliśmy szerokość drzwi wejściowych, to ktoś nam przytomnie zwrócił uwagę, że nie bardzo jest sens robić je szersze niż kolejne drzwi w głąb domu - ze wzgledów praktycznych. Jak będziesz coś wnosił (np. wielkie meble w calości), to co z tego, że wniesiesz do wiatrołapu, jak następne drzwi będziesz miał 80 lub 90 cm i tak Cię nie puszczą? chyba że chodzi o względy estetyczne, to wtedy insza inszość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.07.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 u mnie te wiatrołap/strefa dzienna są szersze niż te na górze. Największą rzeczą może być w przyszłości narożnik, ale to pewnie oknem tarasowym sie wpakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 17.07.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 dokładnie, my duże rzeczy wnosimy przez taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.07.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 ja z tego samego powodu jedno okno tarasowe mam z ruchomym słupkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 17.07.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 jaka jest teraz cena aktulana za zabudowę poddasza - podwójny stelaż podwójny regips? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 17.07.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 XX jak się pojawiłaś to zapytam kto Ci robił podłogi możesz mi napisać na priva;) ja przymierzam się do takiej jak Ty a super ekipę do k-g miał wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 17.07.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Miloszk - jak rozważaliśmy szerokość drzwi wejściowych, to ktoś nam przytomnie zwrócił uwagę, że nie bardzo jest sens robić je szersze niż kolejne drzwi w głąb domu - ze wzgledów praktycznych. Jak będziesz coś wnosił (np. wielkie meble w calości), to co z tego, że wniesiesz do wiatrołapu, jak następne drzwi będziesz miał 80 lub 90 cm i tak Cię nie puszczą? chyba że chodzi o względy estetyczne, to wtedy insza inszość Tatarak, chyba, że chodzi o jakąś opasłą szafę do wiatrołapu właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 17.07.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Potrzębuję ocieplić jedną ścianę garażu i sufit. Czy polecacie jakiś szczególny styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.07.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Ja też chciałam 120l na miesiąc, ale teraz wszystkie firmy chcą podpisywać umowy na wywóz co 2 tygodnie. Dodam jeszcze, że kupiłem w Allegro własny pojemnik bo za różnicę w cenie mogę go wymienić co roku, a z komunalki wymieniają co 5 lat - podsumowując opłaca się mieć własny - sprawdźcie jak to wygląda u Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 17.07.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Dokładnie tak. Dziwne to. Rozumiem, ze rozmiary otworów w ściacnach są modyfikowane pianką? Na drzwi 90 zrobic dokładnie 100? Jakie są w ogole typowe drzwi wiejsciowe? 90? Wewnetrzne tez 90? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.07.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Pytanie do już mieszkających: jakiej pojemności macie kubły na śmieci i jaką macie częstotliwość odbiorów. Podano mi, że spółka przyjeżdza 1 na 2 tyg. i stawkę za kubeł 110l. Wydaje mi się to za mało, mimo segregacji śmieci. Czy brać większy czy kupować dwa?Jak u Suspenser'a - 2+1 i wystarcza nam 120l 1x/m-c. Ostatnio nawet jest w nim jeszcze trochę miejsca. Ale wszystko co da się posegregować (plastik, papier, szkło) idzie oddzielnie + kompostowanie. Zaraz dojdą pieluchy, to już tak różowo nie będzie, ale może się wyrobimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 18.07.2012 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Potrzębuję ocieplić jedną ścianę garażu i sufit. Czy polecacie jakiś szczególny styropian? Ja ocieplałam zwykłym styropianem elewacyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 18.07.2012 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Dodam jeszcze, że kupiłem w Allegro własny pojemnik bo za różnicę w cenie mogę go wymienić co roku, a z komunalki wymieniają co 5 lat - podsumowując opłaca się mieć własny - sprawdźcie jak to wygląda u Was. Ja już kupiłam własny. Co ciekawe sąsiedzi, którzy podpisali umowę kilka lat temu, mają wywóz smieci raz na miesiąc za 34zł za kwartał, ale ja już takiej umowy nie mogę podpisać, bo teraz to wywożą min. 2 razy w tygodniu, nawet jak nie zapełnię kosza, co kosztuje 110zł za kwartał, więc jaką ja mam mieć motywację do segregowania smieci?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 18.07.2012 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Dziwne to. Rozumiem, ze rozmiary otworów w ściacnach są modyfikowane pianką? Na drzwi 90 zrobic dokładnie 100? Jakie są w ogole typowe drzwi wiejsciowe? 90? Wewnetrzne tez 90? Ja mam drzwi zewnętrzne 90, a otwór był dokładnie 100. Drzwi wewnętrzne 80, otwory dokładnie 90. Tak zresztą sprzedają drzwi, trzeba mieć otwór o 10 szerszy - taki przynajmniej jest standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 18.07.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 muszę na cito zmaówic parapety zewnętrzne. mają być stalowe. możecie kogos polecić-solidny i niedrogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 18.07.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Ja ocieplałam zwykłym styropianem elewacyjnym. Dzięki Gosia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.07.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 muszę na cito zmaówic parapety zewnętrzne. mają być stalowe. możecie kogos polecić-solidny i niedrogi? Czuszka, spytaj Tatarak. Na dniach zamawiała właśnie stalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 18.07.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Ja mam drzwi zewnętrzne 90, a otwór był dokładnie 100. Drzwi wewnętrzne 80, otwory dokładnie 90. Tak zresztą sprzedają drzwi, trzeba mieć otwór o 10 szerszy - taki przynajmniej jest standard. dzięki zmierzyłem sobie jeszcze drzwi wew. w bloku - z futryną mam 95cm, w tym 10 cm futryny, która pewnie zachodzi troche na ścianę. Czyli wychodziłoby ze otwór 90cm ? a drzwi to 80 czy 90? to na pewno typowe tanie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 18.07.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Spirea - zamówiłam lustro do łazienki. Polecam Ci szklarza z Oleśnicy, ul. Reymonta 12a. Wyszło o wieleeeee taniej niż w pozostałych miejscach Bardzo miła i fachowa obsługa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts